ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δρόμοι: Κλειστή η Κατεχάκη, αδιάβατοι κεντρικές οδοί, με αλυσίδες η κυκλοφορία -Αναλυτικά η κατάσταση

Μεγάλα προβλήματα, αφήνοντας πολλούς οδηγούς ακινητοποιημένους για ώρες στους δρόμους της Αττικής προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» που σάρωσε τη χώρα με πυκνές χιονοπτώσεις και κατά τόπους χιονοθύελλες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αττική Οδός, εκεί όπου η υπεύθυνη εταιρεία δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτό το οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα αργά το βράδυ της Δευτέρας να ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση με την συνδρομή των Ένοπλων Δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό των οδηγών.


Κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ωστόσο έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στις περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω.

Πού υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία λόγω του χιονιού
Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων ρεύμα κυκλοφορίας προς
Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών. (Aπό 07:20΄ ώρα της 22-01-2022).
Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο. (Πεντέλη). (Από 08:00΄ ώρα της 24-01-2022)
Ν.Ε.Ο.Α.Λ και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, από στο ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι την χ/θ 58,520 (όρια Αττικής) απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (Από 08:00΄ώρα της 24-01- 2022)
Επί της συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)
Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη. (Από ώρα 09:20΄ της 24-01-2022)
Ανωνύμου οδού (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό. (Από ώρα 09:30΄ της 24-01-2022)
Λ. Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας « Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (Από ώρα 10:35΄ της 24-01-2022)
Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα Βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (Από 10:30 ώρα της 24-01-2022)
Τατοϊου από το ύψος του οικισμού Άγιος Μερκούριος έως το ύψος της Ιπποκράτειου πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.(Από 10:30΄ ώρα της 24-01-2022)
Ε.Ο. Οινόης - Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία. (Από 11:55΄ώρα της 24-01-2022).
Ε.Ο. Μεγάρων- Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 12ο χλμ. θέση Λούμπα προς τα Μέγαρα . (Από 11:55 ώρα της 24-01-2022)
Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από την οδό Πίνδο προς την περ. Υμηττού. (Από 12:05΄ώρα της 24-01-2022).
Επί της Λ. Ελ. Βενιζέλου (Ηλιούπολη) , και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περ. Καρέα. ( Από 12:05΄ ώρα της 24-01-2022).
Επί της Λ. Παν. Κανελλοπούλου και στα δύο ρεύματα, από τη Λ. Μεσογείων μέχρι την οδό Πίνδου. (Από 13:45΄ώρα της 24-01-2022).
Επί της Αττικής Οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (από 14:00 ώρα της 24-01-2022).
Επί της Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (από 14:00 ώρα της 24- 01-2022)
Επί της Περιφερειακής Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. (από 14:00 ώρα της 24-01-2022).
Επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη χ/θ 26,700 (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) μέχρι τη χ/θ 59,800 (όρια Ν. Αττικής), παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. (Από 22:00΄ώρα της 24-01-2022).


Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής διενεργούν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες.


Μέσα Σταθερής Τροχιάς
Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς:

Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια θα γίνονται στο τμήμα Πειραιάς - Αττική και αντίστροφα.

Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Περισσότερες από 1000 είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική να είναι πάνω από 500. Αναμένεται νέα ενημέρωση από την Πυροσβεστική σε λίγη ώρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις για το πρωτοφανές χάος ο εξαφανισμένος ΜητσοτάκηςΕλλάδα

  Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει «εξαφανισμένο» σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την  κακοκαιρία  «Ελπίς» που  χθες «παρέλυσε» με προβλήματα την Αττική . ...

ΔΕΗ: Οργή για χιλιάδες βλάβες – Αδυναμία παρέμβασης από ΔΕΔΔΗΕ – Ποιες περιοχές της Αττικής παραμένουν χωρίς ρεύμαΕλλάδα

Xιλιάδες μεμονωμένες βλάβες σε κατοικίες προστίθενται αυτή την ώρα στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Αττικής, λόγω των ισχυρών ανέμων που έφερε η κακοκαιρία Ελπίς. Παγωμένοι αγωγοί σπάνε ...

Εικόνες ντροπής σε ξενοδοχεία στην Κάντζα: Εγκλωβισμένοι οδηγοί κοιμούνται στο πάτωμα Ελλάδα

Ντροπιαστικές και απαράδεκτες εικόνες έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ και τα social media, με την ταλαιπωρία των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην  Αττική Οδό  το πρωί της Δευτέρας, όταν η  κα...

 Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ολονύχτια μάχη του στρατού για τον απεγκλωβισμό πολιτών -Εικόνες ντροπής στην Αττική ΟδόΕλλάδα

Εικόνες χάους προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίδα»με τον πιο σύγχρονο δρόμο, την Αττική Οδό να αποκλείεται και να εγκλωβίζονται εκεί εκατοντάδες οδηγοί. Εικόνες ντροπής, με ...

Ολονύχτια επιχείρηση - εφιάλτης για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό - Στη μάχη Πυροσβεατική και ΣτρατόςΕλλάδα

Σε πραγματικό εφιάλτη εξελίσσσεται η ολονύχτια επιχείρηση απεγκλωβισμού οχημάτων στην Αττική Οδό. Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενό...

Αττική Οδός: Η εταιρεία ζητάει συγνώμη από τους εγκλωβισμένους οδηγούς Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε αργά το απόγευμα η Αττική Οδός, με την οποία ζητάει συγγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία και τις ουρές χιλιομέτρων εν μέσω χιονι...

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης ο δικηγόρος που τον είχε αναλάβειΕλλάδα

Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου κοριτσιού, ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος επικαλούμενος νέες καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του κλ...

Δεν θα λειτουργήσουν ούτε με τηλεκπαίδευση αύριο τα σχολεία της Αττικής και των νησιών του Σαρωνικού Ελλάδα

Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ...