ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πυκνές χιονοπτώσεις και την Τρίτη με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα», με πυκνές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν τις επόμενες ώρες με τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 25/01, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, εμφανίζεται το εκτιμώμενο ύψος υετού ανά τρίωρο (μωβ αποχρώσεις χιόνι και μπλε αποχρώσεις βροχή/χιονόνερο), όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, για επιλεγμένα τρίωρα έως το βράδυ της Δευτέρας 24/01/2022.

Χάρτες. Το εκτιμώμενο ύψος υετού (μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 11:00 – 14:00 (πάνω), 14:00 – 17:00 (στη μέση) και 21:00 – 23:00 της Δευτέρας 24/01, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές προβλέπονται και για αύριο Τρίτη σε Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, σε χαμηλά υψόμετρα των Δωδεκανήσων και πρόσκαιρα σε Σποράδες, Μαγνησία και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νότιο Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στα βόρεια ολικός.

Η θερμοκρασία, σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -12 έως -4 βαθμούς), -5 έως 1 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 2 βαθμούς), 0 έως 5 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική.

Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια τμήματα ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά τις νυχτερινές ώρες η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

 

Διαβάστε επίσης

Περιφέρεια Αττικής - ΕΚΑΒ: Σε ετοιμότητα 10 οχήματα τύπου 4χ4 για τη μεταφορά ασθενών σε ΝοσοκομείαΕλλάδα

  Η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θέτει σε ετοιμότητα 10 οχήματα τύπου 4χ4 για τη μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης πρόσβασης σε Νοσοκομεία-Σχετικό α...

Αττική Οδός: Πάνω από πέντε ώρες εγκλωβισμένοι – Οργή χιλιάδων οδηγών – "Μπαλάκι" οι ευθύνες – Η απάντηση της εταιρίας για το χάοςΕλλάδα

Δραματικές καταστάσεις ζουν από το πρωί χιλιάδες οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους μεσ΄την Αττική Οδό. Ο μεγαλύτερος δρόμος της Αττικής κατέστη απροσπέλαστος από τις πρώ...

Δραματική περιγραφή του Άκη Παυλόπουλου στην Αττική Οδό: “Είμαστε εγκλωβισμένοι, δεν μας ενημερώνει κανείς”Ελλάδα

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι οδηγοί στην Αττική οδό λόγω της κακοκαιρίας. Ο δημοσιογράφος του Open, Άκης Παυλόπουλος περιέγραψε το μεσημέρι την κατάσταση που επικρατεί από το πρωί. ...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Αναλυτικά πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και πού χρειάζονται αλυσίδεςΕλλάδα

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» δείχνει τα «δόντια» της με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, σε μεγάλο μέρος της χώρας. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, καταγράφονται προβλήματα στην κ...

Χάος και στην Αττική Οδό, λόγω του χιονιά: Σκέψεις να κλείσουν οι είσοδοι, αίτημα και από την ΠυροσβεστικήΕλλάδα

Το απόλυτο χάος επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας, μεταξύ πολλών άλλων κεντρικών οδών και στην Αττική Οδό. Μάλιστα, για την Αττική Οδό που επικρατεί χάος, σύμφωνα με πληροφορίες τ...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και ΠειραιάΕλλάδα

Διακόπηκε το πρωί της Δευτέρας η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα». Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο με...

75 έφηβοι με κορωνοϊό στο ΝαύπλιοΕλλάδα

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 44 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 37 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 15.168 rap...