ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης – Ραγδαίες εξελίξεις με το κύκλωμα μαστροπείας

Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας σύμφωνα με τον δικηγόρο της 24χρονης Γεωργίας, που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη προοιωνίζεται καταιγιστικές εξελίξεις. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θανάσης Ζιώγας αποκάλυψε ότι κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το κύκλωμα μαστροπείας, ο οποίος και συνελήφθη, σημειώνοντας ότι κατασχέθηκαν το τηλέφωνο και το λάπτοπ του από ενέργειες που γίνονται από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Πρόκειται όπως είπε για μια νέα έρευνα την οποία με ταχύτητα εκτελούν οι αρχές.

Αναφορικά με την χθεσινή της κατάθεση της Γεωργίας, τόνισε πως κατέθεσε με θάρρος, για τα όσα κτηνώδη έγιναν στη σουίτα, στο πάρτι της πρωτοχρονιάς.


«Επιβεβαίωσε την ιατροδικαστική έκθεση που αποτυπώνει βία στην Γεωργία, το κατέθεσε και υπάρχει πλήρη ταύτιση με τα ευρήματα της ιατροδικαστική έκθεση. Ό,τι κατέθεσε αποδεικνύεται και από τα μηνύματα και τις κλήσεις που έκανε μέσω του τηλεφώνου της, αυτά τα οποία κατέθεσε περί της ώρας που πήγε, έφυγε, και επέστρεψε στο πάρτι αλλά και της πρόσκλησης που έλαβε».

Κλειδί για την υπόθεση όπως είπε θα αποτελέσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες αναμένονται εντός του επόμενου διαστήματος.

«Αυτό που απομένει όπως είπε είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, για να επικυρώσει την ιατροδικαστική έκθεση. Τότε θα αλλάξει η κατηγορία και θα ανοίξουν δυο δρόμοι: Αυτός της φυλακής για τους υπαίτιους και αυτός της ζωής για την Γεωργία. Είδε των ζωή κατάματα ζήτησε την βοήθεια από την κοινωνία και το πέτυχε. Είναι το κορίτσι του καθενός, του δικού μας σπιτιού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αποστολή των εξετάσεων στη Γενεύη, σημείωσε πως η εντολή αυτή έγινε από την ανάκριση.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται όυτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα».

Την ίδια ώρα, κατασχέθηκαν χθες από τα σπίτια τους στην Αθήνα τα κινητά των τριών φίλων που εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας και τα είχαν μαζί τους την Πρωτοχρονιά και τα στέλνουν στην ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από έρευνες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δυο (Ευαγόρας Λεβέντης και Κωνσταντίνος Περογιαννάκης) φέρεται να δήλωσαν στην αστυνομία άγνοια για το περιστατικό της καταγγελίας της 24χρονης περί βιασμού, ενώ ο άλλος, ο Βασίλης Λεβέντης που είπε ότι η ερωτική πράξη έγινε με τη συναίνεσή της, έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο Μάνος Παπαδόπουλος, ένας εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης. Είναι το πρόσωπο που κάλεσε την Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος προσήγαγαν τον νεαρό προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση, ειδικά για το σκέλος που αφορά το υπό διερεύνηση ερώτημα για ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής για προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με το thesstoday, και όπως μετέφερε ο δικηγόρος του Χρήστος Δερδεμέζης, «ο 33χρονος δεν έχει αυτή τη στιγμή την ιδιότητα του κατηγορούμενου, ή του υπόπτου, ή του συλληφθέντος, ήρθε απλώς να καταθέσει». Ανέφερε μάλιστα ότι ο 33χρονος παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή αλλά και το κινητό του, ενώ μάλιστα ο δικηγόρος του επισήμανε ότι η πρόθεση του 33χρονου ήταν να παραδώσει μόνος του τα προσωπικά του αντικείμενα, με στόχο να προχωρήσει η έρευνα της ΕΛΑΣ. «Δεν έχει κάτι να κρύψει» δήλωσε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας «στρώνει» έναν δρόμο με βαριές κατηγορίες που ανοίγουν το φάσμα της προσωρινής κράτησης και απειλούμενες ποινές που φτάνουν έως και τα ισόβια.
Η δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση καλύπτει το κομμάτι της έρευνας που αφορούσε μόνο ένα πρόσωπο το οποίο καταγγέλθηκε από την 24χρονη. Εφόσον καταγγέλλονται κι άλλα άτομα ή υπάρχει υπόνοια να της έριξαν κάτι στο ποτό της ή να την νάρκωσαν η κατηγορία θα αλλάξει. Οι τοξικολογικές εξετάσεις, λοιπόν, και κυρίως η δήλωση της 24χρονης πως θυμάται στο δωμάτιο που βιάστηκε δύο άτομα , αλλάζουν την ποινική πορεία της υπόθεσης.

Με βάση τις αρχικές καταθέσεις της 24χρονης την πρωτοχρονιά ασκήθηκε ποινική δίωξη στον 27χρονο που συνελήφθη για:

– Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 4_ : «Όποιος τελεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα (10) έτη». Ουσιαστικά δηλαδή, ο νεαρός δεν προφυλακίστηκε γιατί το πλαίσιο ποινής έως 10χρόνια, προβλέπει επιβολή προσωρινής κράτησης, απολύτως κατ΄εξαίρεση.

Αν όμως αποδειχτεί αποδειχτεί πως ήταν ομαδικός βιασμός τότε θα διωχθούν για:

– Βιασμό 336 ΠΚ παρ. 3 : «…Αν η πράξη έγινε από δύο ή περισσότερους δράστες που ενεργούσαν από κοινού.. επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη». Αν ανιχνευθούν ουσίες, που όπως λέει τις χορήγησαν, τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του άρθρου 338 (Κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη) που αναφέρει πως:

Όποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου ή της από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητάς του να αντισταθεί ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη.

Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου έγινε από δύο ή περισσότερους που ενεργούσαν από κοινού, επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα (10) ετών.

Συνεπώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε αυτή την περίπτωση οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ακόμα και προ του φάσματος της προσωρινής κράτησης. Μάλιστα, αυτό μπορεί να αφορά και τον νεαρό που ήδη έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος, καθώς με διάταξη του ανακριτή που έχει αναλάβει τη δικογραφία, μπορεί να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι (λόγω τυχόν ύπαρξης επιπλέον επιβαρυντικών στοιχείων που συγκροτούν προϋποθέσεις του νόμου) με προσωρινή κράτηση.

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθησαν διευθύντρια νηπιαγωγείου και νηπιαγωγός για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνοΕλλάδα

Διευθύντρια νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και νηπιαγωγός συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.             Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 6χρ...

Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από 1η Φεβρουαρίου σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑΕλλάδα

Eκπνέει σε λιγότερα από δέκα ημέρες η προθεσμία για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση για τον κοροναϊό. Από την 1η Φεβρουαρίου εμβολιασμένοι θα λογίζονται όσ...

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας - Το πρώτο κύμα της “Ελπίδας” πλήττει τη χώρα – Νεότερες πληροφορίες για το δεύτερο κύμαΕλλάδα

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr αιτία για αυτή τη σημαντική ψυχρή εισβολή είναι ο έντονος κυματισμός του αεροχειμάρρου πάνω απ...

Ηλιόπουλος: "Αυτό που χρειάζεται δεν είναι υπομονή, αλλά ενίσχυση του ΕΣΥ και πολιτική αλλαγή"Ελλάδα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με τον θάνατο», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Σχολιάζοντας δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγ...

Ο Τσιόδρας συνυπογράφει μελέτη για τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια- Γιατί δεν τίθεται πλέον θέμα συλλογικής ανοσίας Ελλάδα

Σαν ουτοπία μοιάζει η συλλογική ανοσία («ανοσία αγέλης») που θα έκανε την πανδημία να κοπάσει. Τα ποσοστά των ατόμων που θα έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά του ιού φαίνεται πως πρέ...

Ανατροπή στην υπόθεση ξυλοδαρμού γυναίκας από αστυνομικό στον Νέο Κόσμο: Με χτύπησαν οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ.Ελλάδα

Άλλαξε τους ισχυρισμούς της η 20χρονη που αρχικά φερόταν να έχει καταγγείλει για ξυλοδαρμό τον αστυνομικό σύντροφό της μέσα σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Ύστερα από σήμα που έλαβε η...