ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαζικό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Υπό κατάληψη 400 σχολεία - 46.000 κρούσματα σε μαθητές

Μαζικό ήταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας.

Εκπαιδευτικοί, γονείς, φοιτητές και μαθητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις ζητώντας να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά.

Επίσης, διαμαρτύρονται και για τα ζητήματα που ανακύπτουν με την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

 

Από το απόγευμα της Τετάρτης ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο Σύνταγμα, ενώ σήμερα, Πέμπτη, σωματεία εκπαιδευτικών και σύλλογοι γονέων και φοιτητών συμμετείχαν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, από τις 13:00.



Πληροφορίες του alfavita.gr αναφέρουν ότι την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 καταλήψεις, ενώ οι μαθητές σε άλλα σχολεία πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματα.

 


Πάνω από 46.000 κρούσματα σε μαθητές από την επαναλειτουργίας των σχολείων
Την ίδια ώρα, παρά τουςισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών ότι τα κρούσματα στη σχολική κοινότητα είναι «υπό έλεγχο», τα στοιχεία του ΕΟΔΥ επιβεβαιώνουν δυστυχώς την ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για την διασπορά του ιού και στα σχολεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή την ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, έως και τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 46.243 κρούσματα στις ηλικίες έως 0-17 ετών, ενώ το ποσοστό νόσησης αυξήθηκε από το 17,1% στο 18,2%.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα στις ηλικίες έως 17 ετών στις 10 Ιανουαρίου ήταν 262.371 (17.1%), ενώ στις 18 Ιανουαρίου ανήλθαν στα 308.614 (18.2%).

Τηλεκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία: Σφοδρή αντιπαράθεση εκπαιδευτικών - υπουργείου
Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις προκαλούν οι προφορικές εντολές για διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολεία, παρά την αποχή που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικοί, εντολές που φτάνουν μέχρι και σε απειλές για περικοπές μισθών.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με καταγγελία εκπαιδευτικών, διευθυντής εκπαίδευσης τούς κάλεσε να γίνουν «χωροφύλακες» από...φιλότιμο, να κάνουν κανονικά τηλεκπαίδευση.

«Τριμηνίτες και κενά στα σχολεία γιατί το υπουργείο δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στην αρχή της χρονιάς»
Το alfavita.gr επικοινώνησε με τον Χρίστο Σόφη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο οποίος σημειώνει ότι «το υπουργείο δεν πήρε από την αρχή της χρονιάς ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στα σχολεία και έρχεται "στο και 5" μέσω των τριμηνιτών και των άλλων αναπληρωτών να καλύψει τα κενά που προϋπήρχαν ή έχουν δημιουργηθεί λόγω covid».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Σόφη, τα κενά που δημιουργούν οι συνταξιοδοτήσεις και οι άδειες των εκπαιδευτικών λειτουργούν προσθετικά και «δυναμιτίζουν» την κατάσταση. Αλλά και στο ζήτημα της άδειας ειδικού σκοπού έχουν γίνει ήδη πολλές περικοπές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με αλλαγές στα κριτήρια και τους όρους για το ποιος και πώς μπορεί να τη λάβει.

«Επί της ουσίας οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία είναι έκθετοι και στο έλεος της πανδημίας του κορονοϊού», σημειώνει το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

 

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης

 “Υπάρχουν και άλλες Γεωργίες” – Καταθέτει ξανά στην ανακρίτρια η 24χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμούΕλλάδα

Συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται σήμερα, Παρασκευή από την 24χρονη στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα μετά τις καταγγελίες της ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσ...

Επιστολή Πέτσα στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς»Ελλάδα

Σε αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης και σε προετοιμασία των κοινωνικών δομών, ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας «Ελπίς», καλεί ο α...

Μητσοτάκης: Η εποχή της εσωστρέφειας, η εποχή της μιζέριας, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτίΕλλάδα

Στους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, απευθύνθηκε σήμερα για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σ...

Βαρουφάκης: Τα Rafale τα πούλησε ο Μακρόν στον Μητσοτάκη χωρίς να γίνει σοβαρή μελέτηΕλλάδα

Tα Rafale, η πανδημία και η ακρίβεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στο  δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Star. Συγκ...

Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του ΚΥ Παλαμά ΚαρδίτσαςΕλλάδα

Σε οριστική παύση των καθηκόντων της έθεσε το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκότ...

Κορωνοϊός: Δείτε τα κρούσματα στα νησιά - Αττική: 7.139  νέα κρούσματα - Όλη η γεωγραφική κατανομήΕλλάδα

  Γεωγραφική κατανομή των 18.869 κρουσμάτων covid-19     ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1013 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 950 ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 429 ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 917 ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 1.937 ...