ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Νέα εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων στην αστυνομία

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με τη διαρροή την εγγράφων καταθέσεων σχετικά με τον βιασμό της 24χρονης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, δημοσιεύτηκαν στο Τύπο όλες οι καταθέσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι στην αστυνομία.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου.

Σε ΜΜΕ, κυρίως σε ιστοσελίδες, δημοσιεύτηκαν αυτούσιες οι καταθέσεις, με φωτογραφίες των σχετικών εγγράφων, που ελήφθησαν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κατάθεση της 24χρονης στην ανακρίτρια και η απολογία του 27χρονου κατηγορουμένου.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
 
 
00:00
 
00:29
 
 
 

«Διεθνές κύκλωμα ψαρεύει κοριτσάκια»

Νωρίτερα, σε δηλώσεις – βόμβα είχε προχωρήσει ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την πλευρά της 24χρονης Γεωργίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Διαλυνάς έκανε λόγο για «διεθνές κύκλωμα», όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα που γίνεται στην Κύπρο. «Υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο» ενημέρωσε ο δικηγόρος.

«Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς» σημείωσε και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να βιαστούν. «Βιαστείτε μην μας ‘καπελώσουν από την Κύπρο και ξευτιλιστούμε».

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» συνέχισε, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών.

Ο εκνευρισμός του για τις τοξικολογικές

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, επειδή δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.

«Απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες» είπε και διέψευσε τις πληροφορίες περί αποστολής τους σε εργαστήριο της Ελβετίας.

«Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτηση εάν εννοεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την καθυστέρηση, τόνισε πως δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο.

Κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης ζητά κύπριος βουλευτής

Την ίδια στιγμή και δημοσιεύματα στα κυπριακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο ακόμα και για πιθανή εμπλοκή ηχηρών ονομάτων.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Κύπριος βουλευτής Χρήστος Χριστοφίδης, ο οποίος με επιστολή στον εισαγγελέα Σαβίδη ζητά κατεπείγουσα έρευνα.

«Εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών γι αυτά τα ειδεχθή πάρτι» τόνισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ, και τονίζοντας ότι πρόκειται για καταγγελία από τον ακτιβιστή  Ηλία Γκιώνη που υποστήριξε ότι στην υπόθεση βιασμού 24χρονης σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να έχει εμπλοκή και ένας Κύπριος.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι μετά την κοινοποίηση της επιστολής του για αυτεπάγγελτη έρευνα, υπήρξε «άμεση αντίδραση και ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί ενώ λαμβάνουμε πληροφόρηση από τις ανακρίσεις στην Ελλάδα».

Είμαστε σε επαφή και με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, οποίος τα επόμενα 24ωρα θα στείλει πλήρως εμπιστευτική επιστολή προς τον αρχηγό της αστυνομίας με τις πληροφορίες που έχει», ανέφερε επίσης ο Κύπριος βουλευτής και πρόσθεσε:

«Ο αρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας αναμένει γραπτή κατάθεση από τον Ηλία Γκιώνη σχετικά με την καταγγελία του για Κύπριο που φέρεται να συνδέεται με το ελληνικό κύκλωμα μαστροπείας, αλλά και για αλλοδαπές που «διακινούνταν από την Κύπρο στα ειδεχθή πάρτι ναρκωτικών και βιασμού»

Διαβάστε επίσης

Εικονικοί εμβολιασμοί: Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια του ΚΥ Παλαμά ΚαρδίτσαςΕλλάδα

Σε οριστική παύση των καθηκόντων της έθεσε το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκότ...

Κορωνοϊός: Δείτε τα κρούσματα στα νησιά - Αττική: 7.139  νέα κρούσματα - Όλη η γεωγραφική κατανομήΕλλάδα

  Γεωγραφική κατανομή των 18.869 κρουσμάτων covid-19     ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 1013 ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 950 ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 429 ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 917 ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 1.937 ...

 ΚΙΝΑΛ – Ο Δημήτρης Μάντζος εκπρόσωπος Τύπου – Όλα τα νέα πρόσωπα στο κόμμαΕλλάδα

Ο νομικός Δημήτρης Μάντζος, μέχρι τώρα διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Χαρ. Τρικούπη την Πέμπτη. Αναπληρώτ...

Δίκη Παντελίδη: «Είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου», λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειαςΕλλάδα

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο ιατροδικαστής της οικογένειας του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, Αναστάσιος Θεοδωρίδης. «Είμαι 1000% σίγουρος ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν ήταν ο οδηγός ...

Απίστευτη αποκάλυψη – Τα πιεστικά μηνύματα του Παπαδόπουλου σε κοπέλες για τα… πάρτιΕλλάδα

Η 24χρονη Γεωργία έδειξε το δρόμο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το ν’ ανοίξουν στόματα. Η απόφασή της να μιλήσει, οδήγησε και άλλες κοπέλες να καταθέσουν ότι ξέρουν για τα πρόσωπα...

Ευλαμπία Ρέβη – «Μου έστειλαν και εμένα πρόσκληση για πάρτι με αντάλλαγμα 3.000 ευρώ»Ελλάδα

Στην σκιά της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, η δημοσιογράφος, Ευλαμπία Ρέβη αποκάλυψε πως έγινε αποδέκτης ανάλογης πρόσκλησης σε πάρτι κατά το πρόσφατο παρελθόν. Η...

 Βιασμός 24χρονης – Ανατροπή με τις τοξικολογικές – «Διεθνές κύκλωμα ψαρεύει κοριτσάκια»Ελλάδα

Σε δηλώσεις – βόμβα προχώρησε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την πλευρά της 24χρονης που καταγγέλλει βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου, στη Θεσ...