ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη – Διερεύνηση για κύκλωμα και στην Κύπρο – «Ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον απόηχο της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκης, καθώς διερευνώνται και στην Κύπρο καταγγελίες που αφορούν κύκλωμα που φαίνεται πως δρα στις δύο χώρες.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Ανέφερε επίσης πως κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία.

Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ντουμπάι

Άλλωστε, έρευνες για πιθανή ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας με δίχτυα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως τη Μύκονο και το Ντουμπάι πραγματοποιούν και οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Ο εισαγγελέας με ξεχωριστή προκαταρκτική εξέταση ζήτησε να διερευνηθούν και άλλες καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας με τη συμμετοχή γνωστών προσώπων και επιχειρηματιών, ακόμη και πέρα από τα ελληνικά σύνορα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ,επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη και συνομίλησε με αστυνομικούς σχετικά με την καταγγελία της 24χρονης, επισημαίνοντας ότι οι νόμοι πρέπει να τηρούνται.

Σημειώνεται πως λόγω απειλών που δέχεται η 24χρονη, μετά την απόφασή της να καταγγείλει τον βιασμό της, αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι της, σύμφωνα με άτομα του οικογενειακού της περιβάλλον.

«Δεν φοβάται ούτε απειλές ούτε τίποτα. Είναι από τα πιο δυνατά άτομα που έχω γνωρίσει. Δεν υπάρχει πιο δυνατός χαρακτήρας από αυτήν. Για αυτό μπόρεσε να κάνει και όλο αυτό, εγώ τη θαυμάζω για αυτό που έκανε» τόνισε ο ξάδελφός της.

Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με όρους -μετά την καταγγελία της κοπέλας- είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το όνομα του αδελφού του, Ευαγόρα. Τα δύο αδέλφια είναι μέλη της ευρύτερης επιχειρηματικής οικογένειας Κυπρίων Δαυίδ-Λεβέντη. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ωστόσο και τρίτο άτομο, ο Κώστας Περογιαννάκης, γιος εφοπλιστή από τον Πειραιά. 

Πολύ οργανωμένο κύκλωμα

Ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως το «κύκλωμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, ξεφεύγει από τα τοπικά σύνορα, είναι πολύ οργανωμένο και πολύ σοβαρό, πλησιάζει σε άλλες χώρες. Αυτές τις πληροφορίες έχω ως δικηγόρος. Είναι πολύ οργανωμένο κύκλωμα. Δεν έχει να κάνει μόνο με μαστροπεία, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών».

«Δεν είναι μόνο δύο «τοπικοί παράγοντες» που οργανώνουν κάποια πάρτι και φωνάζουν κοπέλες. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Εχθές απευθύνθηκε σε εμένα άνθρωπος που μου έδωσε κάποιες σημαντικές πληροφορίες και θα τις μεταφέρω στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πληροφορίες για «τέσσερα πέντε ηγετικά στελέχη». «Από την εικόνα που έχω μέχρι στιγμής, δυστυχώς πολλά κορίτσια που έρχονται από την επαρχία, κυρίως φοιτήτριες, παρασύρονται σε αυτά τα πάρτι και ακολουθούν μετά άλλη οδό, με αντάλλαγμα το χρήμα» συμπλήρωσε.

 

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: 20.107 τα νέα κρούσματα κορονοϊού – 88 νεκροί και 683 διασωληνωμένοιΕλλάδα

Τα τελευταία στοιχεία για τα κρούσματα κορονοϊού, τους νεκρούς και τους διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης.   Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Τα νέα εργαστηρ...

Σποτ ΚΚΕ με αφορμή την παραλαβή των «Rafale»: Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι...Ελλάδα

Το ΚΚΕ με αφορμή την παραλαβή των πολεμικών αεροσκαφών «Rafale» κυκλοφόρησε σποτ υπό τον τίτλο «Μιλάνε για καιρούς δοξασμένους και πάλι... / (Άννα μην κλαις) θα γυρέψουμε βερεσέ απ...

Τσίπρας: Ντροπή και εθνική καπηλεία η μετατροπή αγοράς εξοπλισμών με χρήματα του λαού, σε κομματικό σποτΕλλάδα

«Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ», αναφέρει ο Αλέξης Τ...

Μητσοτάκης: Τα Rafale αποτελούν δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει σε όλα τα πεδίαΕλλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τελετή υποδοχής των πρώτων 6 από τα συνολικά 24 αεροσκάφη Ραφάλ στην Ελλάδα τόνισε ότι αναβαθμίζουν τη χώρα και ανοίγουν νέα σελίδα...

Αργυρούπολη: Της έσπασε κεφάλι και πλευρά με τα χέρια – Σοκάρει η έκθεση του ιατροδικαστή (vid)Ελλάδα

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον άγριο ξυλοδαρμό της 40χρονης γυναίκας στην Αργυρούπολη την περασμένη Παρασκευή, η οποία εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στη Μ...

 Μάσκες FFP2 – Έξι οδηγίες από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη σωστή επιλογή τουςΕλλάδα

Το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες οι μάσκες FFP2 πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις ασφαλείας και τα πρότυπα που θέτει η ισχύουσα ενωσιακή και εθ...

 ΚΙΝΑΛ – Στην Κάλυμνο το ακριβότερο ψωμί πανελλαδικά – Ανακοίνωση της τοπικής του κόμματοςΕλλάδα

«Στην Κάλυμνο έχουμε το ακριβότερο ψωμί πανελλαδικώς, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων...

 Βιασμός στη Θεσσαλονίκη – Στην Ελβετία τα δείγματα των τοξικολογικών της εξετάσεωνΕλλάδα

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμ...

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου: Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσειςΕλλάδα

Σε μια ηχηρή θεσμική παρέμβαση καλώντας όλους να αφήσουν τη δικαιοσύνη έξω από αντιπαραθέσεις και πολιτικές σκοπιμότητες προέβη σήμερα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου. Η...