ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγητικό όπλο

Αποσωληνώθηκε το πρωί της Πέμπτης ο 16χρονος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας, ο οποίος είχε αυτοπυροβοληθεί μετά τη διαπίστωση ότι σκότωσε με κυνηγητικό όπλο τον 33χρονο θείο του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα στον θώρακα και τον λαιμό.

Η οξυγόνωση των πνευμόνων του είναι πολύ καλή από το πρωί και εδώ και λίγες ώρες αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.


Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ο 16χρονος δείχνουν να βελτιώνεται η κατάστασή του. Τις επόμενες ημέρες οι γιατροί θα μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια για την πορεία της υγείας του.

Ο 16χρονος έφερε σοβαρά τραύματα στον αριστερό πνεύμονα και στο χειρουργείο οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε πνευμονεκτομή.

 

 

Το χρονικό της τραγωδίας

Συνολικά οκτώ άτομα πήγαν για κυνήγι αγριογούρουνου την περασμένη Κυριακή (02/01) και μοιράστηκαν σε δύο ομάδες με απόσταση πέντε λεπτών η μία από την άλλη.

Η ευχάριστη διάθεση όλων άλλαξε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα όταν μετά από έναν πυροβολισμό άκουσαν τις φωνές του 16χρονου. Ο 33χρονος θείος του είχε πέσει νεκρός από σκάγια που δέχτηκε στην πλάτη.

Ο ανήλικος βλέποντας τον θείο του νεκρό και ενώ στο σημείο είχε φτάσει ο πατέρας του, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά του.

Εκείνος σοκαρισμένος τον πήρε στα χέρια και τον μετέφερε σε σημείο ώστε να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ έκτοτε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Άρτας με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο με το οποίο ο 16χρονος πυροβόλησε και σκότωσε το θείο του, του το είχε δώσει ο δεύτερος αδερφός του πατέρα του.

Όπως γράφει epiruspost, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του 16χρονου καθώς και του θείου του, αδελφού του πατέρα του. Ο πρώτος κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και ο δεύτερος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της δασικής νομοθεσίας καθώς ήταν δικό του το όπλο που χρησιμοποίηση ο ανήλικος.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: «Πνίγει» την Αττική η μετάλλαξη Όμικρον – Έφτασε στο 87% στα λύματαΕλλάδα

Δραματική εξάπλωση της  μετάλλαξης Όμικρον  στην  Αττική  «δείχνει» η νέα μέθοδος εντοπισμού μεταλλαγμένων και παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού στα λύματα που αναπτύχθηκε από τ...

 Σήμερα τα νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις -Στις 10:00 οι ανακοινώσειςΕλλάδα

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης θα ανακοινώσει σήμερα, στις 10:00 το πρωί, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστ...

Επίταξη γιατρών και νέες αλλαγές στα πιστοποιητικά στην πορεία προς την κορύφωση της «Omicron»Ελλάδα

  Εκτιμήσεις για περίπου 55.000 κρούσματα κατά μέσο όρο το διάστημα 19-22 Ιανουαρίου - Υπό έντονη πίεση το ΕΣΥ, ως την επόμενη Δευτέρα η παράδοση των φύλλων πορείας στους ιδιώτες γ...

Γουργουλιάνης: Πότε θα τελειώσει η πανδημία -Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξειςΕλλάδα

Για το επόμενο κύμα του κορωνοϊού, την αύξηση των κρουσμάτων, τις μεταλλάξεις και τα εμβόλια μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. Ο Κ. Γουργουλιάνης είπε ...

Μητσοτάκης: Καλή φώτιση στους συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοιΕλλάδα

Στον Άγιο Ευστράτιο παραβρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπο...