ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά τη φυλακή, στο σφυρί τα σπίτια του Πέτρου Φιλιππίδη σε Ψυχικό και Σοφικό

 

 

Με τα εισοδήματα του προφυλακισμένου ηθοποιού να έχουν πλέον μηδενιστεί, κοκκίνισαν τα δάνεια - Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο και την εξοχική κατοικία στο Σοφικό έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου  - Στις 27 Απριλίου έρχεται η σειρά της μεζονέτας στο Ψυχικό με εκκίνηση στα 645.000 ευρώ
 
Με τα εισοδήματα του προφυλακισμένου ηθοποιού να έχουν πλέον μηδενιστεί, κοκκίνισαν τα δάνεια - Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο και την εξοχική κατοικία στο Σοφικό έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιανουαρίου - Στις 27 Απριλίου έρχεται η σειρά της μεζονέτας στο Ψυχικό με εκκίνηση στα 645.000 ευρώ

 
Κάποτε μας έκανε όλους να γελάμε, με το πηγαίο και αναμφισβήτητο κωμικό ταλέντο του, το οποίο εκφραζόταν είτε στο θεατρικό σανίδι, είτε μέσα από τα εξαιρετικά δημοφιλή σίριαλ της τηλεόρασης.

 
Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως, το γέλιο πάγωσε και το διαδέχθηκε το αρνητικό σοκ από τις διαδοχικές αποκαλύψεις που έφερναν στο φως συμπεριφορές και πλευρές του χαρακτήρα του που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πλην εκείνων που γνώριζαν από… πρώτο χέρι.

Είναι όλες αυτές οι επώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε δικαστικές περιπέτειες και σε προφυλάκιση, από τον περασμένο Ιούλιο, για τις οποίες ασφαλώς θα τον κρίνει η Δικαιοσύνη.

Για τον ίδιο και την οικογένειά του, ωστόσο, η θύελλα δεν περιορίζεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά πλέον επεκτείνεται και στο επίπεδο των οικονομικών τους. Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπήρξε άλλωστε ένας από τους πλέον καλοπληρωμένους ηθοποιούς τις εποχές των παχιών αγελάδων, κάτι που του επέτρεψε να αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και να προχωρήσει σε εξίσου σημαντικά ανοίγματα, με δάνεια από τις τράπεζες.

Μετά το τσουνάμι των τελευταίων γεγονότων, όμως, οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες καθώς τα εισοδήματα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, με συνέπεια τα δάνεια να κοκκινίσουν.

Ετσι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», έχει ήδη προγραμματιστεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το εξοχικό σπίτι του προφυλακισμένου ηθοποιού στην Κορινθία.
 
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, υπάρχει εγγεγραμμένος πλειστηριασμός και για το ακίνητο του Ψυχικού, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται αναρτημένος στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (eauction.gr).

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Φιλιππίδης και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου διαθέτουν, εκτός από οικία στο Ψυχικό (μεζονέτα τριών επιπέδων), εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας, καθώς και το πατρικό του ηθοποιού στο χωριό Κουκλιοί στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2018, η μεζονέτα του Ψυχικού είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό από εκείνη την περίοδο, κάτι που είχε διαψεύσει τότε με δήλωσή του ο Π. Φιλιππίδης. Πρόσφατες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι είχε προγραμματιστεί να βγει ξανά στο σφυρί, αλλά αυτό αποτράπηκε κατόπιν ενεργειών της οικογένειας.

Στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων ο πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο αναρτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου 2022, εκτός αν μεσολαβήσουν και πάλι κινήσεις για την αναστολή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι τόσο ο ίδιος ο Π. Φιλιππίδης όσο και η σύζυγός του εμφανίζονται κατά την έκθεση του πλειστηριασμού να κατοικούν σε άλλη οικία (επί της οδού Διαμαντίδου), επίσης στο Ψυχικό.

Η κατάσχεση

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το ακίνητο στο Ψυχικό κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της VEGA I NPL Finance Designated Activity Company και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, η επισπεύδουσα εμφανίζεται «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Σημειώνεται ότι ο εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2018…

Ως τιμή πρώτης προσφοράς κατά την κατάσχεση ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη - και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Ετσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 645.000 ευρώ.

Το σφυρί που θα χτυπήσει στις 27 Απριλίου αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος στο Παλαιό Ψυχικό που αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια και έχει χτιστεί επί οικοπέδου 675 τ.μ.
Το σφυρί αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο ανεξάρτητες κατοικίες και το οποίο χτίστηκε επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 675 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ψυχικού, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δαβάκη, Στεφανάκου, Κυριακίδη, ενώ συνορεύει και με τον χώρο των πρώην λατομείων που διεκδικούνται από την εταιρεία Κέκρωψ.

Η συγκεκριμένη κατοικία Β’ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο που περιλαμβάνουν:
¦ Στο υπόγειο, έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, τέσσερις αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, WC, διάδρομο, ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου. Η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων είναι 122,30 τ.μ. και του χώρου στάθμευσης 24,50 τ.μ.
¦ Το ισόγειο έχει επιφάνεια 113,50 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, είσοδο, WC, διάδρομο, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τα τμήματα του υπογείου και του ορόφου, ανελκυστήρα και βεράντες.
¦ Ο όροφος περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου και βεράντες, ενώ έχει επιφάνεια 104,60 τ.μ.
Η κατοικία Β’ έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 550/1.000 εξ αδιαιρέτου, ενώ της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση τμήμα του ακάλυπτου χώρου, εμβαδού 200 τ.μ.
Η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του «κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή και κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου σε καθέναν από αυτούς» τον Νοέμβριο του 2005.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην έκθεση του πλειστηριασμού, «ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και η κατάσταση συντήρησης εξωτερικά κρίνεται ως μέτρια».

Οσο για τα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνουν:
¦ Προσημείωση υποθήκης από 22/11/2005 για 1.320.000 ευρώ υπέρ της Novabank.
¦ Προσημείωση υποθήκης από 21/12/2009 για 336.000 ευρώ υπέρ της Millennium Bank.
¦ Προσημείωση υποθήκης από 6/12/2013 για 96.850 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
¦ Αναγκαστική κατάσχεση από 13/4/2018 για 450.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
Στην πορεία, λόγω συγχωνεύσεων ορισμένων από τις παραπάνω τράπεζες, υπήρξαν αλλαγές των ασφαλισμένων δανειστών καθώς και μερική τροπή προσημειώσεων σε υποθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στις 6 Ιουλίου 2021 η υποθήκη του 1.320.000 ευρώ πέρασε στη VEGA I NPL Finance DAC και στις 25 Αυγούστου 2021 υπήρξε μερική τροπή της σε υποθήκη για ποσό 1.155.607,26 ευρώ.

Το εξοχικό

Το σφυρί για το εξοχικό που ανήκε στον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του πρόκειται να χτυπήσει στις 19 Ιανουαρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, και με δικαιούχο επίσης τη VEGA I NPL Finance DAC, ως ειδική διάδοχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού «με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Ο πλειστηριασμός αφορά ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση Αμόνι Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (ΟΣΥΤΕ).

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Κορίνθου και περίπου 110 χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για αμφιθεατρική περιοχή με πολύ πράσινο και με θέα τον Σαρωνικό κόλπο.

Το εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.400 ευρώ

Τα τελευταία χρόνια πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης γνώρισε καλπάζουσα οικοδομική ανάπτυξη με ανέγερση κυρίως εξοχικών κατοικιών. Η χρήση είναι κυρίως οικιστική με μονοκατοικίες ισόγειες ή διώροφες κυρίως εξοχικής αλλά και μόνιμης διαμονής. Επίσης, δεν εντοπίζεται εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή, εκτός από ένα εστιατόριο που βρίσκεται στο παραλιακό τμήμα του οικισμού.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, τους θερινούς μήνες αποτελεί αξιόλογο τουριστικό θέρετρο, καθώς υπάρχουν αρκετές εξοχικές κατοικίες αλλά και καταλύματα με προσφορά μέσω της πλατφόρμας Αirbnb.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε αμφιθεατρική θέση με εξαιρετική θέα στον όρμο του Μικρού Αμονιού και σε μικρή απόσταση από την ομώνυμη παραλία.

Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει υλοποιημένη περιτοίχιση σε όλες τις πλευρές του οικοπέδου εκτός από τη νότια, που συνορεύει με άλλο παρόμοιο οικόπεδο, με το οποίο εκτιμάται ότι έχει συνενωθεί.

Εντός του οικοπέδου υπάρχει διώροφη οικοδομή με υπόγειο που έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια από την περίοδο του 1984.

Η οικοδομή αποτελείται από:

¦ Υπόγειο με αποθηκευτικούς χώρους εμβαδού 30 τ.μ.
¦ Ημιυπόγειο που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας. Περιλαμβάνει έναν χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό, και εξώστη προς την πρόσοψη.
¦ Ισόγειο με τον χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς τη σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό, και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο.
¦ Σοφίτα που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη απ’ όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό. Το εμβαδόν της κατοικίας είναι 181,12 τ.μ.
Ακόμη, εντός του περιβάλλοντος χώρου υπάρχει πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα μπετά. Επίσης, λόγω της σημαντικής κλίσης του οικοπέδου, υπάρχουν διαμορφωμένα πλακοστρωμένα επίπεδα και πεζούλες που επικοινωνούν μέσω διαδοχικών μικρών και μεγαλύτερων κλιμάκων.

Oι βανδαλισμοί

Βάσει αυτοψίας πολιτικού μηχανικού (από τον Νοέμβριο του 2009), η κατοικία ήταν στο τελικό στάδιο της πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης. Από την τωρινή αυτοψία, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και για την τελική διαμόρφωση των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα έχουν γίνει βανδαλισμοί στην οικία, καθώς έλειπαν αρκετά εξωτερικά κουφώματα και είχαν κλειστεί τα ανοίγματα με πρόχειρη κατασκευή από ξύλα. Στην έκθεση σημειώνεται ότι «δεν δύναται να γίνει πλήρης τεχνικός έλεγχος του ακινήτου λόγω ελλιπών στοιχείων». Τονίζεται ειδικότερα, ότι «λόγω μεγάλης υψομετρικής κλίσης του οικοπέδου δεν μπορούμε να αποφανθούμε αν το ημιυπόγειο αναφέρεται ως ισόγειο στην άδεια οικοδομής ή αν αποτελεί χώρο του υπογείου που έχει διαμορφωθεί με αυθαίρετη αλλαγή χρήσης σε κατοικία».

Επίσης, αναφέρεται ότι «από την εκδοθείσα οικοδομική άδεια δεν προκύπτει η νομιμότητα της πισίνας», καθώς και ότι δεν προσκομίστηκαν σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης, ούτε στοιχεία ρύθμισης του κτιρίου με υπαγωγή σε κάποιο νόμο περί αυθαιρεσιών.

Το ακίνητο αγοράστηκε από τον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του «κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και κατά το ποσοστό του ενός δευτέρου (1/2) εξ αδιαιρέτου στον καθένα» στις 23 Οκτωβρίου 2000. Οσο για τα «βάρη», πέραν της κατάσχεσης υπάρχει προσημείωση υποθήκης εγγραφείσα στις 29/12/2009, υπέρ της Millennium Bank για το ποσό των 240.000 ευρώ.

Τον Μάρτιο στο εδώλιο

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει προφυλακισμένος στις Φυλακές Τρίπολης και πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον Μάρτιο του 2022, μετά το παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε τον Νοέμβριο το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα δικαστεί με τις κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014.
 
protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Γεραπετρίτης: Κάθε μέρα χαμένη από τη γνώση και τη μάθηση είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιώνΕλλάδα

 Για παιδαγωγικούς, ψυχολογικούς και υγειονομικούς λόγους, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθ...

Ομηρία γυναίκας στον Αγ. Παντελεήμονα: Εικόνες σοκ στο βίντεο με τη βιαιότητα κατά της 31χρονης (vid)Ελλάδα

  Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 54 δευτερολέπτων αποτυπώνεται η βιαιότητα του 34χρονου Αιγυπτίου, ο οποίος εκτός εαυτού χτυπάει την 31χρονη πρώην σύντροφο του και την απειλε...

Σκιάθος: Θρίλερ με αγνοούμενο ψαρά – Βρέθηκε άθικτο το σκάφος στα ανοιχτά με μπλεγμένα τα δίχτυαΕλλάδα

Η  Σκιάθος  στο επίκεντρο με τις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη… Ένας 62χρονος ψαράς αγνοείται από χθες το μεσημέρι (03-01-2022), στη Σκιάθο. Το καΐ...

Λουτράκι: Πέθανε ανεμβολίαστος γιατρός που δεν ήθελε να νοσηλευτεί -Με κορωνοϊό στο νοσοκομείο και η κόρη τουΕλλάδα

Θλίψη σκόρπισε στο Λουτράκι ο θάνατος 70χρονου γιατρού -παθολόγου ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr, ο 70χρονος παρά την άσχημη κατ...

Γεωργιάδης: Ίσως και κάτω των 50 ευρώ η τιμή των PCR -Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πλαφόνΕλλάδα

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα PCR test και το πλαφόν στην τιμή τους, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον ...

Αναταραχή από την εμφάνιση εκατοντάδων Πακιστανών στο Σύνταγμα, την Πρωτοχρονιά -Βροχή οι αντιδράσειςΕλλάδα

Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο άδειο κέντρο της Αθήνας, λόγω κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά ...

Μετάλλαξη Όμικρον: «Σε 7 μέρες θα φανεί η δύναμή της, δεν είναι βέβαιο το τέλος της πανδημίας»Ελλάδα

Επιστήμονες και υγειονομικές αρχές έχουν στρέψει όλη την προσοχή τους στις πιθανές επιπτώσεις στο ΕΣΥ από την δραματική εξάπλωση της  μετάλλαξης Όμικρον , που καταλαμβάνει πλέον το...

Δραματική αύξηση με 210.000 κρούσματα σε μια εβδομάδα και έκρηξη της θετικότητας στο 25%Ελλάδα

Μια από τις δυσκολότερες περιόδους της, στη μάχη με τον κοροναϊό διανύει η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με τα κρούσματα να έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη και τους επιστήμον...