ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αναταραχή από την εμφάνιση εκατοντάδων Πακιστανών στο Σύνταγμα, την Πρωτοχρονιά -Βροχή οι αντιδράσεις


Αίσθηση και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στο άδειο κέντρο της Αθήνας, λόγω κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και μπροστά στη βουλή εκατοντάδες αλλοδαποί, παρότι δεν είχε προγραμματιστεί κάποια γιορτή.

Οικογένειες αλλοδαπών, μανάδες με μαντίλες, παρέες νεαρών από την κεντρική Ασία (Πακιστάν, Αφγανιστάν, κλπ), για κάποιο άγνωστο λόγο συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, μολονότι είχε ακυρωθεί η εκδήλωση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Υπήρχε έντονος συγχρωτισμός και οι περισσότεροι δεν φορούσαν μάσκα, παρά το ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων που είχε προηγηθεί (40.560).

 

Η απορία ήταν αν οι συγκεντρωμένοι αλλοδαποί είχαν κάποια πληροφορία ή μαζική πρόσκληση για να μεταβούν εκεί. Από την πλευρά του, ο Πακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας χαρακτήρισε «αυθόρμητη και όχι οργανωμένη» τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.


Σε επιστολή που απέστειλε ο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο πρόεδρος του Πακιστανικού Συλλόγου Ελλάδας, Syed Mohammad Jamil, ανέφερε, μάλιστα, ότι «δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο».

«Τα μέλη μας, μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά. Θα θέλαμε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για την ακύρωσή τους», προστίθεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι σε ελέγχους που έγιναν από τους αστυνομικούς στην πλατεία Συντάγματος, βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις σε βάρος συγκεντρωθέντων, που δεν φορούσαν μάσκες.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας στην επιστολή της Πακιστανικής Κοινότητας, τόνισε: «Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η ΕΛ.ΑΣ στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη και αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

 

Πολιτικές αντιδράσεις

«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις εικόνες στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε. Πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί του είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου», συμπλήρωσε.

Επιθετική δήλωση μέσω tweet έκανε για το θέμα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. «Η χθεσινή εικόνα μαρτυρά: 1) Το μέγεθος της εισβολής 2) Ότι οι εισβολείς απολαμβάνουν πιο πολλά δικαιώματα από τους γηγενείς. Ό,τι για σένα απαγορεύεται δια προστίμου ή ροπάλου, για αυτούς επιτρέπεται άνευ οχλήσεως. Το 22 δείχνει ήδη τον δρόμο: Για την Ελλάδα και την Ελευθερία!», έγραψε ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής.

Αλλά και το Twitter γέμισε σχόλια για την «κατάληψη» της πλατείας Συντάγματος από αλλοδαπούς. 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Σκιάθος: Θρίλερ με αγνοούμενο ψαρά – Βρέθηκε άθικτο το σκάφος στα ανοιχτά με μπλεγμένα τα δίχτυαΕλλάδα

Η  Σκιάθος  στο επίκεντρο με τις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη… Ένας 62χρονος ψαράς αγνοείται από χθες το μεσημέρι (03-01-2022), στη Σκιάθο. Το καΐ...

Λουτράκι: Πέθανε ανεμβολίαστος γιατρός που δεν ήθελε να νοσηλευτεί -Με κορωνοϊό στο νοσοκομείο και η κόρη τουΕλλάδα

Θλίψη σκόρπισε στο Λουτράκι ο θάνατος 70χρονου γιατρού -παθολόγου ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr, ο 70χρονος παρά την άσχημη κατ...

Γεωργιάδης: Ίσως και κάτω των 50 ευρώ η τιμή των PCR -Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πλαφόνΕλλάδα

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα PCR test και το πλαφόν στην τιμή τους, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον ...

Μετά τη φυλακή, στο σφυρί τα σπίτια του Πέτρου Φιλιππίδη σε Ψυχικό και ΣοφικόΕλλάδα

    Με τα εισοδήματα του προφυλακισμένου ηθοποιού να έχουν πλέον μηδενιστεί, κοκκίνισαν τα δάνεια - Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το οικόπεδο και την εξοχική κατοικία στο Σοφικ...

Μετάλλαξη Όμικρον: «Σε 7 μέρες θα φανεί η δύναμή της, δεν είναι βέβαιο το τέλος της πανδημίας»Ελλάδα

Επιστήμονες και υγειονομικές αρχές έχουν στρέψει όλη την προσοχή τους στις πιθανές επιπτώσεις στο ΕΣΥ από την δραματική εξάπλωση της  μετάλλαξης Όμικρον , που καταλαμβάνει πλέον το...

Δραματική αύξηση με 210.000 κρούσματα σε μια εβδομάδα και έκρηξη της θετικότητας στο 25%Ελλάδα

Μια από τις δυσκολότερες περιόδους της, στη μάχη με τον κοροναϊό διανύει η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, με τα κρούσματα να έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη και τους επιστήμον...