ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για δωρεάν rapid test

 

 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στη Δράση της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για δωρεάν rapid test η οποία ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Ηρακλείου

 

Τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών αύριο Τρίτη 4/1 θα διενεργούν δωρεάν ελέγχους στο Πεδίον του  Άρεως και την Τετάρτη 5/1 στην Πετρούπολη (Πλατεία Ηρώ)

 

Γ. Πατούλης: «Με συντονισμένες ενέργειες, όπλο μας την πρόληψη και σε πλήρη συνεργασία με τους Δήμους, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας»

 

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη, ξεκίνησαν εκτεταμένοι δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι (rapid tests) κορωνοϊού CoViD-19, στους πολίτες της Αττικής.

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022, τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ βρίσκονταν από τις 10 το πρωί έως και τις 2 στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου, όπου διενήργησαν περίπου 500 τεστ, σε όσους πολίτες το επιθυμούσαν. Τη διαδικασία συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ηρκαλείου  Ν. Μπάμπαλος, η Αντιπεριφεριεάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Δ. Αϊβατζίδου.

 

Αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022, τα κλιμάκια θα βρίσκονται 10 με 2 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Τετάρτη τα κλιμάκια θα διενεργούν, τις ίδιες ώρες, δωρεάν ελέγχους στην Πετρούπολη, στην πλατεία Ηρώ.

 

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό  σε επιλεγμένα σημεία και σε Δήμους όλης της Αττικής.

 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Είναι σαφές, ότι η ανάσχεση της διασποράς του ιού, λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Ο και της εορταστικής περιόδου, προϋποθέτει την αύξηση, αλλά και τη στοχευμένη διενέργεια των ελέγχων.

 

Γνώμονας μας είναι η υγειονομική θωράκιση της Αττικής και η προστασία όλων των συμπολιτών μας. Με συντονισμένες ενέργειες και σε πλήρη συνεργασία με τους Δήμους, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και συνεισφέρουμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή, στη διαχείριση της κρίσης και στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας». 

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, επεσήμανε τη σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας στη συνολική ανίχνευση των θετικών κρουσμάτων, στην απομόνωσή τους και στον περιορισμό της αλυσίδας μετάδοσης του ιού. Παράλληλα, εξήρε την προσφορά των συμμετεχόντων ιατρών και νοσηλευτών και τους ευχαρίστησε για την άψογη οργάνωση, λειτουργία και συμπεριφορά τους κατά την αθρόα προσέλευση του κόσμου.

Επισημαίνεται, ότι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του ΕΟΔΥ και οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι απολύτως σύμφωνες με τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του.

Για τη διενέργεια του ελέγχου δεν απαιτείται ραντεβού, παρά μόνον η αστυνομική ταυτότητα και ο ΑΜΚΑ.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Οι μεγάλες δίκες του 2022Ελλάδα

Πολύκροτες υποθέσεις, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης, με τις ιστορίες των πρωταγωνιστών τους – θυμάτων και θυτών – να αναβιώνουν μέσα στις δικαστι...

Ζαραλίκος: Ντου της αστυνομίας σε παράσταση του στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ο κωμικόςΕλλάδα

Ο γνωστός stand up κωμικός Χριστόφορος Ζαραλίκος έγραψε τη Δευτέρα στο facebook ότι κατά τη διάρκεια της παράστασής του στη Θεσσαλονίκη, παρενέβη η Αστυνομία, χωρίς να δώσει περαιτ...

Τι συμβαίνει με τα τηλέφωνα του ΕΟΔΥ; – Η απάντηση του προέδρου του Θ.ΖαούτηΕλλάδα

  Προβλήματα στα τηλεφωνήματα των πολιτών με τον ΕΟΔΥ καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με τον Θεοκλή Ζαούτη να παρέχει διευκρινίσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρ...

Ζαούτης: Στο 70% ο μέσος όρος κρουσμάτων "Όμικρον" και στο 70% οι νοσηλείες στην ΑττικήΕλλάδα

  Από πέντε Περιφέρειες της χώρας έχει καταγραφεί, ότι ο μεσος όρος κρουσμάτων είναι κοντά στο 70% με την μετάλλαξη "όμικρον". Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις νοσηλείες στην ...

Όμικρον: Οι δύο δόσεις δεν επαρκούν – Αναμνηστική δόση για 90% προφύλαξη από εισαγωγή στο νοσοκομείοΕλλάδα

  Το 2022, όχι μόνο θα τελειώσει η οξεία φάση της πανδημίας, αλλά θα έχει δρομολογηθεί η παγκόσμια υγειονομική ασφάλεια, τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ...