ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χιονιάς προ των πυλών - Πόσο θα κρατήσει η… επίσκεψη της "Κάρμελ"

Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας αναμένοντια τις επόμενες ημέρες τις επόμενες ημέρες καθώς η κακοκαιρία Κάρμελ βρίσκεται προ των πυλών.
Μάλιστα η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού , στο οποίο αναφέρει τις περιοχές της χώρας που θα επηρεαστούν περισσότερο από το νέο κύμα κακοκαιρίας.
Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία μπορεί το νέο κύμα κακοκαιρίας τοπικά να έχει μεγάλη ένταση, παρόλα αυτά η διάρκειά του θα είναι γενικά μικρή και αυτό το στοιχείο θα βοηθήσει στο να μην υπάρξουν σημανικά και εκτεταμένα προβλήματα.

Η «Κάρμελ» θα επηρεάσει τη χώρα μας το Σαββατοκύριακο με ισχυρές καταιγίδες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.


Η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει την νοτιοανατολική Μεσόγειο όπου προβλέπεται να σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής, έντονες καταιγίδες, σφοδροί άνεμοι και σημαντικό ύψος κύματος.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ, στον ελληνικό χώρο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν το πρωί του Σαββάτου τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Παράλληλα από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ισχυρά φαινόμενα θα έχουμε στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας καθώς και στην ανατολική Στερεά.

Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και κατά τόπους οι Κυκλάδες.

Από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στη βόρεια Κρήτη τα οποία βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ένα άλλο στοιχείο αυτής της επιδείνωσης θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 και από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου τοπικά 9 μποφόρ , εντάσεις όμως αρκετά συνήθεις για χειμωνιάτικη κακοκαιρία.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600-900m). Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-12-2021

Στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές, χιονόνερο στα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Τη νύχτα στα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο σε 8 τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 06 με 08 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 09 με 11 βαθμούς, ενώ στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19-12-2021

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια θα χιονίσει και στα ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες με βαθμιαία εξασθένηση στο βόρειο Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20-12-2021
Στη νότια νησιωτική κυρίως χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, με λίγες τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία αν και θα ανέβει ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα παραμείνει χαμηλή τις πρωινές ώρες οπότε και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΤΡΙΤΗ 21-12-2021

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή από τα βόρεια εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά ενώ τις βραδινές ώρες θα επεκταθεί και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-12-2021

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός καιμόνο στα ανατολικά και νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός τις τις πρωινές ώρες.

 

Φωτογραφία Σάββας Μαρώτος

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: «Ποιοι παρέλαβαν την μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα και την αγνόησαν;» - H απάντηση του Σκέρτσου Ελλάδα

Στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ερωτώντας ποιοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού την είχαν παραλάβει και την αγνόησαν.    Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου το...

Κορωνοϊός: 4.766 νέα κρούσματα - 684 σε ΜΕΘ, 85 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο - Γεωγραφική κατανομήΕλλάδα

  Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:   Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.766 , εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπι...

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκαν νωρίτερα οι εργασίες αποκατάστασης στην προαστιακή γραμμή Αεροδρόμιο - ΣΚΑΕλλάδα

Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα μεταξύ Τριών Γεφυρών και Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η απευθείας ...

 Δημοσκόπηση Prorata – Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 11/% το ΚΙΝΑΛΕλλάδα

Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Prorata, αποδεικνύει ότι το πολιτικό σκηνικό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει και το κυβερνών κόμμα παραμένει σταθερά ψηλά και με μεγάλη δια...

Απίστευτο περιστατικό: «Θεματοφύλακας» απαίτησε να ελέγξει πιστοποιητικά υπαλλήλων ΚΕΠΕλλάδα

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για επεισόδιο που είδε το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στη Θεσσαλονίκη, με "...

O μητροπολίτης Δράμας Παύλος μηνύει αντιεμβολιαστές για συκοφαντίες εναντίον τουΕλλάδα

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος σε βάρος δυο ατόμων για αναρτήσεις εναντίον του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τη στάση που κρατά...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του και ήξεραν και ψεύδονταν πάνω στις χιλιάδες απώλειεςΕλλάδα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα επαναλαμβάνει προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με σημερινή του ανακοίνωση. «Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να ...