ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν πάνω από 75.000 από το πρωί -Μεγάλη προσέλευση, θα δοθεί παράταση αν χρειαστεί

Μεγάλη είναι η προσέλευση στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, τις πρώτες πρωινές ώρες της ψηφοφορίας για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής 75.000 πολίτες για να ψηφίσουν, ένα νούμερο που θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την ώρα. Όπως εξήγησε  πάντως νωρίτερα στο iefimerida.gr o Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) Θεόδωρος Καπετανάκης, υπήρξε καθυστέρηση στο άνοιγμα κάποιων εκλογικών κέντρων, και έτσι σαφέστερη εικόνα για τον αριθμό των πολιτών που θα προσέλθουν για την ψηφοφορία θα υπάρχει γύρω στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Δήλωσε επίσης ότι αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση για να ψηφίσει ο κόσμος.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ τονίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά. Έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Σε κάποια εκλογικά τμήματα πάντως σχηματίζονται ουρές καθώς πρέπει να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων.

 

Λοβέρδος: Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8:30 ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε, αμέσως μετά, πώς «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατικής παράταξη μπροστά. Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά». Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως στόχος είναι «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017» και τόνισε ότι απαιτείται δύναμη, σεμνότητα και ενότητα.

 

Χρηστίδης: Μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημα Αλλαγής

Λίγη ώρα αργότερα ψήφισε στο δεύτερο κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας, στην οδό Λιοσίων στο Μεταξουργείο, ο Παύλος Χρηστίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη.

«Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μία ημέρα στην οποία ο ήλιος λάμπει. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε μήνυμα ενότητας. «Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κόσμου στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μεγάλη μου τιμή ότι από εδώ, την γενέτειρα μου την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον, είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα για την παράταξη την επόμενη ημέρα και η σφραγίδα της ενότητας, μιας ενότητας που έχουμε μεγάλη ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τον Νίκο Ανδρουλακη υποδέχθηκαν θερμά, μέλη του Κινήματος Αλλαγής που βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα την ώρα που έφτασε για να ψηφίσει και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

 

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο εκλογικό τμήμα του Ταύρου. Στη δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την ψήφο και τη συμμετοχή μεγαλώνουμε την παράταξη, δίνουμε ελπίδα στους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο).

Οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα 840 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, θα έχουν μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

Οσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004, είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και ο χειριστής του τάμπλετ, πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

 

Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεώτεροι , π.χ 16άρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Με πληροφορίες από το iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε υπόγειο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόληςΕλλάδα

Ερευνάται η υπόθεση -  Εκτιμάται ότι τα οστά βρίσκονταν στην αποθήκη του υπογείου για αρκετά χρόνια Αντιμέτωπος με ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε το μεσημέρι της Κυριακής ο  διαχειριστή...

Πάπας Φραγκίσκος από Μυτιλήνη: Το προσφυγικό είναι πρόβλημα του κόσμου, μια ανθρωπιστική κρίση που αφορά όλουςΕλλάδα

Υπενθυμίζοντας τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου κατά την κοινή τους επίσκεψη στη Λέσβο το 2016, απευθύνθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος στους πρόσφυγες και σε όλους όσοι ...

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προσέλευση ρεκόρ, ξεπέρασε το 2017 η συμμετοχή έχουν ψηφίσει 244.000 ως τώρα -Παράταση έως τις 20.00 στην ψηφοφορία Ελλάδα

Σπάει κάθε προσδοκία η προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 και μέχρι πριν από λίγο είχαν ψηφίσει 244.00...

Παπαευαγγέλου: Πιο κοντά στο καλό από ότι στο κακό σενάριο για την ΌμικρονΕλλάδα

Απίθανη θεωρεί η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου την απαισιόδοξη εκδοχή η νέα παραλλαγή Όμικρον να αποδειχθεί τόσο σοβαρή, ώστε να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα υπάρχοντα εμβόλι...