ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοροναϊός – Πάνω από 8.000 κρούσματα σήμερα – Φόβοι για νέο ρεκόρ

Μετά την χτεσινή ψυχρολουσία των 105 νεκρών χτες, ιδιαίτερα ψηλά αναμένεται να κινηθούν και σήμερα οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα κρούσματα κοροναϊού σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, αναμένεται να κινηθούν πάνω από τα 8.000, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε και νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους.

Υπενθυμίζεται πως χτες 105 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό των κρουσμάτων να διατηρείται στο επίπεδο των 7.287 μολύνσεων.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία και οι υγειονομικοί δοκιμάζονται, ενώ νέοι άνθρωποι που δεν έχουν συμπληρώσει καν τα 30 χρόνια χάνουν τη ζωή τους από τον κοροναϊό.
Πέθανε 28χρονος με κοροναϊό – Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο πατέρας του – Δεν είχαν κάνει το εμβόλιο

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός 28χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών όπου νοσηλευόταν από τις 19 Νοεμβρίου.

Ο 28χρονος είχε υποκείμενο νόσημα, ενώ ο πατέρας του -επίσης θετικός στον ιό – δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σερρών.

Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με την ertnews.gr. Οι κάτοικοι του Μαυρολόφου Σερρών –όπου κατάγεται η οικογένεια- είναι σοκαρισμένοι από την τραγική αυτή εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρη Μπαλαξή από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα, έχασαν τη ζωή τους στην Π.Ε Σερρών από κοροναϊό 523 συνάνθρωποί μας. Χθες (22/11) έχασαν τη ζωή τους 4 ασθενείς με κοροναϊό που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Σερρών, μεταξύ αυτών και ο 28χρονος.
Δεκάδες εισαγωγές και 17 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» – Δύσκολη εφημερία και στο Νοσοκομείο Λάρισας

Την ίδια ώρα στη μέγγενη του κοροναϊού, εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία με τις εφημερίες να είναι εφιαλτικές και το προσωπικό να έχει φτάσει στα όριά του.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη όπου κατά την εφημερία υπήρξαν δεκάδες εισαγωγές αλλά και διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την voria.gr, που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, η εφημερία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με 46 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό. Επίσης, ακόμα 23 είναι τα ύποπτα περιστατικά που νοσηλεύονται. Συνολικά στο ίδρυμα νοσηλεύονται 151 covid περιστατικά.

Παράλληλα, και οι 25 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι πλήρεις ενώ η εφημερία έκλεισε με 17 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
Δύσκολη εφημερία και στο νοσοκομείο Λάρισας

Δύσκολη ήταν για μια ακόμη φορά και η χθεσινή εφημερία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας λόγω των αυξημένων περιστατικών κοροναϊού.

Μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί, οπότε και ολοκληρώθηκε η εφημερία στο νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκαν 24 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι πλήρεις, με 8 στα 8 κρεβάτια. Στις επτά κλίνες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς και ένας βρίσκεται εκτός με αυξημένη φροντίδα.

Συνολικά το νοσοκομείο αντιμετώπισε χθες 90 περιστατικά με κοροναϊό, εκ των οποίων τα 78 ήταν ήπια.

Διαβάστε επίσης

«Μη με αφήσεις ποτέ»: Το συγκλονιστικό βίντεο για την κακοποίηση γυναικών που πρέπει να δουν όλοιΕλλάδα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» με κεντρικό θέμα τις γυναικοκτονίες δημοσίευσε η Lacta, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναι...

 Κοροναϊός- Γώγος: Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση και ποιες είναι οι προϋποθέσειςΕλλάδα

«Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρξει αποκλιμάκωση μόνο εάν το πρόγραμμα των εμβολιασμών πάει καλά με την τρίτη δόση και εάν τηρηθούν τα μέτρα», εκτίμησε ο Καθηγητής Παθολογίας κα...

 Τρίτη δόση – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Τι συστήνει η Εθνική Επιτροπή ΕμβολιασμώνΕλλάδα

Αναλυτικές οδηγίες για την τρίτη δόση ανήρτησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες της επιτροπής εξηγούν αναλυτικά τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν...

Εκτίμηση-σοκ από τον Σαρηγιάννη – Πόσους νεκρούς από κοροναϊό περιμένουμε μέχρι το τέλος του 2021Ελλάδα

Η κορύφωση των θανάτων θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη, εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ότι μπορεί να δούμε και 120...

Κοροναϊός – Απαραίτητη για τους άνω των 60 ετών η τρίτη δόση – Χριστούγεννα με τριψήφιο αριθμό νεκρών φοβούνται οι επιστήμονεςΕλλάδα

Τρίτη και… σωτήρια, είναι η δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεδομένου ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, όπως λένε, κανένας νοσηλευόμενος με 3η δόσ...

"Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια": Η φράση του Κ. Μητσοτάκη που προκάλεσε αποδοκιμασίες στη βουλή - Που στοχεύει  Ελλάδα

Νέες παροχές ύψους 338,5 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποδυναμώσει την ισχύ των επιχειρημάτων της αντιπολίτευσης για το ...