ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοροναϊός – «Αναστενάζουν» οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Νέο αρνητικό ρεκόρ νοσηλευμένων

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ημαθία, Κιλκίς, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Έβρος βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στα νοσοκομεία έχει σημάνει «συναγερμός» καθώς οι ΜΕΘ βρίσκονται στα όριά τους και οι υγειονομικοί κρούουν «καμπανάκι».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στους 152 έχει φτάσει ο αριθμός των νοσηλευομένων με κοροναϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης που υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ, με τα ποσοστά των ανεμβολίαστων να κυμαίνονται από 91,7 έως 94,6%.
Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος του τελευταίου διμήνου

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της 3ης ΥΠΕ, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητά της έχει φτάσει τους 92 (ο μεγαλύτερος αριθμός του τελευταίου διμήνου), με το ποσοστό των ανεμβολίαστων μεταξύ αυτών να είναι 94,6%.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι χτες ο αριθμός νοσηλευόμενων με κοροναϊό στις ΜΕΘ ήταν 83, ενώ στις 25/10 ήταν 74 και στις 25/9 ήταν 53. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ανήλθε σε 445 με ποσοστό ανεμβολίαστων 76,5%, ενώ 30 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, με ποσοστό ανεμβολίαστων 93,3%. Χτες, ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ήταν 450, στις 25/10 ήταν 403, ενώ στις 25/9 ήταν 305.

Στην 4η ΥΠΕ, ο αριθμός των νοσηλευόμενων με Covid στις ΜΕΘ των νοσοκομείων που υπάγονται στην αρμοδιότητά της έχει φτάσει τους 60, με το ποσοστό των ανεμβολίαστων μεταξύ αυτών να είναι 91,7%, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός (63) είχε σημειωθεί στις 31/10. Να σημειωθεί ότι 7 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Παύλος από σήμερα μετατρέπονται σε ΜΕΘ Covid για να μπορέσουν να νοσηλευτούν οι ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Υπογραμμίζεται ότι χτες ο αριθμός νοσηλευόμενων με κοροναϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ ήταν 56, ενώ στις 25/10 ήταν 57 και στις 25/9 ήταν 60.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες σήμερα είναι 362 με ποσοστό ανεμβολίαστων 73%, ενώ 45 ασθενείς με Covid νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου με ποσοστό ανεμβολίαστων 88,9%.

Τέλος, ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες ήταν 377, στις 25/10 ήταν 340 ενώ στις 25/9 ήταν 220.

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων»

Νωρίτερα σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εμφανίστηκε ανήσυχη για την πορεία της πανδημίας.

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων. Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά» τόνισε και δεν έκρυψε την ανησυχία της για τις αντοχές του συστήματος υγείας, ιδίως στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Μακεδονία και Θράκη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς υπάρχουν λίγα κρεβάτια κοροναϊού.

«Οι ανάγκες, μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση αν τα μέτρα που πάρθηκαν θα μπορούν να προλάβουν μια ενδεχόμενη επιδείνωση απάντησε: «Για να προλάβουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», και πρόσθεσε ότι «ό,τι μέτρα και να βάλουμε εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα».

«Καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλείων και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

 Χανιά – Η περιπέτεια που πέρασε και η διάσωση του που διήρκησε 17 οκλόκληρες ώρεςΕλλάδα

Τις ώρες αγωνία, που έζησε παρέα με τα δύο σκυλιά του , με τα οποία αγκαλιάστηκαν για να ζεσταθούν τη νύχτα που η θερμοκρασία έπεσε πολύ χαμηλά, περιέγραψε ο Χανιώτης κυνηγός, για ...

 Εμβόλιο – Μονόδρομος η τρίτη δόση για όλους – Πότε θα σταματήσει το «ελευθέρας» σε μαγαζιά και εστίαση για εμβολιασμένουςΕλλάδα

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους, ένα νέο θέμα συζήτησης έχει ανοίξει και αφορά μόνο τους εμβολιασμένους. Όπως τονίζουν κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και...

Φιλόζωοι μόνο για την… καραντίνα – Επέστρεψαν 4 στα 10 σκυλάκια μετά την άρση των μέτρωνΕλλάδα

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αυξήθηκαν τα αιτήματα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων, ωστόσο, μετά το τέλος της αυξήθηκαν οι επιστροφές. Τέσσερα στα δέκα σκυλάκια που υιοθετήθηκαν στην κ...

Μητσοτάκης: Η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστουςΕλλάδα

«Η σημερινή μας εκδήλωση γίνεται δυστυχώς στη σκιά της μεγάλης απώλειας της Φώφης Γεννηματά κι ενώ ταυτόχρονα η υγειονομική κρίση έχει πλέον μετατραπεί σε μία πανδημία που αφορά κυ...

Μητέρα 38χρονης εγκύου που πέθανε από κορωνοϊό: Ο γυναικολόγος φταίει, της έλεγε να μην κάνει το εμβόλιοΕλλάδα

«Πήγαινε στον γυναικολόγο και της έλεγε ''μην κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις'', κόλλησε το κορίτσι μου». Αυτό δήλωσε η μητέρα της 38χρονης που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ενώ κ...

Στο Covid Free Gr Wallet για κινητά και τάμπλετ πλέον τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις κορονοϊούΕλλάδα

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα, πλέον, να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις σχετικά με τον κορονοϊό σε εφαρμογή wallet για το κινητό ή το τάμπλετ τους μέσω του Cov...