ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού… μετά το νέο βαρομετρικό από την Ιταλία

 

Αλλάζει και πάλι ο καιρός και όπως φαίνεται ο Νοέμβριος τις επόμενες μέρες ο καιρός θα θυμίζει… άνοιξη. Ο μεσογειακός κυκλώνας εκτονώνεται και μετατοπίζεται προς Κύπρο. Ρόδος και Καστελόριζο θα έχουν σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ταυτόχρονα ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα μας απασχολήσει αύριο Τρίτη. Το νέο βαρομετρικό έρχεται από Ιταλία και με αυτό ολοκληρώνεται η… παρέλαση.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΛΕΑΡΧΟ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ:

 

Για σήμερα το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώνει:

 

«Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν, ένω τοπικές βροχές αναμένονται μετά τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα υπάρχει πιθανότητα τοπικών καταιγίδων, ενώ στα κεντρικά και βόρεια αναμένεται τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο και απο νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη οι οποίες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα σταματήσουν. Τοπικές βροχές αναμένονται μετά τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά, κυρίως στα νησιά του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18, στην Ήπειρο από 1 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 18-19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 19, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 10 έως 17-18 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 19-21 βαθμούς, ενώ στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και στο Ιόνιο νότιοι με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 15-16 βαθμούς».

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΕΜΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

 

ΤΡΙΤΗ 02-11-2021

Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ, βαθμιαία από το δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 βαθμούς, στα δυτικά και νότια τους 22, στην Κρήτη τους 24 και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 03-11-2021

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγες τοπικές βροχές πιθανώς να σημειωθούν και στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

ΠΕΜΠΤΗ 04-11-2021 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-11-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 06-11-2021

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης

Έρευνα του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ για την επαγγελματική αποκατάσταση των Ελλήνων φοιτητών/τριώνΕλλάδα

  Την πρόσφατη έρευνά του με τίτλο: «Τα σχολικά όνειρα, οι σπουδές και η μελλοντική εργασία φοιτητών/-τριών ελληνικών ΑΕΙ: Διαδρομές μεταξύ της ελπίδας και της ματαίωσης», παρουσία...

Συνεδρίαση ΚΟ του ΚΙΝΑΛ: Ο Β. Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας - Σκανδαλίδης και Κατρίνης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποιΕλλάδα

  Ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής και μέσα σε 10 λεπτά που διήρκησε η συνεδρίαση και αφού τίμησαν την Φώφη Γεννηματά με ενός λεπτού σιγή, αποφάσισε σύμφωνα με...

Η έξαρση του κοροναϊού φέρνει πιο κοντά την τρίτη δόση και για τους κάτω των 50Ελλάδα

  Την επέκταση της χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου σε μικρότερες ηλικίες μελετά η εθνική επιτροπή εμβολιασμού, σύμφωνα με την πρόεδρό της, Μαρία Θεοδωρίδου.   «Σήμερα γνωρίζουμ...

Τσίπρας: Για τρίτη φορά ο κ. Μητσοτάκης αρνείται μίνιμουμ συναίνεση ενώ η πανδημία σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρΕλλάδα

    Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση του Πο...

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ,Τετάρτη 3 Νοεμβρίου - Τα θέματα Η.Δ.Ελλάδα

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη , 03-11-2021 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγμα...

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσησηΕλλάδα

  Οι προβληματισμοί για την προσφερόμενη διάρκεια ανοσίας είχαν ξεκινήσει από την αρχή του εμβολιασμού και σήμερα γνωρίζουμε ότι διαρκεί 6 μήνες, ανάφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επι...