ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέραμα: «Βράζει» η κοινότητα των Ρομά - "Θέλουμε δικαιοσύνη"

Οργή στην κοινότητα των Ρομά και κοινωνικές αντιδράσεις προκαλεί η φονική καταδίωξη στο Πέραμα που κατέληξε στον θάνατο του άοπλου 20χρονου από πυρά αστυνομικών.

Δεκάδες νεαροί Ρομά έκαψαν λάστιχα στο δρόμο και προκάλεσαν επεισόδια στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου, το Σάββατο. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και λίγο αργότερα η ένταση σταμάτησε.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, ο νεαρός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η χήρα του κυοφορεί και το τρίτο τους παιδί. Η οικογένειά του αλλά και οι οικογένειες των δύο συνεπιβατών του, στο κλεμμένο αμάξι που καταδίωξαν οι αστυνομικοί, μένουν στον καταυλισμό στον Ασπρόπυργο.

«Έριξαν πάρα πολλές σφαίρες. Δεν μπορούσαν να ρίξουν στα λάστιχα του αυτοκινήτου;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά Βασίλης Πάντζος.

Συντετριμμένος ο πατέρας του νεκρού, διερωτάται κι αυτός γιατί οι αστυνομικοί δεν έριξαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου: «Θέλω μια Δικαιοσύνη από το Κράτος. Δεν ήταν αστυνομικοί αυτοί που κυνηγήσαν τα παιδιά; Τι πήρανε; Ένα αυτοκινητάκι πήρανε. Τι ήταν; Εγκληματίες ήταν; Θέλω μια Δικαιοσύνη από τον νόμο. Δεν μπορούσαν να τους σκίσουν τα λάστιχα, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι να τον τραυματίσουν, δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν;», είπε.

 

Κρικέτος: Σε άμυνα οι αστυνομικοί


Ο Σπήλιος Κρικέτος, συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή του Ant1, είπε ότι «χθες ήταν μια δύσκολη ημέρα, χάθηκε ακόμη ένας άνθρωπος και θέλω να εκφράσω και εγώ την θλίψη μου».

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο κ. Κρικέτος είπε, «δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι εμβολίστηκαν πέντε μηχανές. Αυτοί οι αστυνομικοί βρίσκονται σε άμυνα και υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή τους. Όλα θα ερευνηθούν, όπως διέταξε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και να γίνει και επιχειρησιακός έλεγχος για να δούμε τι ακριβώς συνέβη».

 


Πρόσθεσε ότι «από όσο μαθαίνω, σε έναν από τους συλληφθέντες, ο εισαγγελέας αποδίδει κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι και οι αστυνομικοί άνθρωποι, έχουν οικογένειες και οφείλουν να προστατεύουν τις ζωές τους και τις ζωές των πολιτών», είπε.

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του, εάν όσα ακολούθησαν την φονική καταδίωξη στο Πέραμα, οδηγήσουν τους αστυνομικούς να μην ασκούν όπως πρέπει το καθήκον τους σε ανάλογες περιπτώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επόμενο κλεμμένο αυτοκίνητο που θα εντοπίσουμε, να το αφήσουμε να συνεχίσει; Αυτό μας ζητούν; Αυτό δεν πρέπει να γίνει».

 

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη, σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις προσαγωγές, στις οποίες προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί στη διάρκεια   συγκέντρωσης νεαρών ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έγινε στο κέντρο της πόλης, με αφορμή το θάνατο του 20χρονου.

Πρόκειται για δύο 20χρονες, μία 24χρονη και έναν 24χρονο. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ο 24χρονος συλληφθέντας.

Οι συμμετέχοντες στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών οδών και κατά τη διάρκειά της έριξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με χημικά.

 

Πηγή: tvxs.gr

Διαβάστε επίσης

Πληθαίνουν οι χώρες που εφαρμόζουν lockdown - Μέτρα στα σούπερ μάρκετ εξετάζονται στην ΕλλάδαΕλλάδα

Η νέα ανησυχητική εξάπλωση του κοροναϊού, ανοίγει -ενόψει χειμώνα- την κουβέντα για νέα μέτρα και lockdown σε χώρες όπως στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Τσεχία. Χαρακτη...

Νέα καταγγελία έρχεται στο φως για τέταρτο ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμόΕλλάδα

Σάλος έχει ξεσπάσει στον χώρο του θεάτρου για μία ακόμη φορά, αφού ακόμα ένας γνωστός ηθοποιός φέρεται να κατηγορείται για βιασμό. Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά ηθοποιό που ...

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικώνΕλλάδα

O Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών στο περιστατικό με την καταδίωξη στο Πέραμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 20χρονου οδηγού κλεμμένου ...

Μ. Γκάγκα: Κίνητρα για την ενίσχυση του ΕΣY, ανοιχτός διάλογος για τον εμβολιασμό και οι αλλαγές στην ΠΦΥΕλλάδα

Οι αυξημένες σήμερα, λόγω πανδημίας, κατά περίπου 50% ανάγκες του ΕΣΥ σε προσωπικό, θα υποστηριχθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που φέρνει στη Βουλή διατάξεις πο...

Χατζηδάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑΕλλάδα

Νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονι...

Απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της εμπλοκής με νεκρό στο Πέραμα, καλείται να δώσει η δικαιοσύνη και η έρευνα που διάταξε ο Θεοδωρικάκος Ελλάδα

Πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, κατά την οποία ένας 20χρονος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά καθώς η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη φα...

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το Πέραμα: Να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχοςΕλλάδα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος , ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επι...