image description

Γιάννα Αγγελοπούλου: Θέλουμε η επετειακή χρονιά να είναι ένα έτος οδοδείκτης για το μέλλον

 

«Θέλουμε η επετειακή χρονιά να είναι ένα έτος οδοδείκτης για το μέλλον και για αυτό επιλέξαμε δράσεις που ανοίγουν παράθυρο στο αύριο» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

 

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε τη δράση της Επιτροπής «Φόρουμ: Η Ελλάδα το 2040». «Οι αλλαγές που συμβαίνουν  γύρω μας είναι κοσμογονικές και εξαιρετικά γρήγορες, σε ένα τοπίο που αλλάζει τόσο δυναμικά οφείλουμε να αναζητήσουμε έναν οδικό χάρτη για να πορευθούμε. Και αυτό επιδιώκει το «Φόρουμ: Η Ελλάδα το 2040». Ένα γενέθλιο δώρο για το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε το πώς λειτούργησε η Επιτροπή για τη διοργάνωσή του.

 

Αρχικά απευθύνθηκε σε 16 σημαντικούς θεσμικούς φορείς της χώρας και τους ζήτησε να περιγράψουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που θα συναντήσει ο τομέας τους στο άμεσο μέλλον.

 

Στη δεύτερη ενότητα, έδωσε τη δυνατότητα σε 10 ομάδες εργασίας από την κοινωνία των πολιτών, με συντονιστές μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής, να μελετήσουν θέματα του ενδιαφέροντός τους, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό ζήτημα και να καταθέσουν τα συμπεράσματά τους.

 

Στην τρίτη ενότητα κάλεσε διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο γερουσιαστής Μενέντεζ, Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της αμερικανικής Γερουσίας, ο Τόμας Μπαχ Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, να σκιαγραφήσουν το διεθνές τοπίο.

 

Όλη η δουλειά που θα προκύψει θα αποτυπωθεί στη «Λευκή Βίβλο: Η Ελλάδα το 2040», η οποία θα είναι στη διάθεση της Πολιτείας και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη.

 

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα γίνει στη Βουλή, παρουσία του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων όλων των ομάδων που εργάστηκαν για μήνες, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12.00 το μεσημέρι. 

 

Από το μεσημέρι και μετά θα μπορεί ο κάθε πολίτης να παρακολουθήσει διαδικτυακά, λόγω των ορίων που θέτει η πανδημία, τις παρουσιάσεις όλων των ομάδων που εργάστηκαν για το φόρουμ και τα συμπεράσματά τους στην πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Επιτροπή.

 

Με απλή εγγραφή, προφανώς δωρεάν, καθώς η Επιτροπή θέλει να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες, μπορεί όποιος το επιθυμεί να παρακολουθήσει τις παρουσιάσεις που τον ενδιαφέρουν χωρίς όριο κοινού.

 

Το πρόγραμμα και όλες οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν την Κυριακή στην ιστοσελίδα της Επιτροπής.

 

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Άκη Παυλόπουλου και της Ευλαμπίας Ρέβη η κυρία Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στην κοινωνική προσφορά της Επιτροπής, τις κλίνες ΜΕΘ που δώρισε στο ΕΣΥ, το «καινοτόμο φάρμακο» για Covid-19 που χρηματοδότησε, αλλά και τη διάθεση εσόδων του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής για τις πυρόπληκτες περιοχές. Μίλησε ακόμη για τις 140 δράσεις της Επιτροπής που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε όλη την Ελλάδα και σε 31 χώρες και άλλες 100 που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ απομένουν δεκάδες ακόμη μέχρι το τέλος του έτους.

 
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης, μετά από επίσκεψη του «Kill Bill» στο Μέγαρο Μαξίμου.  Οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκ...

image descriptionΕλλάδα

Ο δημοφιλής ηθοποιός γιορτάζει τα 70ά του γενέθλια με μια ανάρτηση που θα συζητηθεί:   Λυπάμαι πολύ, τα σκ@@@με. Κλείνω τα εβδομήντα σήμερα και τα αισθήματα είναι - αζ γιούζουαλ - ...

image descriptionΕλλάδα

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει «δυσμενείς εξελίξεις της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα», με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, απέστειλε προς τα μέλη της διακομματικής ομάδας εργα...

image descriptionΕλλάδα

  «Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, να μοιραστώ κάποιες σύντομες σκέψεις για την ταύτιση της πολιτικής διαδρομής του Κωνσταντίνου Καραμανλή με την πορ...

image descriptionΕλλάδα

Στην Αττική βρίσκονται τα 562 από τα 2.338 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 382 κρούσματα. Υπενθυμίζεται ότι έγιναν 192.154 ...