ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ινδιάνος»: Νόμιζα ότι σε δύο ώρες θα είμαι σπίτι μου και έμεινα επτά μήνες άδικα στη φυλακή

Μετά από 7 μήνες άδικης φυλάκισης, ο Αλέξανδρος Μ., τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. ονόμασε "Ινδιάνο" και στοχοποίησε προκειμένου να πιστωθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μια "νίκη" για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, έσπασε τη σιωπή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο documentonews.gr.

«Η σύλληψη έγινε τρεις μέρες μετά τη διαδήλωση στη Ν. Σμύρνη. Η ζωή μου ήταν δουλειά σπίτι και καμία μπάλα, μπάσκετ. Δεν ασχολιόμουν ούτε με πορείες, ούτε τίποτα. Γήπεδο μια φορά είχα πάει πριν κάποια χρόνια. Εκείνη τη μέρα είχα πάει στη δουλειά και όταν σχόλασα με περίμεναν αστυνομικοί έξω από το κτίριο. Με είχαν ειδοποιήσει ότι κάποιοι με ζήτησαν αλλά δεν ήξερα ποιοι.  Μόλις βγήκα έξω με ρώτησαν πως με λένε, τους είπα το όνομά μου και μου είπαν έλα μέσα. Μου φόρεσαν χειροπέδες χωρίς να μου πουν καν γιατί με συλλαμβάνουν. Τους ρώτησα και δεν μου απαντούσαν. Με πήγαν στη ΓΑΔΑ κι εκεί μου τα είπαν όλα. Ότι ήμουν στη Ν. Σμύρνη. Εγώ στη Ν. Σμύρνη; Τι δουλειά έχω εκεί; Δεν έχω καμία σχέση. Μόλις το άκουσα αυτό τρελάθηκα», εξηγεί στη συνέντευξή του στο Documento ο Αλέξανδρος Μ.

«Μόλις πήγα στη ΓΑΔΑ με είδαν  και έβαλαν τα γέλια. Τους ρώτησα γιατί και μου είπαν "Εσύ είσαι ο Ινδιάνος που λένε; Δεν είσαι εσύ, έχουν κάνει λάθος, γι’ αυτό γελάμε"».

«Εγώ μέχρι τότε πίστευα ότι θα καταλάβουν το λάθος τους και σε κανένα δίωρο θα φύγω. Τελικά πέρασαν επτά μήνες. Επτά μήνες στη φυλακή άδικα. Δεν ξέρω τι μπορεί να έγινε και τι μπορεί να σκέφτηκαν αλήθεια. Άκουσαν τον γαμπρό μου; Ήθελαν απλά να βάλουν μέσα κάποιον. Πίστευα ότι θα βγω αλλά πέρασαν τόσοι μήνες. Δεν το πίστευα. Πιάνουν όποιον να ναι, για να πουν απλά ότι έκαναν τη δουλειά τους, και είναι άδικο», συμπληρώνει ο Αλέξανδρος που έχασε επτά μήνες από τη ζωή του στις υπερπληθείς φυλακές Τρικάλων, μόνος ανάμεσα σε αγνώστους.

«Στην αρχή μέσα στη φυλακή ήμουν πολύ χάλια. Η ψυχολογία μου είχε πέσει πάρα πολύ τους πρώτους 3 μήνες δεν έβγαινα καν από το κελί. Μου έλεγαν άλλοι κρατούμενοι να βγω λίγο έξω και δεν έβγαινα. Σκεφτόμουν όλα αυτά και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί μου το κάνουν αυτό. Η αδικία είναι τεράστια. Είχα και θυμό, αλλά η στεναχώρια ήταν πολύ μεγαλύτερη. Μετά σιγά σιγά άρχισα να πατάω στα πόδια μου δεν γινόταν αλλιώς έπρεπε να επιβιώσω. Δεν έχασα την ελπίδα μου, ήξερα ότι είμαι αθώος», τονίζει και προσθετει: «Όταν έφτασα στα Τρίκαλα και με είδαν οι υπάλληλοι και οι κρατούμενοι όλοι έλεγαν ότι είναι μία στημένη υπόθεση. Όλοι έλεγαν ότι ξέρουν ότι δεν είμαι ένοχος. Η αστυνομία έπρεπε να βρει έναν ένοχο και βρήκε εμένα. Εγώ θέλω απλά την ησυχία μου. Είμαι ήρεμος άνθρωπος. Είχα θυμώσει αλλά πιο μεγάλη ήταν η στεναχώρια για την αδικία. Αυτοί οι επτά μήνες μου φάνηκαν σαν δύο χρόνια».

Ο Αλέξανδρος όπως εξηγεί στη συνέντευξή του στο Documento δεν έχει απασχολήσει ποτέ ξανά τις αρχές και δεν σκέφτηκε ότι θα αδικηθεί τόσο βάναυσα.

«Όταν μου ανακοίνωσαν ότι προφυλακίζομαι είπα ότι είναι άδικο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Φυσικά και φοβάμαι πια ότι το δικαστήριο μπορεί και να με καταδικάσει, από τη στιγμή που με έβαλαν μέσα την πρώτη φορά χωρίς στοιχεία, πώς να πιστέψω ότι η αδικία δεν θα συνεχιστεί; Όταν έμαθα ότι αποφυλακίζομαι ένιωσα ανακούφιση. Θέλω να γίνει το δικαστήριο να τελειώνει όλο αυτό. Τα αδέλφια μου έκλαιγαν μόλις με είδαν η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Είμαστε πέντε αδέλφια οι γονείς μας δεν ζουν, ήταν πολύ δύσκολο και για αυτούς».

«Όταν χώρισε η αδελφή μου με τον άνθρωπο που με κατήγγειλε, είχε έρθει από το σπίτι και του είπα ευγενικά να φύγει, τότε αυτός μου είπε "εσένα θα σε φτιάξω"», δήλωσε ο Αλέξανδρος για τον πρώην γαμπρό του και μάρτυρα που οι αστυνομικοί βασίστηκαν στην κατάθεσή του.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της συνέντευξης: Ο Αλέξανδρος σήμερα αναπνέει ελεύθερα, θα κοιμηθεί σπίτι του και θα κάνει μπάνιο ό,τι ώρα θέλει χωρίς να φοβάται ότι θα του κόψουν το νερό. Ο Αλέξανδρος από σήμερα μπορεί να ονειρεύεται ξανά. Δεν έχει αθωωθεί ακόμα, αλλά δεν χάνει την ελπίδα του. Σήμερα ο Αλέξανδρος χαμογελάει ξανά.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: documentonews.gr

Διαβάστε επίσης

Οι ασάφειες στην επιστολή παραίτησης Αρκουμανέα ανέβασαν το πολιτικό "θερμόμετρο"  Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Κίνημα Αλλαγής επισημαίνουν το γεγονός ότι ο τέως πλέον πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας στην επιστολή του δεν αναφέρει τους λόγους της παραίτησής τους και σχ...

Τα «κλειδιά» της ιστορικής συμφωνίας Ελλάδας - Γαλλίας για την άμυνα και την ασφάλειαΕλλάδα

Στρατηγική συμφωνία-ορόσημο που δημιουργεί νέο περιβάλλον όσον αφορά την προστασία της ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Ελλάδας, και ενισχύει το γεωπολιτικό αποτύπωμά της στο Αι...

Εμβολιασμοί έξω από τους Ιερούς Ναούς στη ΠΕ Λάρισας - Ένταση έξω από τον Άγιο Αχίλλιο Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από Ιερούς Ναούς στη Π.Ε. Λάρισας. Σήμερα οι εμβολιασμοί για τον ιό Covid-19 πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αχι...

Στην Ισπανία ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕλλάδα

Για τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας θα μεταβεί στην Βαλένθια της Ισπανίας ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσκεκλημένος από το P...

Γεραπετρίτης: Κυβερνητικά αντίμετρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριοΕλλάδα

Το πλήρες «πακέτο» των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τις τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, αλλά και τον κατώτατο μισθό, ανέπτυξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρί...

Πέθανε ο Ιωάννης ΠαλαιοκρασσάςΕλλάδα

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 1934, με καταγωγή από την Άνδρο, αποφοίτησε από ...