ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοζάνη: Εστιάτορας ζήτησε πιστοποιητικά εμβολιασμού από αστυνομικούς που του έκαναν έλεγχο - Πως κατέληξε το θέμα

Πρωτόγνωρο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην Κοζάνη, όπου κλιμάκιο της Αστυνομίας πήγε σε εστιατόριο για να διενεργήσει έλεγχο ρουτίνας και ο ιδιοκτήτης ζήτησε πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.


Οι δυο αστυνομικοί, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kozanimedia.gr φορώντας κανονικά τις μάσκες τους, εισήλθαν και στον εσωτερικό χώρο του εν λόγω καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο οποίος την ώρα εκείνη ήταν άδειος, και επέβαλαν πρόστιμο σε εργαζόμενη, η οποία φέρεται να φορούσε μάσκα, αλλά εκείνη τη στιγμή να την είχε κατεβάσει για να πιει νερό.

Στις διαμαρτυρίες της ίδιας, αλλά και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, οι δυο αστυνομικοί αντέτειναν πως σύμφωνα με τα μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσουν στην επιβολή του προστίμου, ενώ, αμέσως μετά, «έγραψαν» και δεύτερη εργαζόμενη, η οποία, ωστόσο, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μαγαζιού, εκείνη την ώρα ήταν εκτός εργασίας.


Ακολούθησαν ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ο οποίος ζήτησε από τους δυο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εφόσον εισήλθαν για έλεγχο σε εσωτερικό χώρο καταστήματος.

Σύμφωνα με το Kozanimedia, κανείς δε δέχθηκε να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν πως δε μπορεί να τους ελέγξει κάποιος, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, πάντως, ως ελεγκτικός μηχανισμός, οι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ και οι δυο άντρες που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη, μάλιστα, δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων στους άντρες της Αστυνομίας και ζητώντας να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Η πλευρά της διεύθυνσης του εστιατορίου κατηγορεί τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος, ενώ η κατηγορία σε βάρος της με απόφαση εισαγγελέα, είναι απείθεια σε έλεγχο, με τη συνέχεια να δίνεται, φυσικά, στα δικαστήρια. Μήνυση έχει υποβληθεί, με απόφαση και εισαγγελέα, και κατά του δικηγόρου,για παρότρυνση σε απείθεια.

 

libre.gr

Διαβάστε επίσης

«Ινδιάνος»: Νόμιζα ότι σε δύο ώρες θα είμαι σπίτι μου και έμεινα επτά μήνες άδικα στη φυλακήΕλλάδα

Μετά από 7 μήνες άδικης φυλάκισης, ο Αλέξανδρος Μ., τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. ονόμασε "Ινδιάνο" και στοχοποίησε προκειμένου να πιστωθεί η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μια "...

Στην Ισπανία ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕλλάδα

Για τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας θα μεταβεί στην Βαλένθια της Ισπανίας ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσκεκλημένος από το P...

Γεραπετρίτης: Κυβερνητικά αντίμετρα για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριοΕλλάδα

Το πλήρες «πακέτο» των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για τις τιμές σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, αλλά και τον κατώτατο μισθό, ανέπτυξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρί...

Πέθανε ο Ιωάννης ΠαλαιοκρασσάςΕλλάδα

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 27 Μαρτίου 1934, με καταγωγή από την Άνδρο, αποφοίτησε από ...