ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσίπρας στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Δίνουν όλα όσα ζητούσαν από εμάς οι δανειστές και καταφέραμε να κρατήσουμε

Συνάντηση με τη Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού της ΔΕΗ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.
 
 
Με το πέρας της συνάντησης, με σχετική ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Τσίπρας αναφέρει: 
 
 
"Ακούγοντας την είδηση για την εκχώρηση -και όχι πώληση- του 17% της ΔΕΗ αισθάνθηκα οργή και ματαίωση. Επί 4,5 χρόνια, τη σκληρή περίοδο των μνημονίων, σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ζητούσαν 4 πράγματα: Την πώληση του 17% της ΔΕΗ, τα δίκτυα, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ Υποδομών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να τα κρατήσει όλα.
Σήμερα έρχεται ο κ. Μητσοτάκης χωρίς να έχει την τρόικα, χωρίς να έχει μνημόνια και χωρίς πίεση, και τα δίνει όλα.
Πρόκειται για μια επιλογή που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους, σε μια περίοδο βαθύτατης ενεργειακής κρίσης, όπου το μέσο νοικοκυριό βλέπει τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και αναρωτιέται αν θα μπορέσει να αντέξει.
Ενώ θα έπρεπε να έχουμε μία δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού που να παίζει καθοριστικό ρόλο στον ανταγωνισμό για τη μείωση των τιμών, η ΔΕΗ όχι μόνο δεν ασκεί αυτόν τον ρόλο, αλλά πλέον δεν θα έχει και καμία δυνατότητα να τον ασκήσει, διότι χάνει κάθε ισχύ μέσα από την περαιτέρω απομείωση του ποσοστού που έχει το ελληνικό δημόσιο.
Η επιλογή της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από το σχέδιο του κ. Σαμαρά, καθώς το Δημόσιο δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ. Η εκχώρηση θα γίνει με Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα από το Χρηματιστήριο, χωρίς τη δυνατότητα συμμετοχής από το ελληνικό Δημόσιο.
Αντί ένα αυστραλιανό fund συνταξιούχων να επενδύσει στον ΔΕΔΔΗΕ με σταθερή απόδοση 6%, θα μπορούσε να επενδύσει ο ΕΦΚΑ.
Στόχος θα έπρεπε να είναι να παραμείνει ο δημόσιος έλεγχος, ώστε να παραμείνει σε κοινή ωφέλεια η πλειοψηφία των μετοχών και κυρίως της διαχείρισης των δικτύων. Αυτό δεν συμβαίνει, και νομίζω ότι είναι απόδειξη πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται ούτε για την κοινή ωφέλεια ούτε για το δημόσιο συμφέρον. Εδώ, ξεπερνιέται μια «κόκκινη γραμμή».
Απευθυνόμαστε στους πολίτες, που θα πληρώσουν το μάρμαρο μέσω των λογαριασμών, για ενεργητική αντίσταση σε αυτές τις ληστρικές πολιτικές.
Προειδοποιούμε το ΔΣ της ΔΕΗ, πριν προχωρήσει στις όποιες οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις, ότι θα αναζητηθούν όλες οι ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές, καθώς είναι εμφανές ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία το ελληνικό δημόσιο ζημιώνεται."
 

Διαβάστε επίσης

Ρόδος – Φωτογραφία ντοκουμέντο από το στυγερό έγκλημα – Ο γυναικοκτόνος δήλωνε «ανατολίτης»Ελλάδα

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Ρόδος και ολόκληρο το πανελλήνιο από τη νέα γυναικοκτονία της 31χρονης εκπαιδευτικού, με την κηδεία της να τελείται σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγ...

Κοροναϊός – Παιδιά το 30% των κρουσμάτων – Φόβοι ότι θα αυξηθούν οι νοσηλείες στα παιδιατρικά τμήματαΕλλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του κοροναϊού στις μικρότερες ηλικίες, κρούουν οι ειδικοί, τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού των ενηλίκων για να μην κινδυνέψουν τα πα...

 Βορίδης – Ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των δημόσιων υπαλλήλων πρώτης γραμμήςΕλλάδα

Στο θέμα της επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εργαζομένων σε...

Ποινικός κώδικας – Τι προβλέπεται για τις επιθέσεις με βιτριόλι και βιασμούς ανηλίκωνΕλλάδα

Σε τέσσερις άξονες στηρίζονται οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που παρουσίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάραςκαι ο υφυπουργός Γιώργος Κώτση...

H efood ηττήθηκε από τους διανομείς - Κανονικά η σημερινή απεργία - Τα αιτήματα των διανομέων Ελλάδα

«Η απεργία μετά την πλήρη αναδίπλωση της εταιρείας (και την αποδοχή των αιτημάτων των σωματείων για συμβάσεις αορίστου χρόνου και λήξη των αυθαίρετων αξιολογήσεων) σηματοδοτεί την ...