ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν και τι θα γίνεται αν βρεθεί κρούσμα

Πληροφορίες για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα συμβαίνει στην περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα σε τάξη έδωσε σήμερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

 

«Εάν υπάρξει κρούσμα, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους εμβολιασμένους. Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν επιπλέον εργαστηριακά τεστ. Εφόσον υπάρχει κρούσμα στην τάξη, εκεί θα έχουμε επιπλέον εργαστηριακά για εκπαιδευτικούς και για μαθητές στο επικίνδυνο διάστημα, περίπου 7 ημερών», είπε ο κ. Κόπτσης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα παιδιά που θα έχουν άμεση επαφή με το κρούσμα, είπε ότι πιθανόν να υπάρξει μια μικρή διαφοροποίηση. «Μόνο το κρούσμα θα τίθεται σε καραντίνα», σημείωσε είπε ο κ. Κόπτσης.

 

 

Τόνισε επίσης ότι το σχολείο δεν θα αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα κρούσμα, θα αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός. Κατά τα άλλα, ό,τι ίσχυε πέρυσι θα ισχύσει και φέτος σε σχέση με τα μέτρα προστασίας, δηλαδή χρήση μασκών, αντισηπτικών κ.λπ.

 

Σχολεία: Οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης

Όσον αφορά το πώς θα μπαίνουν στα σχολεία εκπαιδευτικοί και μαθητές, η γενική γραμμή είναι ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν στο σχολείο αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Αν όχι, με δήλωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ δύο φορές την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Για τους μαθητές άνω των 12 ετών, θα χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά θα επιδεικνύουν αρνητικό self test δύο φορές την εβδομάδα, που θα παρέχονται δωρεάν από το Δημόσιο.

 

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα για τα παιδιά, «το χρωστάμε στους μαθητές να λειτουργήσει το σχολείο διά ζώσης, όπως είναι στην κανονικότητά του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης, ενώ πρόσθεσε πως εκδόθηκε και σήμερα αποστέλλεται στα σχολεία ένας οδηγός για διαχείριση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και παρεμβάσεων που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί.

 

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς στη σχολική κοινότητα, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών έχει ξεπεράσει το 80%, όπως είπε, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων μαθητών.

 

Τέλος, σχετικά με το πώς θα αναπληρώνονται οι εκπαιδευτικοί, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας ανέφερε: «Έχουμε δημιουργήσει μια ειδική πλατφόρμα και αν δημιουργούνται κενά στα σχολεία λόγω εκπαιδευτικών που νοσούν ή δεν μπαίνουν στην τάξη για άλλους λόγους, μέσω της πλατφόρμας, τους καλούμε αυθημερόν, ανάλογα με την ετοιμότητά τους, να παρουσιαστούν μέσα σε μία έως τρεις ημέρες, ώστε να κλείσουμε τα κενά αυτομάτως».

Διαβάστε επίσης

Μίκης - H επιστολή στο δήμαρχο Χανιών: Ξέρω ότι η οικογένειά μου διαφωνεί αλλά θέλω να ταφώ στα ΧανιάΕλλάδα

Από το 2013 ο Μίκης Θεοδωράκης  είχε ζητήσει από τη δημοτική αρχή των Χανίων να φροντίσει ώστε, όταν θα φύγει από τη ζωή να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκεται ο οικογενειακός...

Η Ευρώπη αποχαιρετά  τον Θεοδωράκη:  Απέτισε φόρο τιμής στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη και πολιτικό ακτιβιστήΕλλάδα

  Φόρο τιμής στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη και πολιτικό ακτιβιστή, Μίκη Θεοδωράκη , που έφυγε από τη ζωή χθες , σε ηλικία 96 ετών, απέτισε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Καθημερινά και με εντατικούς ρυθμούς οι καθαρισμοί ρεμάτων στην Περιφέρεια ΑττικήςΕλλάδα

  Γ. Πατούλης: « Χωρίς χρονοτριβές εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας - Μεριμνούμε για την προστασία των πολιτών και τη θωράκιση της Αττικής»   Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν τα...

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Οι κάτοχοι της εξουσίας στο Αφγανιστάν να σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικώνΕλλάδα

  Σε κοινή έκκληση γυναικών ηγετών από όλο τον κόσμο, για τη στήριξη και τη συνέχιση της προώθησης των ίσων δικαιωμάτων και των ευκαιριών για τα κορίτσια και τις γυναίκες στο Αφγαν...