ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δραματικές στιγμές στην Εύβοια - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από τις παραλίες

Νύχτα κόλασης ήταν αυτή που πέρασε στη βόρεια Εύβοια, καθώς τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τις πύρινες φλόγες από το να κάψουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι ότι το Λιμενικό Σώμα έχει προχωρήσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέχρι αυτή την ώρα, στον απεγκλωβισμό 631 ανθρώπων από τις παραλίες. Μόνο από την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι απομακρύνθηκαν 440 πολίτες, ενώ από άλλες βορειότερες παραλίες της περιοχής απομακρύνθηκαν 191 άνθρωποι και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Διαρκείς είναι οι περιπολίες των σκαφών του ΛΣ στις παραλίες της Εύβοιας, αφού το πύρινο μέτωπο έχει καταστήσει αδύνατη τη μετακίνηση σε οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολίτες να προστρέχουν σε οργανωμένες και μη παραλίες, προκειμένου να σωθούν. Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, οι περισσότεροι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και ελάχιστοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους απεγκλωβισμένους πολίτες είναι μεγάλης ηλικίας, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και αρκετά παιδιά.

Οι κάτοικοι της παραλιακής ζώνης της Αγίας Άννας στην Εύβοια, έφτασαν τα ξημερώματα με τις βάρκες στο Μαντούδι της Ευβοίαςκαι μίλησαν στους δημοσιογράφους. Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές. "Δράμα παιδιά μας σώσανε, θα καιγόμασταν" λέει ένας κάτοικος. "Τέλος, κάηκε όλη παραλία, πάνε τα σπίτια μας καήκανε" λέει στην κάμερα μια άλλη κάτοικος.

Δείτε το βίντεο:

Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Η τεράστια πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα. Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια. Πυροσβεστικές δυνάμεις ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα. Κατά πληροφορίες, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Στην ανατολική πλευρά, όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στον άξονα Σκεπαστή-Αγία Άννα, η φωτιά μπήκε στο χωριό. Άλλο κινήθηκε προς Στροφυλιά και κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση της.

Δόθηκε μάχη για να ανοίξει ο δρόμος από Στροφυλιά προς Αγία Άννα, που είχε κλείσει. Εξασφαλίστηκε διάβαση για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Αντιπυρική ζώνη δημιουργήθηκε γύρω από το χωριό Φαράκλα.

Στην Εύβοια επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Διαβάστε επίσης

Άνιση η μάχη με τις εστίες: Αγρίεψαν οι άνεμοι -Στις φλόγες η Λίμνη ΜαραθώναΕλλάδα

Τα μεγαλύτερα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Αττική που ανησυχούν όσους μάχονται είναι Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Κρυονέρι, Καλέντζι και Λίμνη Μαραθώνα. Αν συνεχιστεί η κατάσταση μ...

Τραγωδία: Πρώτος νεκρός στις φωτιές – Τραυματίστηκε θανάσιμα στην Ιπποκράτειο ΠολιτείαΕλλάδα

Έχασε τη ζωή του άνδρας 38 με 40 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο, ενώ βρισκόταν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία η οποία πλήττεται από τη μεγάλη φωτιά. Ο άνδρας ...

Φωτιά στην Αττική – Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, προσήχθη ύποπτοςΕλλάδα

Με τα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Αττική – το ένα κάτω από την Πάρνηθα, σε Κρυονέρι και Ιπποκράτειο Πολιτεία, και το άλλο στις Αφίδνες – αμείλικτα είναι τα ερωτήματα για το πώς αναζ...

Συνεχίζεται ο εφιάλτης: Στο Κρυονέρι οι φλόγες - Εκκενώνονται Μαραθώνας, Καλέτζι και οικισμοί στον Άγιο ΣτέφανοΕλλάδα

Σε πύρινο κλοιό παραμένει για τρίτη μέρα η χώρα, με τους πολίτες να παρακολουθούν με φόβο και απόγνωση τη μανία των καταστροφικών πυρκαγιών,   που καίνε στο πέρασμά τους τα πάντα :...

Χαρδαλιάς: 56 ανοικτές πυρκαγιές στη χώρα- Περιμένουμε έως και 6 μποφόρ σε Δυτική ΑττικήΕλλάδα

Πενήντα- έξι είναι οι ανοικτές πυρκαγιές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των πυρκαγιών στην χώρα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και...

Έκκληση για αδέσποτα ζώα που κινδυνεύουν να καούν - Ζητείται βοήθεια για τη μεταφορά τουςΕλλάδα

Εφιαλτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα της Αττικής. Τις τελευταίες ώρες παρουσιάζονται αναζωπυρώσεις με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν τιτάνια μάχη μ...