ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το δράμα της Καρολάιν – Οι απεγνωσμένες προσπάθειες να γλιτώσει από τον σύζυγό της

Σε οργή έχει αρχίσει να μετατρέπεται το αρχικό σοκ, που προκάλεσε στο πανελλήνιο, η αποκάλυψη ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της.

Εκείνος που για πάνω από ένα μήνα έπαιζε «θέατρο», και εμφανιζόταν συντετριμμένος για τον χαμό της 20χρονης, μετά από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης πως  σκότωσε με τα χέρια του την Καρολάιν και το σκυλί της οικογένειας. Είχε μάλιστα την ψυχραιμία να στήσει το σκηνικό μίας υποτιθέμενης ληστείας προκειμένου να μείνει ατιμώρητος, τόσο καλά σκηνοθετημένης, που οι αρχές χρειάστηκαν 38 μέρες για να την εξιχνιάσουν.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης που συνεχώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας,  αποδεικνύουν πως ο Μπάμπης και η Καρολάιν, δεν ήταν το ευτυχισμένο ζευγάρι, όπως θεωρείτο και παρουσιαζόταν στις αναρτήσεις του πιλότου στα social media.

Ήθελε απεγνωσμένα να ξεφύγει

Όπως φαίνεται η Καρολάιν τον τελευταίο καιρό πριν την στυγερή δολοφονία της, προσπαθούσε απεγνωσμένα να φύγει από το σπίτι.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι την στοιχεία που δείχνουν ότι την τελευταία βραδιά πριν από το στυγερό έγκλημα έψαχνε ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι.

Οι καυγάδες μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται να ήταν έντονοι το τελευταίο διάστημα. Η Καρολάιν, φέρεται να είχε ενημερώσει τον σύζυγο πως ήθελε να τον χωρίσει και ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το παιδί γι αυτό και έψαχνε για ξενοδοχεία στο κινητό της.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από μηνύματα που έστελνε η Καρολάιν σε άτομο στο οποίο εμπιστεύονταν και εκμυστηρευόταν διάφορα προσωπικά της προβλήματα, είχε διατυπώσει την επιθυμία της να τον εγκαταλείψει και να μετακομίσει στο πατρικό της σπίτι στην Αλόννησο με το παιδί τους.

Η βιτρίνα καταρρέει – Ο κτητικός σύζυγος

«Εδώ υπήρχαν πολλά προβλήματα. Δεν ήταν το ευτυχισμένο ζευγάρι όπως έδειχνε. Ήρθε άλλος ένας τσακωμός. Ο δράστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή», δήλωσε στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος, Δέσποινα Σβουρδάκου.

«Βλέπουμε μίσος, εκδίκηση. Βλέπουμε ένα έγκλημα στο οποίο ο πρωταγωνιστής αφαιρεί τη ζωή της συζύγου γιατί έτσι θα λύσει το πρόβλημα και φυσικά νομίζει ότι θα έχει δικό του το παιδί… Λειτούργησε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική» ανέφερε η επιστήμονας.

«Βλέπουμε μια ανατροπή. Ενώ στην αρχή λέγαμε ότι ήταν ληστεία με ανθρωποκτονία, τώρα έχουμε πάλι ανατροπή. Η ανθρωποκτονία στα Γλυκά Νερά σόκαρε την ελληνική κοινωνία. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο άνθρωπος που έχει μια ωραία ζωή… Η βιτρίνα καταρρέει. Κανένας αθώος στη φυλακή. Γίνεται έρευνα και από τις αποδείξεις που έχει η αστυνομία σκιαγραφεί το προφίλ και φτιάχνει τη δικογραφία. Χρειάζονται αποδείξεις για να μην καταρρεύσει η δικογραφία», ανέφερε η εγκληματολόγος.

«Στα εγκλήματα ζηλοτυπίας βλέπουμε βαρβαρότητα. Είναι το μίσος. Είναι η έχθρα. Θεωρώ ότι το σχεδίαζε στο μυαλό του και γι’ αυτό χρησιμοποίησε αυτό το προφίλ, προσπαθώντας να μη βρουν οι αστυνομικοί στοιχεία», τόνισε η κ. Σβουρδάκου, επισημαίνοντας ότι ο θύτης ήταν κτητικός.

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν την μοιραία νύχτα

Η Καρολάιν φέρεται να αντάλλαξε κάποια μηνύματα με τον σύζυγό της, τη νύχτα της δολοφονίας της, ενώ βρισκόταν στη σοφίτα και ο 32χρονος στο υπόγειο.

Οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο της 20χρονης, όπου τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας διαφαίνεται ότι ίσως είχε  καυγαδίσει με τον σύζυγό της. Η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να διερευνά τι ακριβώς συνέβη.

Στα SMS υπάρχει φρασεολογία που παραπέμπει σε προστριβή, ενώ οι χαρακτηρισμοί είναι στα αγγλικά. Μάλιστα, μία από τις λέξεις-επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το «stupid».

Τα μηνύματα φέρεται να τα αντάλλαξαν, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εμφανίστηκε από την κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο του σπιτιού τους, με το μωρό αγκαλιά. 

Τι είπε ο συζυγοκτόνος στους αστυνομικούς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς το άγριο έγκλημα. Απέδωσε την πράξη του σε βρασμό ψυχής μετά από τσακωμό που είχαν με την Καρολάιν Κράουτς.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι είχαν συχνά έντονους καβγάδες. Και εκείνη τη μέρα είχε έντονο καβγά μαζί της και του ζήτησε να πάρει το μωρό και να πάει να κοιμηθεί στο ισόγειο, όπως και έκανε. Εκείνη κοιμήθηκε μόνη στη σοφίτα. Κάποια στιγμή, όπως ό ίδιος ισχυρίζεται ξύπνησε και ανέβηκε στη σοφίτα.

Εβαλε το μωρό στην κούνια και έπεσε να κοιμηθεί δίπλα. Τότε εκείνη ξύπνησε και συνέχισαν τον καβγά. Όταν του ζήτησε να φύγει από το σπίτι, τότε είπε πώς έχασε την ψυχραμία του και την έπνιξε πιέζοντας το κεφάλι της στο μαξιλάρι.

Μετά ξεκίνησε να στήνει ένα σενάριο αντιγράφοντας αυτά που του είχε μεταφέρει παλαιότερα ο εκπαιδευτής του από δική του εμπειρία ληστείας.

«Δεν έχει αναστολές»

Εις βάρος του 32χρονου πιλότου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου.

Θεωρείται πως δεν έχει αναστολές, όπως επισημαίνεται και στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος.

«Θεωρείται ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων…. Παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο δράστης προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα. Προσπάθησε να πάρει στοιχεία από έγκλημα που γνώριζε από φίλο του έτσι ώστε να στρέψει τις Αρχές σε κάποιο ανεξιχνίαστο έγκλημα», δήλωσε στην ΕΡΤ Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

«Θεωρώ ότι υπήρχε παρελθόν βίας – Οι άνθρωποι αυτοί είναι κακοποιητικοί μέσα στις σχέσεις τους»

«Συνήθως τέτοιες προσωπικότητες έχουν περίεργη συμπεριφορά. Αντιμετωπίζουν το σκυλί ως κομμάτι της συζύγου. Έχουν ιδιοκτησιακή συμπεριφόρα στο γάμο τους, βλέπουν τη γυναίκα τους ως κτήμα τους. Υπάρχει τρομερή δυσανεξία στην απειλή του αποχωρισμού. Η αντίληψη είναι σχεδόν μαφιόζικη. «Κανείς δεν εγκαταλείπει την αγέλη ζωντανός», ανέφερε στο MEGA, o Δημήτρης Παπαδημητριάδης – Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής.

«Ο σκύλος ήταν μια προσπάθεια του δράστη να σκοτώσει κι εκείνο το κομμάτι της συζύγου. Το βρέφος το αναλογίζεται ως μια αυτονόητη προέκταση του εαυτού του. Το χρησιμοποιεί σαν συνένοχο στην πράξη του. Δεν συζητάμε για ψυχικές διαταραχές. Αυτά περιγράφουν έναν δομημένο χαρακτήρα. Δεν συνεπάγεται ότι υπάρχει έλλειψη επίγνωσης των πράξεων. Δεν είναι ψυχωσικό επεισόδιο, που δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα. Δεν λέμε ότι δεν έχει καταλογισμό. Τουναντίον. Θεωρώ ότι υπήρχε οπωσδήποτε παρελθόν βίας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κακοποιητικοί μέσα στις σχέσεις τους. Μία στις τρεις γυναίκες κακοποιούνται σεξουαλικά ή σωματικά από τους συντρόφους τους διεθνώς. Πάντα στις ναρκισσιστικές διαταραχές ενδιαφέρει η υστεροφημία. Θέλει να εκλογικεύσει τις πράξεις του. Δεν συλλογίστηκε ότι δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα. Ήταν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει μέχρι τέλους»

«Σε μια ναρκισσιστική προσωπικότητα υπάρχει πάντα η αναζήτηση του θαυμασμού. Ένας άνθρωπος εισπράττει πάντα θαυμασμό από έναν πολύ νεώτερού του. Είναι τροφή ο θαυμασμός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Παπαδημητριάδης.

 

Διαβάστε επίσης

Άστατος ο καιρός και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές με τοπικές βροχές αλλά και μικρή άνοδο της θερμοκρασίαςΕλλάδα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo...

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξιχνίαση της υπόθεσης – Το σημείο-κλειδίΕλλάδα

Σε ενημέρωση σχετικά με την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά προχώρησε η ελληνική αστυνομία. Όπως ανέφερε ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης...

Δημήτρη Καλογιάννη: Ανασφάλιστο όχημα οδηγούσε ο 83χρονος που την χτύπησε και την εγκατέλειψεΕλλάδα

Αναφάλιστο ήταν το όχημα με το οποίο, ο 83χρονος από τη Γλυφάδα, χτύπησε και εγκατέλειψε στην άσφαλτο τη «Δήμητρα της Λέσβου». Ειδικότερα, πρόκειται για ένα ανασφάλιστο μαύρο Merce...

 Γλυκά Νερά: Τι προβλέπεται για την επιμέλεια του παιδιού μετά τη δολοφονία της ΚαρολάινΕλλάδα

Την πιο δραματική τροπή είχε η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς μητέρας ενός μωρού, μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου. Ο σύζυγός της, ο 32χρονος π...

Έχουν γίνει 7,2 εκατ. εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα -  Τι είπε για τις διευκολύνσεις o Μητσοτάκης από τα ΙωάννιναΕλλάδα

Για την επιχείρηση «Ελευθερία» μίλησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο στα Ιωάννινα και προέτρεψε όλους τους πολίτες να...

Προανακριτική για υπόθεση Παππά: Νέα στοιχεία κατέθεσε ο ΚαλογρίτσαςΕλλάδα

Σημείωμα με συμπληρωματικά στοιχεία απέστειλε ο Χρήστος Καλογρίτσας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά αδικήματα που τυχόν διαπράχθηκαν από τον πρώην υπουργό Νίκο...

Γλυκά Νερά: Μετανιωμένος δηλώνει ο πιλότος - Τα πρώτα λόγια στον δικηγόρο τουΕλλάδα

Μετανιωμένος δηλώνει ο 33χρονος πιλότος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του και μητέρας του παιδιού του. Όπως μεταδίδει η δικαστική συντάκτρια Άννα Κανδύλη, σύμφωνα με το δικ...

Καλάβρυτα: 65χρονη πέθανε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της - Οι πρώτες πληροφορίες Ελλάδα

Μία γυναίκα 65 ετών πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού, στα Καλάβρυτα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Όπως αναφέρει το gnomip.gr, η γυναίκα ε...

Γλυκά Νερά: Στη ΓΑΔΑ ο Χρυσοχοΐδης - Ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ για το έγκλημα Ελλάδα

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται αυτήν την ώρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπειτα από τις εξελίξεις στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Στις 15:30 αναμένεται να γίνουν ανακοινώ...

Γλυκά Νερά: Νέες αποκαλύψεις - Πώς ο πιλότος ξεφορτώθηκε την κάρτα μνήμης και τα χρυσαφικάΕλλάδα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τις κινήσεις του πιλότου μετά τη δολοφονία της συζύγου του μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ένα από τα στοιχεία που "πρόδωσαν" τον 33χρονο ήταν η αν...