ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανησυχία για νέα κρούσματα της Ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα - Την Πέμπτη ανακοινώσεις

Νέα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης της πανδημίας του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας.
Όπως μετέδωσε το OPEN, ο ΕΟΔΥ θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά θα την προσεχή Πέμπτη.

Επισήμως μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί δύο τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα με το στέλεχος Β.1.617.1, το οποίο είναι και αυτό που επικρατεί στην Ινδία είχε εντοπιστεί σε άνδρα στην Πάτρα, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο PCR στις 22 Μαρτίου.

Το δεύτερο αφορά γυναίκα 33 ετών, αλλοδαπή, που ζει στην Αττική, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 04/04/2021 και με αρνητικό PCR τεστ από τη χώρα αναχώρησης.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ δεν θα αναρτήσει σήμερα την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης, με την ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά πως:

«Σας ενημερώνουμε πως σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, δεν θα αναρτηθεί έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης».

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 346.422 εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Παράλληλα, από την έναρξη της πανδημίας στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί συνολικά 10.453 νεκροί με το 95,4% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τέλος, οι διασωληνωμένοι φτάνουν τους 811 (62% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 68 έτη ενώ τo 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Sputniknews.gr

Διαβάστε επίσης

Αναστολές συμβάσεων Μαΐου: Τα νέα κριτήρια για τις επιχειρήσεις -Ξεκινούν οι δηλώσειςΕλλάδα

Αναλυτικές οδηγίες για τον πώς θα «τρέξουν» οι αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Μάιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας. Το Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη» αναμένεται...

Η νέα ΚΥΑ για τα δικαστήρια έως τις 10 Μαΐου – Τι θα γίνει μετά – Ποιες δραστηριότητες ανοίγουνΕλλάδα

  Η νέα ΚΥΑ δεν διαφοροποιείται σε τίποτα με την προηγούμενη- Συνεπώς το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην επομενη η οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους , θα πρέπει να εκδοθεί έως την...

Σούπερ μάρκετ: Πότε ανοίγουν μετά το Πάσχα – Τι ισχύει για τη μετακίνηση προς αυτάΕλλάδα

  Κλειστά από την Κυριακή του Πάσχα και για τρεις μέρες  θα είναι τα  σούπερ μάρκετ . Θα είναι κλειστά, λοιπόν, και τη Δευτέρα του Πάσχα (2-3/5) αλλά και την Τρίτη (4/5), όπου έχου...