ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών για την στήριξη του ΕΣΥ

 

Μέρα διεκδίκησης και αγώνα η σημερινή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ) καλεί τις Ενώσεις των υγειονομικών σε συντονισμό με τα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση που διοργανώνει για σήμερα στις 4:00 μμ. στο Υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

 

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διοργανώνει σήμερα συγκέντρωση στις 8:30π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου “Ελενα Βενιζέλου” και στη συνέχεια πορεία προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, ένταξη στα ΒΑΕ, χαρακτηρισμό θανάτου νοσηλευτή από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς, έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.

Τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. «Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει τις επικοινωνιακές τακτικές, να μην κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα σε λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των δημόσιων δομών υγείας» υπογραμμίζει.

 

Κινητοποίηση μπροστά στο Ιπποκράτειο πραγματοποίησαν γιατροί και άλλοι εργαζόμενοι των νοσοκομείων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα δήλωσε ότι δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία που αφορά στη ζωή του κόσμου και ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης σήμερα είναι ίδια μ’ εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου. «Οι δυνατότητες και οι αντοχές του προσωπικού έχουν κάποια όρια και η προστασία της υγείας και της ζωής του κόσμου είναι υποχρέωση του κράτους. Αν δεν γίνονται σχεδιασμοί με βάση αυτά, τότε δεν υπολογίζεται ούτε ο κόσμος ούτε οι εργαζόμενοι. Ακολουθείται μία εγκληματική πολιτική σε βάρος και των δύο», πρόσθεσε.

Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Ελένη Μπακιρλή σημείωσε ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να στελεχώσει τις καινούργιες ΜΕΘ και να λειτουργήσουν τα μηχανήματα στα νοσοκομεία. Ανέφερε ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει δεχτεί κανένα περιστατικό Covid και ότι έχει αποζημιωθεί με τον καλύτερο τρόπο για όσα μη Covid περιστατικά δέχεται. Παρουσιάζοντας στατιστικά στοιχεία που αφορούν το ΑΧΕΠΑ είπε: «Από το 2019 και το 2020 είναι κατά 2000 λιγότερα τα χειρουργεία, κατά 10.000 λιγότερες οι εισαγωγές, κατά 80.000 λιγότερα τα εξωτερικά ιατρεία».

 

 

Φωτογραφία Μάριος Λωλός 

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ & libre.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Rapid tests και όχι self test μάλιστα σε κομμάτια, καταγγέλλει πως έλαβαν οι συνάδελφοί του, ο φαρμακοποιός Γιάννης Δαγρές.     Σε συσκευασίες με 25 τεμάχια παραλαμβάνουν φαρμακοπο...

image descriptionΕλλάδα

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο OPEN για την υπόθεση Φουρθιώτη, δίνοντας απαντήσεις για το θέμα που έχει αποτελέσει πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση....

image descriptionΕλλάδα

  Την υποχρεωτική χρήση των self test θα βάλει ως προϋπόθεση η υπουργός Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων - Τι θα γίνει σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη   Με σχέδιο να ανοίξουν τα ...

image descriptionΕλλάδα

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ένας δολοφόνος ζει ακόμα, τα παιδιά μου δεν γυρνάνε πίσω»,  δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα που  είδε τον 32χρονο πρώην σύζυγο της κόρης της να σκοτώνει  τα δ...