ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοίγουν την Παρασκευή οι οργανωμένες παραλίες

 

Το ρεπορτάζ του notia.gr, η έκκληση του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, λόγω του επερχόμενου καύσωνα, αλλά και εικόνες συνωστισμού το Σ/Κ στις ελεύθερες παραλίες, οδηγούν την κυβέρνηση, μετά από εισήγηση του Νίκου Χαρδαλιά και της επιστημονικής ομάδας του Σωτήρη Τσιόδρα, να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ.

 

Βέβαια επειδή η απόφαση που αναμένεται να επισημοποιηθεί στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, βρίσκει απροετοίμαστους τους υπευθύνους, σε πρώτη φάση οι οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν, χωρίς είσοδο για το κοινό, ενώ στο επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ξαπλώστρες, ώστε να ξεκινήσει η κανονική τους λειτουργία.

 

Η άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο που αναμένεται να χτυπήσει 40άρια, έχει σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία και την επιστημονική ομάδα του Σωτήρη Τσιόδρα. Αφού είναι εξαιρετικά πιθανό οι Αθηναίοι κυρίως να σπεύσουν στις παραλίες και τώρα που οι οργανωμένες πλαζ είναι κλειστές, υπάρχει μεγάλος φόβος συνωστισμού στις ελεύθερες.

 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε αυτό συνέβη. Οι πολίτες επέλεξαν τη βόλτα κοντά στη θάλασσα και τις βουτιές στις ελεύθερες παραλίες και σε πολλές περιπτώσεις δημιουργήθηκαν συνθήκες συνωστισμού. Οι εικόνες που βγήκαν προκάλεσαν προβληματισμό στους ειδικούς και αμέσως διατυπώθηκαν οι πρώτες σκέψεις για αλλαγή του σχεδιασμού. Μάλιστα όσο οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μίνι καύσωνα τόσο η πίεση αυξάνεται.

 

Σκέψεις να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες


Πρώτος καθηγητής και μέλος της επιτροπής Τσιόδορα Χαράλαμπος Γώγος έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων το ερώτημα αν θα πρέπει ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κύριος Γώγος είπε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Μάλιστα όπως είπε ο καθηγητής η συζήτηση για το άνοιγμα των ελευθέρων παραλιών ξεκίνησε μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου, όπου οι ελεύθερες παραλίες γέμισαν από κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες όπως φάνηκε δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

 

Υπέρ της πρότασης και ο καθηγητής Σύψας

 

“Με ανησυχεί η κοσμοσυρροή στις παραλίες αυτό που προκαλεί την εξάπλωση της πανδημίας είναι ο συνωστισμός. Εάν δεν τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων ο ιός μεταδίδεται πολύ ευκολότερα, είτε είμαστε σε ανοιχτό χώρο είτε είμαστε σε κλειστό χώρο, επομένως διακινδυνεύουμε ορισμένα πράγματα με το συνωστισμό”, ανέφερε από την πλεηυρά του και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Σύψας επιβεβαίωσε τις σκέψεις να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις ελεύθερες που επιλέγουν οι πολίτες.:


“Έχουμε ένα λόγο παραπάνω, υπό την προϋπόθεση ότι μας το επιτρέψουν οι καμπύλες της επιδημίας και η επίδραση των προηγούμενων μέτρων”.

 

Δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης: Να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες

 

Ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλος τάχθηκε υπέρ της απόφασης να ανοίξουν άμεσα οι οργανωμένες παραλίες, καθώς όπως είπε θα είναι ευκολότερο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Πρόσθεσε ότι έτσι οι λουόμενοι να διατηρούν τις αποστάσεις, αλλά ο αριθμός του κόσμου που θα πηγαίνει στις πλαζ θα είναι ελεγχόμενος.

 

Παράλληλα μιλώντας και αυτός με τη σειρά του στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως για το θέμα του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.

 

Μάλιστα ο κ. Κωνσταντέλος, δήλωσε ότι με τον καύσωνα προ των πυλών είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και ήδη ο Δήμος έχει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους διαχειριστές των πλαζ της περιοχής και θα είναι έτοιμες να ανοίξουν για το κοινό άμεσα.

 

Έκκληση να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πολιτών στις ανοιχτές παραλίες, έκανε μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η περιοχή του έχει περί τα 27 χιλιόμετρα παραλιακής ζώνης.

 

Τα πέντε εξ’ αυτών είναι ανοιχτά και τα διαχειρίζεται ο δήμος, ενώ περί τα τρία χιλιόμετρα είναι οι οργανωμένες παραλίες.

 

«Να ανοίξουν οι κλειστές οργανωμένες παραλίες. Χρειαζόμαστε χώρο» τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος έκανε λόγο πώς οι λουόμενοι που κατέκλυσαν τις παραλίες το Σαββατοκύριακο, προσπάθησαν, όσο ήταν εφικτό να κρατήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

 

Ακόμα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσεχείς ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τα καταστήματα εστίασης και τα τραπεζοκαθίσματα, λέγοντας πως χρειάζεται προσοχή «για να μη διαλύσουμε το δημόσιο χώρο».

 

Πηγή: notia.gr

Διαβάστε επίσης

Πέτσας: Ελεύθερη μετακίνηση προς Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα ίσως και στις 18 ΜαΐουΕλλάδα

Το ενδεχόμενο να αρθούν νωρίτερα τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προς τα μεγάλα νησιά ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ. Οπως τόνισε οι σκέψεις αφ...

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: «Έχουμε φωνή και ακούγεται μέσα από τις μάσκες μας»Ελλάδα

Η 12η Μαΐου καθιερώθηκε το 1965 ως «Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων» για να τιμήσει τη γέννηση της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, το 1820, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτ...

Πότε ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια: Η κυβέρνηση αναμένει το "πράσινο φως" από τους ειδικούς για τις 25 ΜαΐουΕλλάδα

  Το προσεκτικό μεν αλλά σταδιακό άνοιγμα όλων των επαγγελματικών κλάδων ώστε να μην μείνει κανείς πίσω στην επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας είναι στην κορυφή των πρωθυπουργι...

Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας σε ΜΚΟ - Αφαιρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστέςΕλλάδα

Αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έγινε από κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Ο έλεγχος αφορά σε ροές χρημάτων. ...

Σωματείο Εργαζομένων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού: «Βρε σατανάδες, 20 είμαστε όλοι κι όλοι…» Ελλάδα

  Σκληρή απάντηση, μετά την Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, δίνει και το Σωματείο Εργαζομένων Δικαστικής Φυλακής Κορυδαλλού. Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ερ...