ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η UEFA θα διαθέσει στους συλλόγους 2,5 δισ. για το νέο Champions League

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε επίσημα το αναλυτικό σύστημα κατανομής εσόδων για τις ανδρικές διασυλλογικές διοργανώσεις της περιόδου 2024-2027.

 

Ο κύκλος θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν και μαζί με αυτόν θα εκκινήσει το νέο Champions League, με τη μετάβαση σε έναν ενιαίο όμιλο των 36 ομάδων.

Τα συνολικά εποχικά έσοδα θα ανέλθουν σε 4,4 δισ. ευρώ. Από αυτά το 10% (440 εκατ. ευρώ) διατίθεται για την αλληλεγγύη, το οποίο κατανέμεται μεταξύ 7% (308 εκατ. ευρώ) σε συλλόγους που δεν συμμετέχουν και 3% (132 εκατ. ευρώ) σε συλλόγους που θα λάβουν μέρος μόνο στα προκριματικά.

Επιπλέον, 25 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για το UEFA Women’s Champions League και το UEFA Youth League.

Διατηρείται η σχέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κυπέλλων

Το καθαρό ποσό (μετά την αφαίρεση του κόστους, των πληρωμών αλληλεγγύης και των πληρωμών σε άλλες διοργανώσεις) μοιράζεται μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων (93,5%) και της UEFA (6,5%).

Από το συνολικό ποσό που είναι διαθέσιμο για διανομή στους συμμετέχοντες συλλόγους (3,317 δισεκατομμύρια ευρώ):

  • 2,467 δισεκατομμύρια ευρώ (74,38%) θα διανεμηθούν σε συλλόγους που συμμετέχουν στο UEFA Champions League (και στο UEFA Super Cup)
  • 565 εκατομμύρια ευρώ (17,02%) θα διανεμηθούν σε συλλόγους που συμμετέχουν στο UEFA Europa League
  • 285 εκατομμύρια ευρώ (8,60%) θα διανεμηθούν στους συλλόγους που συμμετέχουν στο UEFA Conference League

Η αναλογία μεταξύ των τριών διοργανώσεων έχει διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο με τον τρέχοντα κύκλο (2021-2024).

Τα προαναφερόμενα ποσά θα διανεμηθούν με τη σειρά τους μέσω τριών διαφορετικών πυλώνων: μπόνους συμμετοχής (το ίδιο για όλους), μπόνους απόδοσης και μπόνους για τη νέα ενότητα «αξία», η οποία συγκεντρώνει τους παλιούς ιστορικούς πυλώνες κατάταξης/δεκαετία και το market pool.

Η διαίρεση ανά «πυλώνα»

Ενώ το ποσοστό που προορίζεται για μπόνους συμμετοχής (27,5%) και απόδοσης (37,5%) έχει αυξηθεί (+2,5% και +7,5% αντίστοιχα), η νέα ενότητα «αξία» θα έχει βαρύτητα 35% επί του συνόλου, δηλαδή 10% λιγότερο από τα συνολικά μερίδια αγοράς και την ιστορική/δεκαετή κατάταξη στον τρέχοντα κύκλο.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, δείτε πώς θα μοιραστούν τα χρηματικά έπαθλα που θα διανεμηθούν στους συλλόγους οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επόμενη διοργάνωση του UEFA Champions League:

  • Μπόνους συμμετοχής: 678,4 εκατ. ευρώ
  • Μπόνους απόδοσης: 925,1 εκατ. ευρώ
  • Μπόνους «Value» (δεκαετής κατάταξη συν market pool): 863,5 εκατομμύρια ευρώ

 

naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική Πόλο… βύθισε την Βραζιλία και έβαλε πλώρη για τα προημιτελικάΑθλητικά

Μετά την εξαιρετική πρεμιέρα με το 24-6 επί της Κίνας, η Εθνική ομάδα Πόλο ανδρών διέλυσε και την Βραζιλία, επικρατώντας με 23-4 . Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου έχοντας πολύ καλύτερο...

Οπαδική βία: Από πότε θα ισχύουν κάμερες και ταυτοπροσωπία στα γήπεδα – Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες ορόσημαΑθλητικά

Τις ακριβείς ημερομηνίες από τις οποίες εκκινούν οι σοβαρές μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορ...

Η σύντροφος του αρχιδιαιτητή Μάνταλου δέχτηκε επίθεση - Οι αντιδράσεις της Λίγκας και των ΠΑΕΑθλητικά

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι πριν από τις τέσσερις ημέρες (20 Ιανουαρίου) η σύντροφος του αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησί...