Η Μάνστσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ένα από τα κορυφαία brand στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και από την στιγμή που η οικογένεια Γκλέιζερ αποφάσισε να βάλει πωλητήριο στον σύλλογο ήταν δεδομένο πως θα προσελκύσει τους μεγαλύτερους ”παίκτες” της οικονομικής σκηνής του πλανήτη.

Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν δύο επίσημες προτάσεις, τις οποίες έχουν καταθέσει ”κολοσσοί”, άνθρωποι που μπορούν άμεσα να επαναφέρουν το κλαμπ στη κατάσταση του ένδοξου παρελθόντος.

Η πρώτη πρόταση ήρθε από τον σεϊχη, Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί από το Κατάρ και η δεύτερη από τον σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Η εταιρία INEOS του Ράτκλιφ προσπάθησε πέρσι να αποκτήσει τη Τσέλσι ενώ έχει ήδη στην ιδιοκτησία της ομάδες όπως η Νις, η Λωζάνη ενώ διαθέτει και μερίδιο στη Mercedes στο πρωτάθλημα της Formula 1.

O Aλ Θανί, τέως πρωθυπουργός του Κατάρ και ζάμπλουτος επιχειρηματίας, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του, την προσφορά που κατέθεσε για τους ”κόκκινους διαβόλους”.

«Ο Σεΐχης Γιασίμ Χαμάντ Αλ Τανί επιβεβαίωσε σήμερα την υποβολή πρότασης για το 100% της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στόχος της προσφοράς είναι να επιστρέψει ο σύλλογος στις παλαιότερες δόξες του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων και πάνω από όλα να βάλει σε προτεραιότητα τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πρόταση δεν θα εμπεριέχει κανένα χρέος από το Nine Two Foundation του Σεΐχη Γιασίμ, το οποίο θα κοιτάξει να επενδύσει στις ποδοσφαιρικές ομάδες, το προπονητικό κέντρο, το γήπεδο και τις ευρύτερες υποδομές, την εμπειρία των οπαδών και την κοινότητα που υποστηρίζει το κλαμπ.

Το όραμα πίσω από την πρόταση είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξαναγίνει περίφημη για την ποδοσφαιρική της αρτιότητα ως ο κορυφαίος σύλλογος στον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά θα γίνουν γνωστές εν ευθέτω χρόνω, εφόσον η διαδικασία προχωρήσει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.