ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάντηση της ΑΕΚ στην Περιφέρεια Αττικής: «Η προπαγάνδα οργιάζει, ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατ. ευρώ για το γήπεδο»

Η ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε μέσω ανακοίνωσης στην Περιφέρεια, η οποία έκανε λόγο για διάθεση του ποσού 35 εκατομμυρίων ευρώ στην «Αγιά-Σοφιά».

Θέση για την ανακοίνωση της Περιφέρειας πήρε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν τη δική τους απάντηση σχετικά με τα 35 εκατομμύρια ευρώ της Περιφέρειας.

Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι τα 20 εκατ. ευρώ που πήγαν στο γήπεδο ουδέποτε διαχειρίστηκαν από τους ανθρώπους του συλλόγου, αλλά η ίδια η Περιφέρεια τα έδωσε στους εργολάβους, οι οποίοι ανέλαβαν διάφορους τομείς του έργου.


Τέλος η ΑΕΚ διευκρίνισε ότι η διαδικασία για τη χορήγηση της άδειας βρίσκεται σε εξέλιξη με τους υπεύθυνους να αναφέρουν ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά:

«Σε σχέση με την ανακοίνωση που έκανε χθες η Περιφέρεια Αττικής, είναι απαραίτητο να δοθούν ορισμένες διευκρινίσεις.

Ουδέποτε δόθηκαν 35 εκατομμύρια στην ΑΕΚ για το γήπεδο. Και πρέπει να είναι ξεκάθαρο αυτό, γιατί η προπαγάνδα τόσα χρόνια οργιάζει και το κάπως αόριστο της αναφοράς της Περιφέρειας ίσως ενισχύει κάπως το μπέρδεμα.

Η ΑΕΚ μετά από προσπάθειες ετών κι ενώ είναι γνωστό σε όλους πόσο ευνοήθηκαν σε οικονομικό επίπεδο από το κράτος ανάλογα project και πριν, αλλά τώρα και μετά από το δικό μας, εξασφάλισε επιδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, για την κατασκευή του νέου γηπέδου.

Το σύνολο του κόστους του έργου έχει ξεπεράσει τα 75 εκατομμύρια ευρώ. Ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκτός από αυτό, πάνω από 3 εκατομμύρια στοιχίζει και το καθένα από τα δύο Μουσεία.


Στα 35 εκατομμύρια φτάνει το ποσό από την Περιφέρεια αν συνυπολογίσουμε τα έξοδα για τα συνοδά έργα, απαραίτητα φυσικά για την πόλη. Με αυτά τα χρήματα καμιά σχέση δεν είχε η ΑΕΚ, όλα διατέθηκαν μέσω διαγωνισμών σε φορείς που συμμετείχαν στο κατασκευαστικό μέρος».

Διαβάστε επίσης

Ευρωμπάσκετ 2022: Ελλάδα...5-0Αθλητικά

Η Εθνική Ελλάδας έβγαλε την... υποχρέωση απέναντι στην αδύναμη Εσθονία, ολοκληρώνοντας την Α' φάση του Ευρωμπάσκετ 2022 αήττητη (ρεκόρ 5-0) και στην κορυφή του 3ου ομίλου, πριν ανα...

Αφιέρωμα της FIBA στους Αντετοκούνμπο: "Το αμερικανικό όνειρο, σφυρηλατημένο στην Αθήνα"Αθλητικά

«Είναι μια επική ιστορία που ταιριάζει απόλυτα στα κινηματογραφικά παραμύθια.» Με αυτά τα λόγια ξεκινάει σήμερα το νέο μεγάλο αφιέρωμα της FIBA στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στους ...

Περιφέρεια Αττικής: 35 εκ. ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και συνοδά έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας- ΧαλκηδόναςΑθλητικά

"Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και θέτουν ως προτεραιότητα, την ασφαλή για τους θεατές λειτουργία του νέου γηπέδου, αναφέρεται σε σχετική...

Τέλος από την Τσέλσι ο ΤούχελΑθλητικά

«Μπαμ» από το πουθενά στην Premier League και συγκεκριμένα στην Τσέλσι. Ο  Τόμας Τούχελ  αποτελεί παρελθόν για τους Μπλε. Λίγες μόλις ώρες μετά την ντροπιαστική ήττα της  Τσέλσι  κ...

Ιτούδης στους παίκτες: «Η αποστολή μας είναι διαφορετική, καταλαβαίνετε τι εννοώ»Αθλητικά

Η Εθνική επικράτησε και της Μεγάλης Βρετανίας και συνεχίζει ακάθεκτη στο Eurobasket. Η «γαλανόλευκη» κλείδωσε την παρουσία της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, με τον Δημήτρη Ιτο...