ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για «λουκέτο» ως τα μέσα Ιανουαρίου πηγαίνει η Premier League

Με διακοπή κινδυνεύει η αγγλική Premier League, καθώς άλλος ένας αγώνας πρωταθλήματος αναβλήθηκε λόγω των πάρα πολλών θετικών περιπτώσεων με Covid-19.

Πρόκειται για τη συνάντηση της Λέστερ με την Τότεναμ και τις επόμενες ώρες μπορεί να φτάσει η ανακοίνωση για αναβολή των αγώνων του επόμενου Σαββατοκύριακου, αν και ο μεγαλύτερος φόβος είναι να διακοπεί σύμπασα η ποδοσφαιρική δραστηριότητα έως τα μέσα Ιανουαρίου.


Ο αγώνας της Λέστερ αναβλήθηκε επειδή οι «Αλεπούδες» κατέγραψαν νέα θετικά κρούσματα, ενώ και η Τότεναμ, όπου ξέσπασε το πρώτο ξέσπασμα του κορωνοϊού, εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους έκτακτης ανάγκης.

«Η Πρέμιερ δεν θέλει να αναβάλει τον αγώνα με τους Σπερς για να σεβαστεί το τηλεοπτικό πρόγραμμα», είχε κατηγορήσει με σκληρά λόγια τη Λίγκα ο προπονητής της Λέστερ, Μπρένταν Ρότζερς.

Μόνο χθες, καταγράφηκαν 78.610 νέα κρούσματα ασθενών με κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, αριθμός που συνιστά ρεκόρ για τη Βρετανία, καθώς και 165 θάνατοι.

Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Κρις Γουίτι, κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές επαφές, περιοριζόμενοι στις «ουσιώδεις».

Το ποδόσφαιρο κατακλύζεται όπως και η υπόλοιπη χώρα από την παραλλαγή Όμικρον, που σχετίζεται με τη Δέλτα, η οποία μέχρι την περασμένη εβδομάδα ήταν η μετάλλαξη του ιού που επικρατούσε στη Βρετανία.

Μέχρι στιγμής έχουν αναβληθεί οι αγώνες Μπράιτον-Τότεναμ, Μπρέντφορντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι-Γουόρτφορντ και Λέστερ-Τότεναμ, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι «θετικοί» είναι πια 19 και ο προπονητής της Μπρέντφορντ (σύλλογος που βρήκε τέσσερα νέους «θετικούς» τις τελευταίες ώρες), ο Δανός Τόμας Φρανκ, ζήτησε από τη Λίγκα να αναβάλει τους αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου και τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ την επόμενη εβδομάδα.

Το πρόβλημα του αγγλικού ποδοσφαίρου αφορά και τους εμβολιασμένους, δεδομένου ότι ο κόσμος του αθλήματος έχει χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων από την τάση στη Μεγάλη Βρετανία. Στα τέλη Οκτωβρίου μόνο το 68% είχε λάβει την πρώτη δόση και το 81% είχε σταματήσει στην πρώτη.

 

Πηγή: naftemporiki.gr 

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκλεισαν ευρωπαϊκά ραντεβού τον Φεβρουάριο - Οι χάρτες των δύο διοργανώσεων Αθλητικά

Συμπληρώθηκε και το «παζλ» του Europa League μετά τους αγώνες της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, όπου οι Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαρά...

Φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά αναμένονται την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσειςΑθλητικά

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και στα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας έως το πρωί, ενώ από το πρωί...