ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκλεισαν ευρωπαϊκά ραντεβού τον Φεβρουάριο - Οι χάρτες των δύο διοργανώσεων

Συμπληρώθηκε και το «παζλ» του Europa League μετά τους αγώνες της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, όπου οι Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαράι, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ερυθρός Αστέρας, Γουέστ Χαμ κατέκτησαν τις πρωτιές στους ομίλους τους, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα οι Ρέιντζερς, Σοσιεδάδ, Νάπολι, Ολυμπιακός, Λάτσιο, Μπράγκα, Μπέτις και Ντινάμο Ζάγκρεμπ τερμάτισαν στη δεύτερη θέση των γκρουπ, κερδίζοντας το «εισιτήριο» για τα play offs, απέναντι στις 8 ομάδες που ολοκλήρωσαν ως τρίτες την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12) στο «σπίτι» της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, με τον Ολυμπιακό (2ος στον 4ο όμιλο του Europa) να έχει απέναντί του ως υποψήφιους αντιπάλους τις Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σερίφ Τιρασπόλ, Μπαρτσελόνα, Αταλάντα, Σεβίλλη και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 24 Φεβρουαριου 2022.

Όλες οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa League (ανάμεσά τους κι ο Ολυμπιακός), θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους. Επίσης, όπως ισχύει εδώ και χρόνια, στη συγκεκριμένη φάση δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα.

 


ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE
1ος Όμιλος: Λιόν (Γαλλία)
2ος Όμιλος: Μονακό (Γαλλία)
3ος Όμιλος: Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
4ος Όμιλος: Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)
5ος Όμιλος: Γαλατασαράι (Τουρκία)
6ος Όμιλος: Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
7ος Όμιλος: Μπάγερ Λεβερκούζεν (Γερμανία)
8ος Όμιλος: Γουέστ Χαμ (Αγγλία)

 

ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ PLAY OFFS ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» ΤΟΥ EUROPA LEAGUE
1ος Όμιλος: Ρέιντζερς (Σκωτία)
2ος Όμιλος: Σοσιεδάδ (Ισπανία)
3ος Όμιλος: Νάπολι (Ιταλία)
4ος Όμιλος: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
5ος Όμιλος: Λάτσιο (Ιταλία)
6ος Όμιλος: Μπράγκα (Πορτογαλία)
7ος Όμιλος: Μπέτις (Ισπανία)
8ος Όμιλος: Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)

ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΑ PLAY OFFS ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»ΤΟΥ EUROPA LEAGUE
Λειψία (Γερμανία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Αταλάντα (Ιταλία)
Σεβίλλη (Ισπανία)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (Ρωσία)

 

Europa Conference League: Ο χάρτης της διοργάνωσης και οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Συμπληρώθηκε το «παζλ» του Europa Conference League μετά τους αγώνες της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, με τις ΛΑΣΚ Λίντσερ, Γάνδη, Ρόμα, Αλκμάαρ, Φέγενορντ, Κοπεγχάγη, Ρεν, Βασιλεία να ολοκληρώνουν την παρουσία τους στις πρώτες θέσεις στους ομίλους τους, εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης. 

Την ίδια ώρα οι Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Μπόντο Γκλιμτ, Ράντερς, Σλάβια Πράγας, ΠΑΟΚ, Καραμπάχ τερμάτισαν στις δεύτερες θέσεις των γκρουπ, κερδίζοντας το «εισιτήριο» για τα play offs και θα αντιμετωπίσουν τις 8 ομάδες που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

Υπάρχει βεβαίως και μία μεγάλη «εκκρεμότητα στον 7ο όμιλο, εξαιτίας της αναβολής του αγώνα της Τότεναμ με τη Ρεν, μετά τα 13 κρούσματα κορονοϊού στους «σπερς». Η Φίτεσε βρίσκεται προσώρας στη 2η θέση, όμως εάν η Τότεναμ νικήσει τους Γάλλους στο ματς που θα οριστεί μέσα στις επόμενες μέρες από την UEFA, θα πάρει εκείνη το «εισιτήριο» για τα play offs καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι των Ολλανδών.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (13/12) στο «σπίτι» της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, με τον ΠΑΟΚ (2ος στον 6ο όμιλο του Europa) να έχει απέναντί του ως υποψήφιους αντιπάλους τις Σπάρτα Πράγας, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Φενέρμπαχτσε, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ, Σέλτικ και Ραπίντ Βιέννης. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 24 Φεβρουαριου 2022.

Όλες οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων του Europa League (ανάμεσά τους κι ο ΠΑΟΚ), θα δώσουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους. Επίσης, όπως ισχύει εδώ και χρόνια, στη συγκεκριμένη φάση δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα.

Η κλήρωση της φάσης των «16» θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου.

 

ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ «16» 
1ος Όμιλος: ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία)
2ος Όμιλος: Γάνδη (Βέλγιο)
3ος Όμιλος: Ρόμα (Ιταλία)
4ος Όμιλος: Αλκμάαρ (Ολλανδία)
5ος Όμιλος: Φέγενορντ (Ολλανδία)
6ος Όμιλος: Κοπεγχάγη (Δανία)
7ος Όμιλος: Ρεν (Γαλλία)
8ος Όμιλος: Βασιλεία (Ελβετία)

 

ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗ 2Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΑ PLAY OFFS ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
1ος Όμιλος: Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
2ος Όμιλος: Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)
3ος Όμιλος: Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)
4ος Όμιλος: Ράντερς (Δανία)
5ος Όμιλος: Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
6ος Όμιλος: ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
7ος Όμιλος: Φίτεσε (Ολλανδία) ή Τότεναμ (Αγγλία)
8ος Όμιλος: Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)

ΟΙ 8 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΑ PLAY OFFS ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Λέστερ (Αγγλία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
Μαρσέιγ (Γαλλία)
Μίντιλαντ (Δανία)
Σέλτικ (Σκωτία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)

Διαβάστε επίσης

Λίβερπουλ: Οι ανεμβολίαστοι δεν έχουν θέση στην ομάδα, λέει ο ΚλοπΑθλητικά

  «Εάν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι εμβολιασμένος, τότε αποτελεί διαρκή απειλή για όλους εμάς» είπε ο Γερμανός προπονητής - «Θέλουμε να προστατευτεί η υγεία όλων των εργαζομένων σ...

Δέος στο Μεξικό: Φυσούνα ή πυραμίδα των Μάγιας στο γήπεδο της Τιχουάνα; (pics)Αθλητικά

Το εσωτερικό του γηπέδου της Τιχουάνα, στο Μεξικό, αναδεικνύει τρομερές εικόνες. Η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο σε αφήνει με την ανάσα κομμένη… Πιο συγκεκριμένα, προχωρώντας στο Εσ...