ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Amber Alert» για τους Έλληνες παίκτες στη SL

 Μόλις 46 Ελληνες βρίσκονταν ανάμεσα στους 154 παίκτες που ξεκίνησαν στους επτά αγώνες της περασμένης -11ης- αγωνιστικής στην ελληνική Super League, ποσοστό 29,8% (!) επιβαιώνοντας  τον ολοένα και... μικρότερο  χώρο που αναλογεί στους Έλληνες παίκτες.


 Ενισχύοντας τον εκφρασμένο -κατ' επανάληψη-, πλεόν πρώην ομοσπονδιακό προπονητή μας, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, που ακόμα και στην ανακοίνωση της αποχώρησή του, την περασμένη Παρασκευή (26/11) τόνισε: «Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που συνάντησα στη χώρα αλλά πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, ώστε να παίξουν και να εξελιχθούν. Αυτό παίρνει χρόνο, πρέπει όμως περισσότεροι Έλληνες να παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν».
 
 Είναι γνωστό ότι η... παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, δεν δημιουργεί μόνο ενδεκάδες ξένων προς τη χώρα παικτών, αλλά επίσης εθνικές ομάδες που εμφανίζουν ποδοσφαιριστές από άλλα κράτη.  Η παρουσία ξένων παικτών έναντι των εγχώριων, είναι ένα φαινόμενο, που και σύνηθες είναι και ούτε μονάχα ελληνικό. Ομως δίχως αμφιβολία, η εικόνα που παρουσίασε η ελληνική Super League την προηγούμενη-11η- αγωνιστική, δημιουργεί προβληματισμό και προκαλεί συζητήσεις.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ενδεκάδες που ξεκίνησαν την αναμέτρηση, ανάμεσα στον Ολυμπαικό και τον Βόλο (2-1), υπήρχε μόλις ένας Έλληνας (ο Ανδρέας Μπουχαλάκης), ενώ δύο ήταν (Πασχαλάκης, Μιχαϊλίδης) βρέθηκαν στη σέντρα του ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη (0-1).

 Τους περισσότερους Έλληνες (12) είχε η συνάντηση Απόλλων Σμύρνης-Λαμία (0-0).

Η παρουσία των Ελλήνων παικτών στις ενδεκάδες των αγώνων της 11ης αγωνιστικής:
Αστέρας Τρίπολης (2 Έλληνες παίκτες)-Ατρόμητος    (7 Έλληνες παίκτες) 6-2 σκορ
ΠΑΣ Γιάννινα     (3)                -ΑΕΚ          (2)                 1-2
Απόλλων Σμύρνης  (6)                -Λαμία        (6)                 0-0
Ολυμπιακός       (1)                -Βόλος        (-)                 2-1
ΟΦΗ              (5)                -Ιωνικός      (5)                 2-1
Παναθηναϊκός     (2)                -Παναιτωλικός (5)                 2-0
ΠΑΟΚ             (2)                -Άρης         (-)                 0-1

 Ο Άρης με 23 «λεγεωνάριους» είναι η ομάδα με τους περισσότερους ξένους στο ρόστερ της, σε σύνολο 31 παικτών, ο Βόλος έχει τους πιο λίγους Έλληνες (7), ενώ η Λαμία με 9 ξένους - σε σύνολο 29 παικτών-είναι η πιο «ελληνική» ομάδα.

 Γεγονός είναι ότι περισσότερη από τη μισή ελληνική Super League, δεν μιλάει...ελληνικά. Για την ακρίβεια το 56,5% (230 παίκτες) είναι ξένοι απέναντι σε 44,5% των Ελλήνων (189 παίκτες) στο σύνολο των 419 παικτών.

  Μάλιστα είναι στην 9η θέση της σχετικής κατάταξης σε όλη την Ευρώπη, με την πρώτη θέση να έχει το πρωτάθλημα της Ανδόρα με 63,7% παρουσίας ξένων στις ομάδες, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt.

  Πάντως στους προπονητές, οι Ελληνες υπερισχύουν των ξένων (8 έναντι 6).

 Ο πίνακας, όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα transfermarkt των 14 ομάδων της Super League, με τον αριθμό παικτών και τους Έλληνες παίκτες: 

Aρης             31 παίκτες  8 Έλληνες 
ΠΑΟΚ             30          8
Ολυμπιακός       32         11         
Αστέρα Τρίπολης  37         16
ΆΕΚ              28          9
Βόλος            26          7
Παναθηναϊκός     34         16
Ιωνικός          31         16
Απόλλων Σμύρνης  26         11
ΟΦΗ              31         17
Παναιτωλικός     28         15
ΠΑΣ Γιάννινα     27         16
Ατρόμητος        29         19 
Λαμία            29         20


ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκλεισαν ευρωπαϊκά ραντεβού τον Φεβρουάριο - Οι χάρτες των δύο διοργανώσεων Αθλητικά

Συμπληρώθηκε και το «παζλ» του Europa League μετά τους αγώνες της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων, όπου οι Λιόν, Μονακό, Σπαρτάκ Μόσχας, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Γαλατασαρά...

Φαινόμενα κατά τόπους ισχυρά αναμένονται την Τρίτη με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσειςΑθλητικά

Την Τρίτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και στα δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας έως το πρωί, ενώ από το πρωί...

Απόλαυσε το επεισοδιακό παιχνίδι ΠΑΟΚ - Άρης ο Σκωτσέζος διαιτητής - Δείτε τι ανέβασε Αθλητικά

Ο Σκωτσέζος ρέφερι, Μπόμπι Μάντεν, πρέπει να έχει μείνει ενθουσιασμένος από όσα έζησε στην Τούμπα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς συνεχίζει τις αναρτήσε...

Κλείνουν τα γήπεδα στη Βαυαρία, κεκλεισμένων των θυρών το Μπάγερν-ΜπαρτσελόναΑθλητικά

  Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευθεί τουλάχιστον ως το τέλος του έτους η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, σε μία προσπάθεια να τιθασεύσει το τέ...

Πυγμαχία: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ελληνοαυστραλός Τζορτζ Καμπόσος - Συνέτριψε τον Τεόφιμο Λόπες Αθλητικά

Ο Τζορτζ Καμπόσος στην κορυφή! Ο Ελληνοαυστραλός πυγμάχος διέλυσε τον Τεόφιμο Λόπες, σε μία μάχη που πέρασε από... χίλια κύματα μέχρι τελικά τα πραγματοποιηθεί. Ο Λόπεζ μπήκε καλύτ...