ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες των πρωταθλητών ιστιοπλοΐας

Ο Αθλητικός Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για όσα κατήγγειλαν, προ ημερών, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές της Ιστιοπλοΐας (Μάντης, Καγιαλής, Μπεκατώρου, Κακλαμανάκης, Μιτάκης, Καραχάλιου, Κοκκαλάνης), εναντίον των διοικήσεων της ομοσπονδίας τους.

    Ο Αθλητικός Εισαγγελέας, είδε το σχετικό βίντεο, αξιολόγησε τα όσα πολύ σοβαρά ακούγονται και προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία και παρήγγειλε την προκαταρκτική εξέταση για τη διενέργεια σχηματισμού δικογραφίας κατά της διοίκησης της ΕΙΟ.

    Τις επόμενες ημέρες, οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας, θα κληθούν να καταθέσουν και επίσημα πλέον τα όσα καταγγέλλουν στο βίντεο που ανάρτησαν.

    Η ελληνική Δικαιοσύνη, αποφάσισε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείνει τα αυτιά της σε τέτοιας έκτασης καταγγελίες χωρίς να τις διερευνά.

 

 

Οι καταγγελίες 

Μεγάλα ονόματα αθλητών της ιστιοπλοΐας «ενώνουν» τις φωνές τους και στέκονται στο πλευρό του Νίκου Κακλαμανάκη, σε ένα video teaser, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι διοικούντες την ΕΙΟ, εναντίον του «Γιού του Ανέμου», αξιώνοντας το ποσό των 100.000 ευρώ! Το video έχει τίτλο «Άνεμοι Αλήθειας», ενώ σε αυτό Έλληνες ιστιοπλόοι προχωρούν σε αποκαλύψεις και επικροτούν το νέο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λεύτερη Αυγενάκη, με το οποίο ευελπιστούν σε αλλαγές στη διοίκηση της ΕΙΟ.

Στο video συμμετέχουν οι Βασιλεία Καραχάλιου (πρωταθλήτρια Ευρώπης και παγκόσμια πρωταθλήτρια), Σοφία Μπεκατώρου (χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης), Παύλος Καγιαλής (χάλκινος Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής), Παναγιώτης Μάντης (χάλκινος και παγκόσμιος πρωταθλητής), Ιωάννης Μιτάκης (χάλκινο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα), Νίκος Κακλαμανάκης (χρυσός και αργυρός Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής), Βύρων Κοκκαλάνης (πρωταθλητής) και Μαρίνα Ψυχογιού (διεθνές στέλεχος αγώνων).

Το video καταλήγει με το εξής μήνυμα: «Ο αγώνας ενάντια στη διαφθορά. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις συνεχίζονται... ».

Διαβάστε επίσης

AEK: Κακή, αλλά προκρίθηκεΑθλητικά

Στα play off του Europa League προκρίθηκε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 της Σεντ Γκάλεν στο Κίμπουν Παρκ. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Νέλσον Ολιβέιρα στο 71ο λεπτό και πλέον η ελλη...

Περιφέρεια Αττική - ΙΣΑ : 500 προληπτικοί έλεγχοι για  Covid-19 στο προσωπικό του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ ΑΕΚΑθλητικά

  Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, διενήργησαν περίπου 500 προληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του Covid -19 στο προ...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020, σύμφωνα με το TimeΑθλητικά

  Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μεταξύ των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων για το 2020, σύμφωνα με το περιοδικό Time. Ο Έλληνας σταρ του NBA, που αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά ...

Στην Τούμπα θα κριθεί η πρόκριση - Φερέιρα:«Υποφέραμε, αλλά θα προκριθούμε»Αθλητικά

Με ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση, θα υποδεχτεί ο ΠΑΟΚ την Κράσνονταρ σε μια εβδομάδα στην Τούμπα, παρά την ήττα με 2-1 στη Ρωσία. Ο δικέφαλος του βορά έκανε ένα καλό παιχνί...