ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδοσιακό ξύλινο σκάφος του Κατάρ στον Πειραιά - Φτάνει στη Μαρίνα Ζέας την Τετάρτη 7 Αυγούστου

Ένα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, πρόκειται να φθάσει στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 και θα παραμείνει έως την Δεύτερα 12 Αυγούστου 2019, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του προς την Κέρκυρα.

 

Η εκδήλωση της άφιξης του σκάφους θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στη Μαρίνα Ζέας, όπου και θα δέσει για τέσσερις ημέρες.

 

Οι 16 ναυτικοί, που αποτελούν το πλήρωμα του σκάφους, θα υποδεχθούν τους κατοίκους και θα τους ξεναγήσουν στο σκάφος-Μουσείο, που αντικατοπτρίζει την αυθεντικότητα της θαλάσσιας κληρονομιάς του Κατάρ και ταυτόχρονα προωθεί το γεγονός της διοργάνωσης στη χώρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022.



 

Το Al Mubaraki, όπως ονομάζεται το σκάφος, ξεκίνησε το ταξίδι Fath Al Khair 4, με 16 Καταρινούς ναυτικούς, σε ένα ταξίδι τεσσάρων μηνών και θα διανύσει 4.000 ναυτικά μίλια, επισκεπτόμενο έντεκα συνολικά λιμάνια. Στον Πειραιά έφθασε μετά την Μύκονο και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Κέρκυρα, Άγιους Σαράντα, Κροατία, για να καταλήξει σε λιμάνια της Νότιας και Βόρειας Ιταλίας.

 

Το 40μετρο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, μιας και συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας. Μέσω αυτού, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Kατάρ -“Κatara”- υλοποιεί ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το σκάφος θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

 

πηγή: portnet.gr

 

Διαβάστε επίσης

Στην ατζέντα και ο θαλάσσιος τουρισμός στη συνάντηση Μητσοτάκη - ΠλακιωτάκηΕλλάδα

Επίσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πραγματοποίησε σήμερα 8 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου προήδρευσε σύσκεψης στο γραφείο του υπουργού, ...

Με τρία υπερσύγχρονα πλοία για τη μεταφορά ασθενών θα εξοπλιστεί το Λιμενικό ΣώμαΣκάφη

Με τρία υπερσύχρονα σκάφη που θα φέρουν υγειονομικό εξοπλισμό και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά βαρέων πασχόντων ασθενών, αναμένεται να εξοπλιστεί το λιμενικό σώμα ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας ατομικών σκαφών - jet ski σε περιοχές του Λιμεναρχείου ΠειραιάΣκάφη

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών - θαλάσσιων μο...