ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

Με τη συμμετοχή 27 ιστιοπλοϊκών σκαφών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού πρώτα δικαίωσε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους «καθαρόαιμους» Offshore αγώνες της Ελλάδος, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα όπου συμμετέχουν Super Yachts.

 

Την εκκίνηση της ιστορικής διοργάνωσης έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και η κα Μαρέβα Μητσοτάκη στις 29 Αυγούστου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), που αποτελούν δύο από τους ιστορικότερους ομίλους της χώρας με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό.

 

Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης επιστράτευσαν τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς».

 

Τελικά, το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας Άνδρου ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική των ORC, όπως ανακοίνωσε στο μικρόφωνο η κα Μαρέβα Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του Welcome Cocktail Party που διοργάνωσε ο Χρυσός Χορηγός Eurobank Private Bank Luxembourg στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Χώρα της Άνδρου το βράδυ της Πέμπτης 29 Αυγούστου.

 

Κατά την άφιξη του σκάφους, οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας, προκειμένου να καλωσορίσουν το νικητήριο σκάφος, ενώ ο Αδαμάντιος Πολέμης κέρασε τη φημισμένη ζεστή σούπα του.

 

Από τον αγώνα δεν έλειψε η αγωνία και η αδρεναλίνη, καθώς το σκάφος «My Way» με χορηγό την Moet & Chandon βρέθηκε αντιμέτωπο με τεχνικά προβλήματα από την αρχή της κούρσας του και συνάντησε εξαιρετικά μεγάλες προκλήσεις μέχρι να τερματίσει ασφαλές στο νησί της Άνδρου.

 

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ξεκίνησε με μία ιδιωτική ξενάγηση στην έκθεση «Απεικονισμός & Παραστατικότητα» του Dico Byzantios, ενώ στη συνέχεια ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου καλωσόρισε πληρώματα και καλεσμένους στο ιδιωτικό brunch που διοργάνωσε στα πλαίσια της 52ης Ρεγκάτας της Άνδρου.

 

Το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο, ιδιωτικό BBQ party στο Μπαξέ του Αδαμάντιου και Σπύρου Πολέμη, όπου καλεσμένοι και πληρώματα διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Το Σάββατο 30 Αυγούστου, οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την ακύρωση του τοπικού αγώνα, κανονικά όμως πραγματοποιήθηκε η Απονομή Επάθλων στην Πλατεία Γηροκομείου, κατά τη διάρκεια της οποίας τα πληρώματα ανταμείφθηκαν για την προσπάθεια και την επιμονή τους.

 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κομψό champagne party στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου της Άνδρου, όπου παρευρέθηκαν όλα τα πληρώματα των σκαφών, οι χορηγοί και άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι, προκειμένου να γιορτάσουν τις απονομές των επάθλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι έζησαν από κοντά την θεαματική τελετουργία του sabrage- την τέχνη του να ανοίγει μια σαμπάνια με σπαθί- και στη συνέχεια το εντυπωσιακό γέμισμα της πυραμίδας, διαχρονικό σύμβολο εορτασμού του οίκου Moet & Chandon.

 

Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου ολοκληρώθηκε με ισχυρούς ανέμους και τα πληρώματα να καταβάλλουν το 100% των δυνάμεών τους. Στην εξαιρετικά δύσκολη κούρσα της επιστροφής - νικητής αναδείχθηκε το σκάφος «Velos», που χορηγεί η Eurobank, με τους Ολυμπιονίκες Π. Μάντη και Π. Καγιαλή. Η Eurobank έχει την τιμή να υποστηρίζει και την προσπάθεια των δύο αθλητών στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

 

Στο πλαίσιο του αγώνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, κος Κωνσταντίνος Τσιβεριώτης δήλωσε: «Η μεγάλη επιτυχία και του φετινού αγώνα μας κάνει ιδιαίτερα ευτυχείς. Οι αυξημένες συμμετοχές αποδεικνύουν τη δυναμική του θεσμού, τον οποίο στηρίζουμε για τρίτη διαδοχική χρονιά. Επίσης και φέτος, μεγάλη ικανοποίηση μας έδωσαν οι διακρίσεις στις κατηγορίες ORC και Performance 1 τόσο του σκάφους “Black Jack” που χορηγεί η Eurobank Private Bank Luxembourg για δεύτερη συνεχή χρονιά όσο και του σκάφους «Velos» που χορηγεί η Eurobank, με ιστιοπλόους τους Ολυμπιονίκες Π. Μάντη και Π. Καγιαλή, το οποίο μάλιστα τερμάτισε πρώτο στην ιστιοδρομία Άνδρου-Δύσβατου».

 

H κα Ελπίδα Φιλιππίδου, Brand Manager της Moet & Chandon δήλωσε: «Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου είναι η επιτομή των μεγάλων στιγμών και του savoir faire. Στον αγώνα για την αριστεία βγαίνουν όλοι νικητές».

 

Χρυσός Χορηγός για 3η συνεχή χρονιά είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα - μέλος του Ομίλου Eurobank, που, με έδρα το Λουξεμβούργο, δραστηριοποιείται και στο Λονδίνο και την Ελλάδα.

 

Αργυρός χορηγός συνεχίζει να είναι η Moet & Chandon. Η κορυφαία και πιο αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο στηρίζει τον δύσκολο αλλά και πιο εκλεπτυσμένο αγώνα, όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

 

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι, επίσης, οι εταιρίες Polembros Shipping και New Shipping Limited, ενώ τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εταιρίες PATSEAS, Amalia Hotels, Sebago, St George Lycabettus, Kokkoris Optics – Bolle, Explore Andros, Kyvernitis Travel, Bake Hellas,Mavriki & Co και Mont Blanc. Ο 52ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας της Άνδρου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου της Άνδρου και του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: STUDIO PANOULIS, NIKOS KARANIKOLAS, NIKOS ALEVROMYTIS

Διαβάστε επίσης

«Ανοίγει πανιά» στον Πειραιά το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC 2019 - Στον Φαληρικό Όρμο η διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου ΠειραιώςΙστιοπλοΐα

Οι κορυφαίοι Έλληνες ιστιοπλόοι στην ανοιχτή θάλασσα, δίνουν ραντεβού για τις επόμενες ημέρες στο Φαληρικό Όρμο, για το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊ...

O Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά «ανοίγει πανιά» στο Φάληρο - Διοργάνωση του Πανελλήνιου Ανοικτής Θαλάσσης ORC 2019Ιστιοπλοΐα

Mια ακόμα σπουδαία αθλητική διοργάνωση είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς.   Πρόκειται για το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC που θα διεξαχθεί στο Φαληρικ...

Ευρωπαϊκό Λέιζερ U21: Διπλός θρίαμβος για την ελληνική ιστιοπλοΐα - Χρυσό ο Παναγιωτίδης, «χάλκινος» ο ΠαπαδημητρίουΙστιοπλοΐα

Διπλός θρίαμβος για τα ελληνικά πανιά στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 της κατηγορίας Λέιζερ που ολοκληρώθηκε χθες στην Πολωνία.   Οι ιστιοπλόοι μας κατέκτησαν το χρυσό και το ...

Ανοίγει πανιά η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» - Ξεπέρασε τις 40 συμμετοχές η Αegean Regatta 2019Ιστιοπλοΐα

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της Aegean Regatta και ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Επιτροπή Ανοιχτής...

Παράνομη ναύλωση ιστιοφόρου στη Μύρινα - Διαπιστώθηκε διαδικτυακή διαφήμιση του σε διεθνή ιστότοπο από το ΛιμενικόΙστιοπλοΐα

Παράνομη ναύλωση διαπιστώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο ιστιοφόρο σκάφος “IRONY” σημαίας Ρουμανίας, στο λιμένα Μύρινας Λήμνου Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησα...