ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περίπου 50 στρέμματα πευκοδάσους έκαψε η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις Σπέτσες

Σύμφωνα με ενημέρωση του Αντιδημάρχου Σπετσών κ. Σπύρου Φάρδελου, 50 περίπου στρέμματα πευκοδάσους, έκαψε η φωτιά που σημειώθηκε στις Σπέτσες το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου 2019. 

 

Στην περιοχή επιχείρησαν περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου οχήματος. Επιπλέον, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, που συνέδραμαν από αέρος στην κατάσβεση της φωτιάς.

Ακολουθεί η ενημέρωση του κ. Φάρδελου:

 

"Τέλος καλο ολα καλα.
Λίγο μετα το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή πλησίον του Ναού του Αγίου Βασιλειου και πάνω απο το Καστέλι.
Ευτυχώς για το Νησι μας το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο αντέδρασε άμεσα και καταφερε να περιορίσει την έκταση της ζημιάς, αφου εκείνη την ωρα φυσούσαν ευνοϊκοί άνεμοι με αποτελεσμα να εχουμε έντονες αναζωπυρώσεις.


Υπήρξε μεγαλη κινητοποίηση απο ολους του αρμόδιους κρατικούς φορείς, τους οποίους ενημέρωνε συνεχώς τηλεφωνικά ο Δημαρχος μας Παναγιωτης Λυρακης.
Ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κύριος Νικος Χαρδαλιάς, ο οποιος αν και βρισκοταν εκτος Ελλαδος έδωσε εντολή να προσφέρουν βοηθεια στο Νησι μας, επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μερος δυο Αεροπλάνα Canadair ενα ελικόπτερο Chinook και δέκα πυροσβεστικά οχήματα.


Τελικά μετα απο τις προσπαθειες ολων η πυρκαγιά ετέθει υπό πλήρη έλεγχο, καίγοντας περίπου 50 στρέμματα πευκοδάσους.
Την επιχείρηση κατάσβεσης απ'την στιγμή που βρέθηκε στις Σπετσες ανέλαβε ο Πυραρχος και Διοικητής της Πυροσβεστικής Ναυπλίου κυριος Αλεξοπουλος.
Ευχαριστουμε τους φυλακες αγγελους του νησιου μας ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Πυροσβέστες για την ανεκτίμητες υπηρεσιες και την αγαπη που έδειξαν για μια ακομα φορα για το τοπο τους.
Ευχαριστουμε τον κρατικό μηχανισμό που βοηθησε τα μέγιστα στην ολη επιχείρηση κατάσβεσης, την Αντιπεριφεριαρχη μας κυρια Βασω Θεοδωρακοπουλου Μπογρη που έφθασε στο Νησι μας το απογευμα και μαζι με τον Δημαρχο μας και τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής επιθεώρησαν την περιοχή που κάηκε.


Επισης ευχαριστουμε την Βουλευτή Α' Πειραιώς και συντοπίτισσα μας Νονη Δούνια για το έκδηλο ενδιαφέρον που έδειξε απο την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, οπως επίσης ο Βουλευτής Κώστας Κατσαφαδος που και αυτός είχε συμμετοχή και βοήθησε με τηλεφωνικές επαφές με αρμόδιους φορείς. Τον Δημητρη Κοτταριδη με τον οποιο ειχα συνεχή τηλεφωνικη επικοινωνία και τον ενημέρωνα για την εξέλιξη της προσπάθειας κατάσβεσης και ηταν και αυτός που ζήτησε βοήθεια από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Τέλος ευχαριστουμε τους απλούς πολίτες που με διάφορους τρόπους παρείχαν καθε είδους βοηθεια."

Διαβάστε επίσης

Γιορτάζει σήμερα ο άγιος Νικόλας, πολιούχος και προστάτης των Σπετσών.ΣΠΕΤΣΕΣ

Γιορτάζει σήμερα ο άγιος Νικόλας, προστάτης των ναυτικών του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού και πολιούχος του νησιού των Σπετσών , όπως και άλλων πολλών τόπων της νησιώτικης Ελλά...

Ανακοίνωση του Δήμου Σπετσών για την περισυλλογή των απορριμμάτων ΣΠΕΤΣΕΣ

Ο Δήμος Σπετσών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Σας ενημερώνουμε ότι τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου Σπετσών δεν θα περισυλλέγουν απορρίμματα τα Σαββατοκύριακα και σας παρακ...

Τα είπαν οι δήμαρχοι των Νησιών στο περιθώριο των εκλογών της ΠΕΔΑΣΠΕΤΣΕΣ

Συνάντηση των δημάρχων Νήσων Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εκλογών της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού τ...

"Πάμε σαν άλλοτε" στις ΣπέτσεςΣΠΕΤΣΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για μια ακόμη χρονιά το Tweed run 2019 στις όμορφες Σπέτσες. Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του κ. Σπύρου Φαρδέλου, όλοι οι...

Ο Σπετσιώτης Αρχιμανδρίτης κ. Ιερόθεος Δ. Καλογερόπουλος, νέος Μητροπολίτης Λήμνου & Αγ. ΕυστρατίουΣΠΕΤΣΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σπετσιωτών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  "Σήμερα 11.10.2019, η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας εξέλεξε τον εκλεκτό συμπατριώτη μας Αρχιμανδρίτη κύρι...