Απαντήσεις του Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη στις καταγγελίες Αναστόπουλου

Την απάντησή του δίνει ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης σε όσα καταγγέλλει ο Αρχηγός της Μειοψηφίας, Κώστας Αναστόπουλος.

Ακολουθεί το κείμενο της δημοτικής αρχής:


ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

21 10 2019

Τώρα που η προεκλογική περίοδος και η αναστάτωση που αυτή προκαλεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, έχει περάσει για τα καλά, είναι καιρός να μας απασχολήσει σαν κοινωνία ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει μόνιμο:

Ο αρχηγός της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας, να θεωρεί σημαντικότερη υποχρέωση του στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου που του έχει ανατεθεί από τους συμπολίτες του, να βάζει συνεχώς εμπόδια και τρικλοποδιές σε οτιδήποτε η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να κάνει για το καλό ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας αλλά και των πολλών επισκεπτών του νησιού.

Όταν δε κανείς αναλογιστεί ότι ο κ. Αναστόπουλος έχει χρηματίσει επί 16 συναπτά έτη Δήμαρχος Ύδρας, τότε αυτή η στάση αγγίζει τα όρια του παραλόγου. Ένας άνθρωπος που έχει τιμηθεί από τους συμπολίτες του τόσες πολλές φορές και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με το αξίωμα του Δημάρχου, να ενορχηστρώνει συνεχώς με τον ένα ή άλλο τρόπο ενέργειες που στρέφονται εναντίον τους με ένα τρόπο ανεξήγητα εμπαθή. Και είναι ακόμη πιο δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τη λογική μιας τέτοιας συμπεριφοράς, ακριβώς γιατί επίσημα μιλάει συνεχώς και αδιαλείπτως για την ανάγκη σύμπνοιας, ενωτικού πνεύματος και καλοπροαίρετης συνεργασίας για το καλό της Ύδρας. Για να γίνουμε πιο σαφείς ας αναφέρουμε μερικά παραδείγματα:

Καταφέρνει ο Δήμος να υλοποιήσει ένα αίτημα πολλών δεκαετιών που ήταν προεκλογική υπόσχεση όλων όσων έχουν εμπλακεί με τα κοινά δεκαετίες τώρα, παιδικές χαρές για τα παιδιά της Ύδρας. Και ενώ αυτό χαροποιεί ολόκληρη την κοινωνία του νησιού, ο κ. Αναστόπουλος θυμάται ξαφνικά, την υποχρέωση να είναι κανείς «απόλυτα τυπικός» και ουσιαστικά καταγγέλλει εγγράφως ότι το όχημα που τις μεταφέρει δεν έχει πιθανό την «απαραίτητη άδεια» να κινηθεί στην Ύδρα έστω και για λίγες μέρες, με μόνο στόχο να εμποδίσει ή καθυστερήσει το έργο. Μέγα του λάθος γιατί άδεια υπήρχε.

Καταφέρνει η ΚΕΔΥ, η Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου, με την ευγενική χορηγία ενός συμπολίτη μας του κ. Βερούκα και μετά από απίστευτα πολύ δουλειά του ίδιου, να οργανώσει μια έκθεση για να τιμήσει έναν μεγάλο εικαστικό τον Νίκο Στεφάνου. Μια έκθεση που πέρα από τον υποδειγματικό τρόπο που στήθηκε και τίμησε με τον καλύτερο τρόπο έναν καλλιτέχνη που πραγματικά το άξιζε, αποτέλεσε και μια πολύ μεγάλη διαφήμιση για το νησί και όσα συμβαίνουν σε αυτό. Σύσσωμος ο τύπος της χώρας, ηλεκτρονικός και έντυπος αφιερώνει εκτενή άρθρα για την έκθεση και η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού έρχεται στο νησί για να την εγκαινιάσει. Σχεδόν ολόκληρη η Ύδρα μαζί και οι επισκέπτες της το γιορτάζουν. Μόνο ο κ. Αναστόπουλος θυμάται πάλι, την ανάγκη να είναι κανείς «Τυπικός», «Τυπικότατος» με τις διαδικασίες και με έντονες παρεμβάσεις και καταγγελίες προσπαθεί με κάθε τρόπο να χαλάσει τη γιορτή και να αποσυρθούν τρία γλυπτά παιγνίδια σε μεγάλη κλίμακα του καλλιτέχνη που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία του λιμανιού. Τρία όμορφα γλυπτά που ούτως ή άλλως θα αποσύρονταν μετά από μερικές εβδομάδες.

Προσπαθεί ο Δήμος να λύσει το πρόβλημα με τον χώρο που μεταφέρονται τα σκουπίδια ολόκληρης της Ύδρας. Ένα πρόβλημα που ταλανίζει το νησί και τους ιδιοκτήτες γης της περιοχής. Και ενώ ο Δήμαρχος προσωπικά διαπραγματεύεται, σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση μια λύση για ένα τεράστιο πρόβλημα του νησιού, ο κ. Αναστόπουλος θυμάται και πάλι την μεγάλη του αγάπη για το «Τυπικό» και το «Νόμιμο» και καταγγέλλει ως απαράδεκτο αυτό που ο ίδιος έκανε ως Δήμαρχος επί 16 συναπτά έτη. Να χρησιμοποιεί δηλαδή την χωματερή που υπάρχει από την δεκαετία του 1970 ως τόπο εναπόθεσης των σκουπιδιών.  Και το έκανε μάλιστα 16 ολόκληρα χρόνια χρεώνοντας τους δημότες με το τετραπλάσιο ποσό για την αποκομιδή των σκουπιδιών από αυτό που πληρώνουν σήμερα. Επί των ημερών του οι δημότες της Ύδρας πλήρωναν 840.000 ευρώ γι’ αυτό τον σκοπό ενώ σήμερα 240.000 μόνο. Και ξαφνικά η υπόθεση της χωματερής στο νησί, που πραγματικά αποτελεί ντροπή για ένα τόπο σαν την Ύδρα, γίνεται πρώτο θέμα στον τύπο και η Ύδρα διασύρεται σε μια στιγμή ακριβώς που αρχίζει να διαφαίνεται ότι μια λύση είναι πιθανή. Και αδιαφορεί παντελώς για τις συνέπειες που θα έχουν όλες του αυτές οι ενέργειες ενώ γνωρίζει πολύ καλά ποιες αυτές είναι.  

Είναι αδύνατον να μη μπει κανείς στον πειρασμό να αναρωτηθεί, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα από την Δικαιοσύνη για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την θητεία του ως Δημάρχου Ύδρας, όταν από τα ταμεία του Δήμου έχει διαπιστωθεί ότι «απουσιάζουν» μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κατά την περίοδο της δικής του και πάλι θητείας, όταν έχει τεθεί σε αργία ως αιρετός όχι μία φορά και εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία, ανακαλύπτει ξαφνικά τον έρωτά του για τα «τυπικά» και τα «νομιμοφανή»;  

Και τέλος θα περίμενε κανείς από τον κ. Αναστόπουλο, να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από την φάμπρικα των καταγγελιών που έχει στήσει για οτιδήποτε προσπαθήσει να κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή και να εξηγήσει στους συμπολίτες του και ιδιαίτερα σε αυτούς που τον ψήφισαν: Αφού γνώριζε πολύ καλά ότι αμέσως μετά από την εκλογή του θα τεθεί και πάλι σε αργία για ποιο λόγο αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου; Θεωρεί ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν έχει καμία σημασία έστω και ως προς το «τυπικό» που τόσο πολύ έχει λατρέψει ξαφνικά; Είναι αυτή μια έντιμη στάση ενός υπεύθυνου ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά; Και αν οι Υδραίοι δεν διέθεταν το ένστικτο που διαθέτουν και του είχαν αναθέσει την ευθύνη του Δήμου και το αξίωμα του Δημάρχου, τι ακριβώς θα είχε να τους πει; Συγνώμη αλλά κάτι προέκυψε και είναι απλά «τυπικό»;

Κύριε Αναστόπουλε η Ύδρα και η Δημοτική Αρχή που εξέλεξαν οι πολίτες της Ύδρας θα προχωρήσει είτε το θέλετε είτε όχι. Θα σας συμβουλεύαμε όμως να επανεξετάσετε την στάση σας και να σταματήσετε όλους αυτούς τους «βυζαντινισμούς» των διαδρόμων που δεν βοηθούν κανέναν και σε τίποτα. Το χρωστάτε στην Ύδρα γιατί η Ύδρα σας τίμησε επί σειρά ετών. Το χρωστάτε και στους νέους της Ύδρας γιατί η λύση χρόνιων προβλημάτων που αφορούν τις υποδομές του νησιού, έχουν να κάνουν πρωτίστως με το δικό τους μέλλον. Και σε αυτούς περιλαμβάνονται και τα δικά σας παιδιά. Και αφού δεν το κάνατε όσο σας είχε ανατεθεί η ευθύνη να βρείτε λύσεις, και αφού δεν μπορείτε να βοηθήσετε ούτε σήμερα στην λύση τους, τουλάχιστον πράξτε αυτό: Μη βάζετε συνεχώς εμπόδια.

Ο Δήμαρχος Ύδρας, 

Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης

 

Πηγή: Φωνή της Ύδρας

Διαβάστε επίσης

"Μνήμες Υπερηφάνειας" από το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και το Ναυτικό Μουσείο ΚρήτηςΎδρα

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από την πρόσ...

Αναστόπουλος προς Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Μπόγρη: "Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης της θάλασσας από τα σκουπίδια!"Ύδρα

Eπιστολή στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, απέστειλε στις 16 Οκτωβρίου ο Πρ. Δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος, προκειμένου να την ενημερώσει για ένα "μεγ...