ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ενημερωτική συνάντηση για την ανακύκλωση στην Αίγινα

 

"Η ανακύκλωση θέμα συνείδησης όλων μας". Με αυτή τη φράση έκλεισε η ενημερωτική συνάντηση για την έναρξη της ανακύκλωσης.

 

Επιτυχημένη από κάθε άποψη μπορεί να κριθεί η ενημερωτική συνάντηση που οργάνωσε ο Δήμος Αίγινας την Τετάρτη το απόγευμα στον κινηματογράφο «Τιτίνα» για την ανακύκλωση που σε λίγες ημέρες ξεκινά στο νησί.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, το κλίμα  της συζήτησης κινήθηκε σε πολύ ήπιους  και πολιτισμένους τόνους αλλά και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα υψηλό αν κρίνουμε από τις τοποθετήσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς  που κατατέθηκαν.

 

Η συνάντηση ξεκίνησε σε μια σχεδόν γεμάτη αίθουσα με τοποθετήσεις για το πρόγραμμα  της ανακύκλωσης από το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά και τον αντιδήμαρχο καθαριότητος κ. Ν. Πτερούδη. Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος τόνισαν τις προσπάθειες  στον τομέα  καθαριότητας που έχουν γίνει αυτούς τους πέντε μήνες της νέας Δημαρχιακής θητείας και περιέγραψαν τις ενέργειες και τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την εφαρμογή του προγράμματος με την τοποθέτηση των απαραίτητων κάδων αλλά και τις ενημερωτικές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, καταρχήν στα σχολεία αλλά και σε φορείς.

 

Ο κ Πτερούδης ανέφερε πως το 2007 όταν ξεκίνησε καταρχήν το έργο της ανακύκλωσης τοποθετήθηκαν 380 κάδοι, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για την Αίγινα. Η παραγωγή τότε ήταν σε πολύ καλά σημεία. Σήμερα υπάρχουν 290 παλαιοί κάδοι οι οποίοι θα αντικατασταθούν, ενώ ο αριθμός που κρίνεται ως ικανοποιητικός είναι 200 κάδοι σε όλο το νησί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  τη μείωση 30 έως 40 % του όγκου των σκουπιδιών.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε έλαβαν το λόγο πολλοί εκπρόσωποι φορέων, ιδιώτες, απλοί πολίτες, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί. Κατατέθηκαν αξιόλογες τοποθετήσεις αλλά και προβληματισμοί  για  τον όγκο των σκουπιδιών, την ενημέρωση των επισκεπτών και των παραθεριστών του νησιού, το πλύσιμο των κάδων, την αποκομιδή των μπάζων και άλλων υλικών, τις παλαιές ταμπέλες, ακόμα και για τη χρήση των λατομείων του νησιού.

 

Αυτό που επισημάνθηκε όμως και μπορεί να χαρακτηριστεί ως συμπέρασμα της συνάντησης είναι ότι  η ανακύκλωση δεν είναι θέμα κάδων ή μηχανημάτων και αυτοκινήτων, αλλά θέμα συνείδησης όλων.

 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σκαλτσιώτης και Δ. Καραγιάννης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Θεριανός, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μ. Κουκούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Λεούσης, Γρ. Γαλάνης, Σ. Δούκας, Αν. Ντελής, Π. Μεθενίτης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων  Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης, Κυψέλης κ. Μ. Γιαννούλης, Βαθέος κ. Ηλ. Γρυπαίος, Μεσαγρού κ. Μ. Λεούσης, Πέρδικας κ. Μ. Μαρτής, οι Διευθυντές  των τριών Γυμνασίων του νησιού κ. Δ. Βαλωμένος, Γ. Μπήτρος, Ν. Οικονόμου, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

 

Στην είσοδο  του κινηματογράφου «Τιτίνα» διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και ειδικές σακούλες ανακύκλωσης.

Διαβάστε επίσης

Νέοι κάδοι ανακύκλωσης στην ΑίγιναΑίγινα

Η  ανακύκλωση επιτέλους ξεκινά. Η τοποθέτηση νέων πράσινων κάδων σε πολλά σημεία  του νησιού σηματοδοτεί και την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης που θα ανακουφίσει κατά πολύ τη...

Κατανομή 28 εκατ. ευρώ στους δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων - Τι θα πάρουν οι δήμοι του ΑργοσαρωνικούΕλλάδα

Το ποσό των 28.000.000 ευρώ κατανέμεται, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρω...

Χάσαμε την υδροφόρα. Στoπ! Αίγινα

 Η υδροφόρα "ΑΙΓΙΝΑ" που είχαμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες να βλέπουμε καθημερινά  δεμένη δίπλα  στο ΝΟΑ δεν  υπάρχει πια. Ρυμουλκούμενη οδηγήθηκε  για διάλυση στα ναυπηγεία Aliag...