ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την πίτα του Λαογραφικού Μουσείου …άρχεται η ανακύκλωση.

της Σίλας Αλεξίου

 

Ένα ανεκτίμητο δώρο για την Αίγινα επιφύλασσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020.

Η αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου γέμισε από τους φίλους που θέλησαν να δώσουν το «παρών» σε ένα χώρο φιλικό και οικείο στους κατοίκους και τους παραθεριστές της Αίγινας, ενώ η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας (ΜΟΥ.Σ.Α.) με τις μελωδίες της –υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αθανασοπούλου -  δημιούργησε μια  ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα, που ενισχύθηκε από τους μικρούς μουσικούς και την Άρτεμη Φουρναράκου με την κιθάρα της.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ελπίδα Θανοπούλου, ενώ ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ Μαίρη Κουκούλη απηύθυναν χαιρετισμό. Η Μαίρη Γαλάνη Κρητικού έδωσε τον τόνο της γιορτής απαγγέλλοντας με τον τρόπο της αποσπάσματα από σκωπτικά ποιήματα και όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια, ένωσαν τις ευχές τους για μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε ωστόσο η ανακοίνωση διά στόματος Νίκου Πτερούδη, του αρμόδιου για την καθημερινότητα και κυρίως την καθαριότητα αντιδημάρχου, ο οποίος –δράττοντας την ευκαιρία- προανήγγειλε το δώρο που προαναφέραμε, την επιστροφή της ανακύκλωσης στην Αίγινα. Εντός δέκα ημερών, όπως είπε ο κ.Πτερούδης, η Αίγινα θα έχει και πάλι –μετά από δέκα περίπου χρόνια- τη δυνατότητα να ανακυκλώνει ένα μεγάλο μέρος των απορριμμάτων, μειώνοντας έτσι τον όγκο των μεταφερόμενων καθημερινά στην Αττική σκουπιδιών. Για το θέμα της ανακύκλωσης θα ακολουθήσει εκτενής ενημέρωση των πολιτών, καθώς και των μαθητών στα σχολεία.

 

Με την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν, από την φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Αθανασοπούλου, ξεκίνησε η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Δήμητρα Στάθη - Χατζίνα γενική γραμματέας του συλλόγου και προλόγισε η πρόεδρος κ. Ελπίδα Θανοπούλου.

 

Φωτογραφίες:

1. Ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς με την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Λαογραφικού Μουσείου Ελπίδα Θανοπούλου κόβουν την πίτα.

2. Ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αθανασοπούλου πλαισιώνει την εκδήλωση με αξέχαστες μελωδίες. 

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο με πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα - Τι δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης ΝήσωνΑίγινα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σημειώθηκε στην Αίγινα το βράδυ του Σαββάτου. Ψαράδες είδαν ένα φώτεινο αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα μ...