ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η προσφορά της Ιεράς Μονής του Αγίου Νεκταρίου

Απολογιστικά στοιχεία για  τη μεγάλη  ετήσια προσφορά  του Μοναστηριού του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, παρέθεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Εφραίμ, το απόγευμα  της Κυριακής 19 Ιανουαρίου στο ναό  της Παναγίτσας κατά τη διάρκεια  της ομιλίας  του στην κοπή της βασιλόπιτας για τα στελέχη και τους συνεργάτες της Εκκλησίας.

Αναφερόμενος  στο 2020, ως έτος αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο,  λόγω  της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από  την Ιερά Μονή σε συνεργασία με την Μητρόπολη και έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά  του Μοναστηριού για το έτος 2019.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως  για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αιγίνης ο «Άγιος Διονύσιος» η Ι. Μονή πρόσφερε  το ποσόν των 34.000 Ευρώ, για  τη λειτουργία του Συσσιτίου στο Λεούσειο Ίδρυμα το ποσόν των 22.000 ευρώ, 4.000 ευρώ  για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και το ποσόν των 30.000  για  τη λειτουργία  των Κατασκηνώσεων  στο Τούρλο της Βαγίας. Παράλληλα ανέφερε  τα ποσά  που διατίθενται για  τη μισθοδοσία  των υπαλλήλων της Ι. Μονής.

Η προσφορά  αυτή έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη ευεργεσία που προσφέρει ο Άγιος Νεκτάριος στο νησί της Αίγινας, όταν χιλιάδες επισκέπτες  κατά  τη διάρκεια όλου του χρόνου προσέρχονται στο νησί και τονώνουν την τοπική οικονομία.

 

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο με πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα - Τι δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης ΝήσωνΑίγινα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σημειώθηκε στην Αίγινα το βράδυ του Σαββάτου. Ψαράδες είδαν ένα φώτεινο αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα μ...