ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αιχμηρή απάντηση του Νεκτάριου Λεούση προς το Aegina Rortal

Την δική του αιχμηρή απάντηση σε ό,τι του καταμαρτυρήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της  15ης Ιανουαρίου 2020 με αφορμή τη διένεξή του με τον ιδιοκτήτη του Aegina Portal κ.Γιώργο Στριγάρη για τη θέση που πήρε ο τελευταίος όσον αφορά την ποιότητα του νερού της Αίγινας τις ημέρες των γιορτών, δίνει ο δημοτικός σύμβουλος κ.Νεκτάριος Λεούσης. Ο κ.Λεούσης εκφράζει την δυσαρέσκειά του προς το τοπικό σάιτ καθώς σε σχετική ανάρτησή του δεν ανέφερε τα γεγονότα, επικρίνοντας έντονα τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους που κράτησαν αποστάσεις από τον ίδιο προκειμένου να στηρίξουν τον κ.Στριγάρη, την ώρα που εκείνοι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο -οπότε και εκδηλώθηκε η διαμάχη- είχαν διατυπώσει την ανησυχία τους για την επικινδυνότητα του νερού.  Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

 

Με αφορμή ανάρτηση του  Aegina portal που με αφορά προσωπικά και δεδομένου ότι στο περιεχόμενό της δεν γίνεται καμιά αναφορά σε ό,τι προηγήθηκε της διένεξής μου με τον κ. Γιώργο Στριγάρη ώστε να ενημερωθούν οι αναγνώστες σφαιρικά και να είναι σε θέση να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω εγώ.

Κι αυτό γιατί ερωτούν φίλοι, γνωστοί, πολίτες και παραθεριστές της Αίγινας, ποιοι ήταν οι ανυπόστατοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί μου σε βάρος του κ.Στριγάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8ης Ιανουαρίου 2020. Το θέμα αφορούσε την επικινδυνότητα του νερού που έτρεχε στις βρύσες μας επί σειρά ημερών, καθώς οι υδρομεταφορείς δεν έφερναν νερό στην Αίγινα και, ως εκ τούτου, η διοίκηση του Δήμου τροφοδοτούσε τα νοικοκυριά με νερό από γεωτρήσεις. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα εκείνοι που φέρουν την ιδιότητα του γιατρού, τόνισαν πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό το νερό για την υγεία μας, έλαβε τον λόγο  ο κ. Στριγάρης, ως πολίτης, αλλά  κυρίως  με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, για να πει ότι από το ρεπορτάζ του σε δυο σπίτια της Κυψέλης, προέκυψε ότι το νερό είναι καλό και άρα δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα! Είχε δε προηγηθεί δημοσίευμά του, όπου απέδιδε στο επικίνδυνο αυτό νερό απλώς μια «αυξημένη αλατότητα»!

Την ώρα που η κοινωνία της Αίγινας βοούσε για την κακή ποιότητα του νερού και η ανησυχία για τις συνέπειες εντεινόταν διαρκώς, ο δημοσιογράφος Γιώργος Στριγάρης, αντί να ασκήσει κριτική, ως όφειλε, στη Διοίκηση του δήμου, που δεν φρόντισε να πιέσει τους υδρομεταφορείς να εφαρμόσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να επισημάνει την επικινδυνότητα του νερού προκειμένου να λάβει τα μέτρα του ο πολίτης, προτίμησε να αποκρύψει το πρόβλημα και, σαν να μην έφτανε αυτό, πήρε τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό  να παραπλανήσει τους παρευρισκόμενους και το σύνολο των κατοίκων του νησιού.  

Αγαπητοί φίλοι μου κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής. Ενδεχομένως ο τρόπος αντίδρασής μου να παρεξηγείται από κάποιους, όμως, ως δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα της αντιπολίτευσης, θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να υπερασπίζομαι  το δημόσιο συμφέρον με κάθε κόστος και να ελέγχω τη διοίκηση. Έτσι, αντέδρασα πράγματι έντονα στην τοποθέτηση του κ.Στριγάρη εκφράζοντας την αγανάκτησή μου για τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, χωρίς  κανέναν άλλο υπαινιγμό.  Γι' αυτό άλλωστε με εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου απέναντι στους οποίους νιώθω  πάντα υπόλογος. Οι εξουσίες είναι διακριτές και ο ρόλος των ΜΜΕ επίσης. Εφόσον πρόκειται για την παρουσίαση γεγονότων, έχουν υποχρέωση να αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Αν δεν το κάνουν, ας δεχτούν την κριτική. Προσωπικά ούτε διαφημιζόμενος είμαι, ούτε επιθυμώ να είμαι αρεστός σε μέσα που άλλωστε έχουν καθήκον να παρουσιάζουν την πραγματικότητα και μόνο.

 

Όσον αφορά τη στάση των συναδέλφων μου δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι όψιμα, στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της 15ης Ιανουαρίου 2020, μετά από παρασκηνιακές κινήσεις, πήραν θέση υπέρ του κ. Στριγάρη εξαίροντας τη δημοσιογραφική του δουλειά, ενώ κράτησαν σαφείς αποστάσεις από μένα και από την έντονη κριτική που του άσκησα, θέλω να πω τα εξής:

Επιλογή τους είναι να επιδιώκουν λίγα λεπτά τοπικής δημοσιότητας ή τη φιλική αντιμετώπιση ενός μέσου, όμως δεν κατάλαβαν ότι χρησιμοποιήθηκαν για να συνταχθεί ένα άρθρο εναντίον μου με μόνη την αναφορά των τοποθετήσεών τους και μάλιστα χωρίς την τήρηση της στοιχειώδους δεοντολογίας που επιβάλλει την  υπενθύμιση της αφορμής, των όσων δηλαδή προηγήθηκαν και προκάλεσαν τη διένεξή μου με τον κ. Στριγάρη. Δεν είδαν τη φάκα, είδαν μόνο το τυρί! Αυτό το παιχνίδι προσωπικά πότε δεν θα το έπαιζα. Υπάρχει και αξιοπρέπεια. 

 

 Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι στόχος μου είναι η προάσπιση  του δημοσίου  συμφέροντος και παραμένω πιστός στις δημοκρατικές αρχές και στον όρκο που δώσαμε να υπηρετούμε την Αίγινα. Μένοντας αμετακίνητος στις ηθικές μου αξίες, με γνώμονα την αγάπη μου για τον τόπο όπου γεννήθηκα, δηλώνω ότι δεν θα πάψω να λέω την αλήθεια στους συμπολίτες μου και, για να επιστρέψουμε στο επίμαχο, με την ποιότητα του νερού δεν παίζουμε. Γιατί αφορά την υγεία όλων μας. Τουλάχιστον ας μην αντιστρέφουμε την αλήθεια. 

 

Σημείωση

Το παρόν απευθύνεται σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Aegina portal το οποίο, για λόγους τήρησης της δεοντολογίας, υποχρεούται να το δημοσιεύσει ως έχει, σε εμφανή θέση, στα ειδησεογραφικά θέματα.

 

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

 

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΕΟΥΣΗΣ 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο με πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα - Τι δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης ΝήσωνΑίγινα

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο σημειώθηκε στην Αίγινα το βράδυ του Σαββάτου. Ψαράδες είδαν ένα φώτεινο αντικείμενο να κατευθύνεται προς την Αίγινα με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα μ...