ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεκόρ συμμετοχής στην Ομάδα Διάσωσης του Ιδρύματος Καψάλη

Της Σίλας Αλεξίου

 

Εντυπωσιακή ανταπόκριση από τους κατοίκους της Αίγινας σημείωσε η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καψάλη και του Συλλόγου Φίλων του Ιδρύματος για τη δημιουργία ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο νησί.

 

Η πρεμιέρα του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, στο κτίριο του Ιδρύματος Καψάλη, όπου οι ενδιαφερόμενοι έδωσαν το «παρών».

 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μόνιμοι κάτοικοι Αίγινας, με διάθεση προσφοράς, εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να ενταχθούν στην ομάδα διάσωσης που θα εκπαιδευτεί από τους πλέον ειδικούς. Την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, μέλη της οποίας έδωσαν προσφατα τα πρώτα μαθήματα διάσωσης σε όσους προσήλθαν στην ειδική εκδήλωση του Ιδρύματος, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.  Ίσως ήταν κι αυτός ένας λόγος που εξηγεί το ρεκόρ συμμετοχής στην υπό σύσταση ομάδα, καθώς ήδη ο αριθμός των εγγεγραμμένων αγγίζει τους 50!

 

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές διασώστες θα χωριστούν σε ομάδες αναλόγως των δυνατοτήτων τους. Σε μια δύσκολη διάσωση π.χ. θα καλούνται νεότεροι και γυμνασμένοι, ενώ σε κάποια πιο ήπια περίπτωση θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μεγαλύτεροι που διαθέτουν την όρεξη για προσφορά στον συνάνθρωπο.

 

Βάση της ομάδας θα είναι το Ίδρυμα Ανδρεά Καψάλη, που θα οργανώσει το όλο εγχείρημα με τις οδηγίες της Ο.Δι.Κ., μέλη της οποίας θα εκπαιδεύσουν τους νέους διασώστες, που θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν στο τέλος της εκπαίδευσης τη σχετική πιστοποίηση.

 

Το γεγονός ότι στον κατάλογο των εγγεγραμμένων προστίθενται διαρκώς νέα μέλη αποτελεί απόδειξη ότι η κοινωνία της Αίγινας διαθέτει ευαισθησία και έμπρακτη διάθεση εθελοντισμού. Όσον αφορά την οικονομική στήριξη της πρωτοβουλίας, σπεύδουμε να προεξοφλήσουμε ότι και οι χορηγοί θα επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία κατανοώντας ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο βήμα προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των φίλων του νησιού.

 

Πάντως για το ίδρυμα Ανδρέα Καψάλη και τον Σύλλογο των Φίλων του η νέα χρονιά ξεκίνησε με όραμα τολμηρό και ελπιδοφόρο, όπως αποτυπώθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και εκφράστηκε από την   πρόεδρο Φλώρα Καψάλη, τον  ταμία Παναγιώτη Καψάλη και την πρόεδρο των Φίλων Ξανθένια Μαντά, που εστίασαν στην αναγκαιότητα στήριξης της ανθρώπινης ζωής, στην αλληλεγγύη και την εθελοντική δράση.

 

Φωτογραφίες: Απόστολος Δρίσας

 

Διαβάστε επίσης

 CONSUMELESSMED ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑΑίγινα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση και το θεματικό εργαστήρι (workshop) για την πρακτική εφαρμογή του μοντέλου ConsumelessMed στις τουριστικές επιχειρήσεις, που πραγμα...

Πρόταση του ζωγράφου Νεκτάριου Κοντοβράκη για τα στέγαστρα της παραλίας της ΑίγιναςΑίγινα

Για άλλη μια φορά ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης εκφράζει την ανησυχία  και την αγωνία  του για  την αισθητική  που επικρατεί στην Αίγινα και ιδιαίτερα στην παραλία  της. Ετούτ...