ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κλίμα μεγάλης ευφορίας η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Σε κλίμα μεγάλης ευφορίας, παρά το τσουχτερό κρύο, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας.

Η παρουσία των μικρών ιστιοπλόων που αδημονούσαν να παραλάβουν τα βραβεία τους –οι ίδιοι ή οι συναθλητές τους- έδωσε τον χαρούμενο τόνο, ενώ ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας (ΜΟΥΣΑ), παρών πάντα σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις, δημιούργησε  μια μοναδικά εορταστική ατμόσφαιρα. 

Τον κόσμο καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΝΟΑ Νίκος Πτερούδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους αθλητές, τους γονείς τους και τους προπονητές, όπως και όλους τους χορηγούς του Ομίλου που στηρίζουν το μεγάλο εγχείρημα, καθώς –όπως είναι γνωστό- οι μικροί ιστιοπλόοι του ΝΟΑ δικαιώνουν με τις διακρίσεις τους τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της εορταστικής εκδήλωσης ο αθλητής του ΝΟΑ Δημήτρης Μπήτρος, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του  πλήθος διακρίσεων. Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσής του, καθώς παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον χρυσό ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Γιώργο Ζαΐμη, που έχει επιλέξει την Αίγινα ως τόπο μόνιμης κατοικίας. Βραβεία ωστόσο πήραν και άλλοι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας οι οποίοι έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις, το ήθος και τη συνέπειά τους.

Η τιμητική πλακέτα του Δημήτρη Μπήτρου

 

Τα κύπελλα και τα μετάλλια που δόθηκαν στους μικρούς αθλητές του Ομίλου

 

Στον 15χρονο Δημήτρη Μπήτρο όμως πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν αθλητή με παρελθόν, παρόν και λαμπρό μέλλον. Ειδικότερα, τη χρονιά που πέρασε ο Δημήτρης κατέκτησε τις εξής διακρίσεις:  Δευτεραθλητής Ευρώπης στο Crozon - morgat της Γαλλίας ,χρυσός βαλκανιονίκης στο Μαυροβούνιο με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, χρυσό μετάλλιο στο Eurolymb ανάμεσα σε 360 ιστιοπλόους προερχόμενους από 15 χώρες από όλη την Ευρώπη,  ενώ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στα Χανιά, ανάμεσα σε 280 σκάφη ο Δημήτρης Μπήτρος τερμάτισε τρίτος.

Κατά τη διάρκεια του 2019 ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας συμμετείχε και σε διασυλλογικούς αγώνες με τον Δημήτρη Μπήτρο να διαπρέπει και σε αυτούς στις πρώτες θέσεις. Τον Δημήτρη ωστόσο ακολουθεί και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος αδελφός του Γιώργος, που επίσης διακρίνεται στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Αυτή την περίοδο μάλιστα τα δύο αδέλφια κάνουν εντατικές προπονήσεις με την Εθνική Ελλάδος. 

 

Η μεγάλη οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας αποχαιρέτησε επίσης τον απερχόμενο (επί τέσσερα χρόνια) προπονητή του Ομίλου,  τον πολυνίκη Γιάννη Ζαπονίδη, ευχαριστώντας τη μεγάλη του προσφορά.

 

Στην κοπή της πίτας του ΝΟΑ, που ολοκληρώθηκε με την κλήρωση τριών μεγάλων δώρων, παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, που απηύθυνε χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραγιάννης, ο Λιμενάρχης Αργύρης Φραγκούλης, καθώς και ο δραστήριος πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας Παναγιώτης Κασιμάκης.  

Φωτογραφίες πρωτοσέλιδου:

1.Ο πρόεδρος του ΝΟΑ Νίκος Πτερούδης με τον αθλητή Δημήτρη Μπήτρο και τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Ζαϊμη.

2.Τα παιδιά, οι γονείς τους, τα μέλη του Ναυτικού Ομίου, ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ο λιμενάρχης και άλλοι παρακολουθούν την τελετή του αγιασμού.

3.Ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας (ΜΟΥΣΑ) πλαισιώνει την εκδήλωση.

 

Διαβάστε επίσης

Χειμερινές εκπτώσεις στην Αίγινα Αίγινα

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2020 Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών Εμπόρων Αίγινας επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν από την Δευτέρα 1...