ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρέμβαση Ζορμπά στη συνάντηση της ΠΕΔΑ με θέμα «Απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου Αίγινας Γιάννη Ζορμπά, μετά την πρωτοβουλία του ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κύριο Ευστάθιο Σταθόπουλο, όπου και συμμετείχε ο ίδιος, με θέμα τα χρηματοδοτικά προγράμματα 2019-2020 και με ιδιαίτερη αναφορά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΠΣ «Απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις».

 

Το ερώτημα που ετέθη από τον κ. Ζορμπά και αφορά όλους τους νησιωτικούς δήμους της Περιφέρειας Αττικής, είναι ότι οι τεχνικές υπηρεσίες των νησιωτικών δήμων είναι υπό στελεχωμένες και έχουν άμεση ανάγκη διάθεσης εξιδεικευμένου επιστημονικού προσωπικού για την σύνταξη και ωρίμανση μελετών για την υποβολή φακέλου προς ένταξη και χρηματοδότηση στα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου.

 

Ο κύριος Σταθόπουλος επιβεβαίωσε την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών των νησιωτικών δήμων, και ανέφερε με την σειρά του την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κυρίου Τάκη Θεοδωρικάκου για την επικείμενη παροχή επιστημονικού προσωπικού για την στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

 

Διαβάστε επίσης

Δήμος Αίγινας: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της ΑλβανίαςΑίγινα

Μια σημαντική φιλανθρωπική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Δήμος Αίγινας με σκοπό την ενίσχυση των σεισμοπαθούντων της γειτονικής Αλβανίας. Σκοπός της πρωτοβουλίας, που υποστηρίζεται και από...

Αίγινα: Ομιλία για το BullyingΑίγινα

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00  το απόγευμα πραγματοποιείται  στο Νεανικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αίγινα ομιλία από την κ. Αναστασία Μωραϊτάκη ψυχολόγο και συστημ...