ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΑ Αίγινας

Η πρόταση  για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΑ από την πλευρά  της συμπολίτευσης ήταν κάτι που δεν ξάφνιασε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς, όπως αναμενόταν πρότεινε την κ. Μαίρη Κουκούλη ως πρόεδρο της ΚΕΔΑ. Η κ. Μ. Κουκούλη ήταν μέχρι τώρα μέλος  της ΚΕΔΑ και υποψήφια με την παράταξη του κ. Ζορμπά στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος.

 

Να σημειώσουμε επίσης ότι η κ. Κουκούλη έχει μια ενεργή δράση στα πολιτιστικά  δρώμενα της Αίγινας είναι μέλος πολλών πολιτιστικών συλλόγων και διετέλεσε πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού το 2014  και αντιπρόεδρος  του Φεστιβάλ το 2018.

 

Ωστόσο αυτό που ξάφνιασε από τη χθεσινή διαδικασία είναι η πρόταση του κ. Δ. Μούρτζη  για τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΑ, στο πρόσωπο  του εικαστικού κ. Νεκτάριου Κοντοβράκη. Η παρουσία του κ. Κοντοβράκη στην θέση αυτή είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει στην αναβάθμιση των πολιτιστικών θεμάτων.

 

Τα υπόλοιπα  έξι μέλη που πρότεινε η συμπολίτευση είναι οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Σκαλτσιώτης και Δ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Π. Κασιμάκης, η κ. Μαριλένα Γιαννούλη, η κ. Δήμητρα Ζορμπά και ο  εκπαιδευτικός και Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γ. Μπήτρος.

 

Η αντιπολίτευση πρότεινε και τελικά επελέγησαν μετά από ψηφοφορία οι κ. Σ. Πανταβός και η κ. Αγγελική Στουραΐτη.

 

Ο  Δήμαρχος κ. Ι. Ζορμπάς πρότεινε μία θέση στο συμβούλιο της ΚΕΔΑ για έναν πολιτιστικό Σύλλογο και πρότεινε τον Σύλλογο των Φίλων του Φετσιβάλ Φιστικιού.

 

Διεξήχθη έντονη συζήτηση για το ποιος Σύλλογος θα εκπροσωπηθεί στο Δ. Σ. Ο  κ. Δ. Μούρτζης πρότεινε εκπρόσωπο από το Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας ο «Καποδίστριας» ενώ η παράταξη του κ. Π. Κουκούλη πρότεινε εκπρόσωπο από το Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας και συγκεκριμένα  την κ. Τούλα  Στάθη.

 

Τελικώς μετά από ψηφοφορία επικράτησε η εκπροσώπηση του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο «Καποδίστριας» με πρόσωπο που θα υποδείξει ο Σύλλογος.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πέραν των κ. Μ. Κουκούλη, Δ. Καραγιάννη, Γ. Μπήτρου οι υπόλοιποι οκτώ είναι καινούργια μέλη του Συμβουλίου. Ως εκ τούτου διαπιστώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έχουμε μια ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού μέσα στο Συμβούλιο μιας  επιχείρησης που πρέπει να γυρίσει σελίδα και να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο στα Πολιτιστικά Δρώμενα του νησιού.

 

Διαβάστε επίσης

Καταρρέει στην Αίγινα το υπέροχο Καποδιστριακό κτίριο που ανήκει στο υπουργείο ΠαιδείαςΑίγινα

Τώρα που πλησιάζει ο καιρός για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 έρχονται στο φως και κτίρια-ορόσημα που σηματοδοτούν την απαρχή του νεότερου ελληνι...

Ομιλία για τη βία στα σχολείαΑίγινα

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "ο Καποδίστριας" σας καλούν στην ομιλία με θέμα "η  βία στα σχολεία" της κ. Ιωάννας Μυλοπούλου, ψυχολόγου στο Χαμόγελ...